Presolili ste jelo? Ovo su trikovi koji mogu spasiti situaciju
Ma koliko vešti u kuhinji bili, sigurno vam se desilo da presolite jelo

Da li ste slučajno postali član kluba "Previše soli u hrani"? Ne brinite, niste jedini! Svi smo se barem jednom našli u situaciji kada smo malo preterali sa soljenjem jela. Ali nema potrebe za panikom! Imamo nekoliko sjajnih saveta koji će vam pomoći da brzo popravite ovu slanu situaciju. Tako da uhvatite se za so, jer krećemo u akciju!
Dodajte krompir u hranu
Kad su u pitanju previše slana jela, najverodostojniji saveti dolaze od naših baka. I ne bi nas iznenadilo da vam baka odmah predloži jedan trik - oljuštite i isecite krompir na kocke, dodajte ga u hranu i prokuvajte. Kada je krompir do kraja kuvan, jednostavno ga izvadite. Ovaj trik je posebno efikasan za preslane čorbe, variva i jela sa dosta tečnosti. Baka zna šta radi, pa poverujte u njen mudri savet i spasite svoje jelo od suvišne soli.
Možda vas zanima:

Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.
Možda vas zanima:

Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.
Možda vas zanima:

Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.
Klin klinom, ili so - šećerom
Ako slučajno nemate krompir pri ruci, možete se osloniti na dobar stari šećer. Uzmite kašiku i stavite malo šećera u čorbu ili sos. Neka se šećer otapa nekoliko sekundi, ali pazite da se ne otopi potpuno ili da vam kašika sa šećerom ne upadne u sos - to bi samo pokvarilo ukus umesto da ga popravi. Dakle, budite pažljivi sa šećerom, jer on može biti spasitelj u ovakvim situacijama.
Kora hleba
Treće rešenje - koricu odstajalog hleba potopite u sos na nekoliko minuta da upije višak soli.

TAJNA JE U OVA TRI SASTOJKA: 2 recepta za najsočniji POSNI PREBRANAC
Da bi ispao onako kako treba, dobar prebranac zahteva sledeće sastojke: puno masnoće, puno aleve paprike i puno crnog luka.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.

NAJUKUSNIJA POSNA SARMA SA KISELIM KUPUSOM PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Omiiljen ručak u vreme posta - olizaćete tanjire
Uveličajte vaš posan jelovnik ovim posnim sarmicama

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje
U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.

NAJBOLJI RECEPT ZA SEOSKO POSNO MESO, OMILJENO JELO U TOKU POSTA: Ovako su znale da ga prave samo stare domaćice
Posno seosko meso će vas ostaviti bez teksta
Komentari(0)