Presolili ste jelo? Ovo su trikovi koji mogu spasiti situaciju
Ma koliko vešti u kuhinji bili, sigurno vam se desilo da presolite jelo
Da li ste slučajno postali član kluba "Previše soli u hrani"? Ne brinite, niste jedini! Svi smo se barem jednom našli u situaciji kada smo malo preterali sa soljenjem jela. Ali nema potrebe za panikom! Imamo nekoliko sjajnih saveta koji će vam pomoći da brzo popravite ovu slanu situaciju. Tako da uhvatite se za so, jer krećemo u akciju!
Dodajte krompir u hranu
Kad su u pitanju previše slana jela, najverodostojniji saveti dolaze od naših baka. I ne bi nas iznenadilo da vam baka odmah predloži jedan trik - oljuštite i isecite krompir na kocke, dodajte ga u hranu i prokuvajte. Kada je krompir do kraja kuvan, jednostavno ga izvadite. Ovaj trik je posebno efikasan za preslane čorbe, variva i jela sa dosta tečnosti. Baka zna šta radi, pa poverujte u njen mudri savet i spasite svoje jelo od suvišne soli.
Možda vas zanima:
Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.
Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.
Možda vas zanima:
Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.
Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.
Možda vas zanima:
Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.
Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.
Klin klinom, ili so - šećerom
Ako slučajno nemate krompir pri ruci, možete se osloniti na dobar stari šećer. Uzmite kašiku i stavite malo šećera u čorbu ili sos. Neka se šećer otapa nekoliko sekundi, ali pazite da se ne otopi potpuno ili da vam kašika sa šećerom ne upadne u sos - to bi samo pokvarilo ukus umesto da ga popravi. Dakle, budite pažljivi sa šećerom, jer on može biti spasitelj u ovakvim situacijama.
Kora hleba
Treće rešenje - koricu odstajalog hleba potopite u sos na nekoliko minuta da upije višak soli.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Komentari(0)