Presolili ste jelo? Ovo su trikovi koji mogu spasiti situaciju

10:00

Gastronomija 0

Ma koliko vešti u kuhinji bili, sigurno vam se desilo da presolite jelo

Presolili ste jelo? Ovo su trikovi koji mogu spasiti situaciju
Shutterstock

Da li ste slučajno postali član kluba "Previše soli u hrani"? Ne brinite, niste jedini! Svi smo se barem jednom našli u situaciji kada smo malo preterali sa soljenjem jela. Ali nema potrebe za panikom! Imamo nekoliko sjajnih saveta koji će vam pomoći da brzo popravite ovu slanu situaciju. Tako da uhvatite se za so, jer krećemo u akciju!

Dodajte krompir u hranu

Kad su u pitanju previše slana jela, najverodostojniji saveti dolaze od naših baka. I ne bi nas iznenadilo da vam baka odmah predloži jedan trik - oljuštite i isecite krompir na kocke, dodajte ga u hranu i prokuvajte. Kada je krompir do kraja kuvan, jednostavno ga izvadite. Ovaj trik je posebno efikasan za preslane čorbe, variva i jela sa dosta tečnosti. Baka zna šta radi, pa poverujte u njen mudri savet i spasite svoje jelo od suvišne soli.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Klin klinom, ili so - šećerom

Ako slučajno nemate krompir pri ruci, možete se osloniti na dobar stari šećer. Uzmite kašiku i stavite malo šećera u čorbu ili sos. Neka se šećer otapa nekoliko sekundi, ali pazite da se ne otopi potpuno ili da vam kašika sa šećerom ne upadne u sos - to bi samo pokvarilo ukus umesto da ga popravi. Dakle, budite pažljivi sa šećerom, jer on može biti spasitelj u ovakvim situacijama.

Kora hleba

Treće rešenje - koricu odstajalog hleba potopite u sos na nekoliko minuta da upije višak soli. 

Komentari(0)

Loading