Presolili ste jelo? Ovo su trikovi koji mogu spasiti situaciju
Ma koliko vešti u kuhinji bili, sigurno vam se desilo da presolite jelo
Da li ste slučajno postali član kluba "Previše soli u hrani"? Ne brinite, niste jedini! Svi smo se barem jednom našli u situaciji kada smo malo preterali sa soljenjem jela. Ali nema potrebe za panikom! Imamo nekoliko sjajnih saveta koji će vam pomoći da brzo popravite ovu slanu situaciju. Tako da uhvatite se za so, jer krećemo u akciju!
Dodajte krompir u hranu
Kad su u pitanju previše slana jela, najverodostojniji saveti dolaze od naših baka. I ne bi nas iznenadilo da vam baka odmah predloži jedan trik - oljuštite i isecite krompir na kocke, dodajte ga u hranu i prokuvajte. Kada je krompir do kraja kuvan, jednostavno ga izvadite. Ovaj trik je posebno efikasan za preslane čorbe, variva i jela sa dosta tečnosti. Baka zna šta radi, pa poverujte u njen mudri savet i spasite svoje jelo od suvišne soli.
Možda vas zanima:
Nemate vagu pri ruci, a počeli ste da spremate obrok? Evo kako možete da izmerite sastojke uz pomoć kašike i šolje
Merenje sastojaka bez vage može da bude i jednostavnije nego što ste mislili.
Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.
Možda vas zanima:
Nemate vagu pri ruci, a počeli ste da spremate obrok? Evo kako možete da izmerite sastojke uz pomoć kašike i šolje
Merenje sastojaka bez vage može da bude i jednostavnije nego što ste mislili.
Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.
Možda vas zanima:
Nemate vagu pri ruci, a počeli ste da spremate obrok? Evo kako možete da izmerite sastojke uz pomoć kašike i šolje
Merenje sastojaka bez vage može da bude i jednostavnije nego što ste mislili.
Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.
Klin klinom, ili so - šećerom
Ako slučajno nemate krompir pri ruci, možete se osloniti na dobar stari šećer. Uzmite kašiku i stavite malo šećera u čorbu ili sos. Neka se šećer otapa nekoliko sekundi, ali pazite da se ne otopi potpuno ili da vam kašika sa šećerom ne upadne u sos - to bi samo pokvarilo ukus umesto da ga popravi. Dakle, budite pažljivi sa šećerom, jer on može biti spasitelj u ovakvim situacijama.
Kora hleba
Treće rešenje - koricu odstajalog hleba potopite u sos na nekoliko minuta da upije višak soli.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Komentari(0)