Presolili ste jelo? Ovo su trikovi koji mogu spasiti situaciju
Ma koliko vešti u kuhinji bili, sigurno vam se desilo da presolite jelo
Da li ste slučajno postali član kluba "Previše soli u hrani"? Ne brinite, niste jedini! Svi smo se barem jednom našli u situaciji kada smo malo preterali sa soljenjem jela. Ali nema potrebe za panikom! Imamo nekoliko sjajnih saveta koji će vam pomoći da brzo popravite ovu slanu situaciju. Tako da uhvatite se za so, jer krećemo u akciju!
Dodajte krompir u hranu
Kad su u pitanju previše slana jela, najverodostojniji saveti dolaze od naših baka. I ne bi nas iznenadilo da vam baka odmah predloži jedan trik - oljuštite i isecite krompir na kocke, dodajte ga u hranu i prokuvajte. Kada je krompir do kraja kuvan, jednostavno ga izvadite. Ovaj trik je posebno efikasan za preslane čorbe, variva i jela sa dosta tečnosti. Baka zna šta radi, pa poverujte u njen mudri savet i spasite svoje jelo od suvišne soli.
Možda vas zanima:
PREČESTO PRANJE VEŠA MOŽE OŠTETITI TKANINE Saveti kako da veš miriše duže (VIDEO)
Veš se zimi teže suši, ali i dalje ima načina da ne smrducka čim ga skinete sa štrika
Sve kreće iz kuće, roditelj mora da zna šta mu je sa detetom: Čuveni dečji psihijatar iz Užica dao savete zlata vredne, zdrava porodica je najvažnija
Ima na društvenim mrežama i lepih stvari, korisnih, koje pomažu deci, koje pomažu odraslima.
Možda vas zanima:
PREČESTO PRANJE VEŠA MOŽE OŠTETITI TKANINE Saveti kako da veš miriše duže (VIDEO)
Veš se zimi teže suši, ali i dalje ima načina da ne smrducka čim ga skinete sa štrika
Sve kreće iz kuće, roditelj mora da zna šta mu je sa detetom: Čuveni dečji psihijatar iz Užica dao savete zlata vredne, zdrava porodica je najvažnija
Ima na društvenim mrežama i lepih stvari, korisnih, koje pomažu deci, koje pomažu odraslima.
Možda vas zanima:
PREČESTO PRANJE VEŠA MOŽE OŠTETITI TKANINE Saveti kako da veš miriše duže (VIDEO)
Veš se zimi teže suši, ali i dalje ima načina da ne smrducka čim ga skinete sa štrika
Sve kreće iz kuće, roditelj mora da zna šta mu je sa detetom: Čuveni dečji psihijatar iz Užica dao savete zlata vredne, zdrava porodica je najvažnija
Ima na društvenim mrežama i lepih stvari, korisnih, koje pomažu deci, koje pomažu odraslima.
Klin klinom, ili so - šećerom
Ako slučajno nemate krompir pri ruci, možete se osloniti na dobar stari šećer. Uzmite kašiku i stavite malo šećera u čorbu ili sos. Neka se šećer otapa nekoliko sekundi, ali pazite da se ne otopi potpuno ili da vam kašika sa šećerom ne upadne u sos - to bi samo pokvarilo ukus umesto da ga popravi. Dakle, budite pažljivi sa šećerom, jer on može biti spasitelj u ovakvim situacijama.
Kora hleba
Treće rešenje - koricu odstajalog hleba potopite u sos na nekoliko minuta da upije višak soli.
DVA BRZA I ZDRAVA RECEPTA Posne poslastice sa medom, gotove za deset minuta, svi će ih OBOŽAVATI!
Bliži se kraj Vaskršnjeg posta. Cvetna nedelja je u toku i već se oseća radost Vaskrsa. danas donosimo dva brza i zdrava recepta da se zasladite.
3 STARINSKA JELA OD KOPRIVE: Srbi su vekovima verovali da JAČAJU TELO u proleće i da obavezno treba da se nađu na stolu
Kopriva u Srbiji ima status maltene svete biljke, dok naši stari obožavaju jela koja u sebi sadrže ovu biljku
ZDRAVA I UKUSNA Posna čorba od KOPRIVE, naberete je i za čas napravite ovo ODLIČNO jelo!
Posna čorba od kopriva je ukusno i zdravo jelo koje možete lako pripremiti, pogotovu što je sada vreme kada kopriva može lako da se pronađe i nabere, a veoma je bogata vitaminima.
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
NEZAMENJIVI KOLAČI Posni galeti, poslastica za svaku priliku!
Zna se šta se uvek pakovalo kao grickalica za put, ekskurziju, izlet, odličan i brz doručak, poslastica posle ručka, domaći keks na koji se uvek računa.
Komentari(0)