Presolili ste jelo? Ovo su trikovi koji mogu spasiti situaciju
Ma koliko vešti u kuhinji bili, sigurno vam se desilo da presolite jelo
Da li ste slučajno postali član kluba "Previše soli u hrani"? Ne brinite, niste jedini! Svi smo se barem jednom našli u situaciji kada smo malo preterali sa soljenjem jela. Ali nema potrebe za panikom! Imamo nekoliko sjajnih saveta koji će vam pomoći da brzo popravite ovu slanu situaciju. Tako da uhvatite se za so, jer krećemo u akciju!
Dodajte krompir u hranu
Kad su u pitanju previše slana jela, najverodostojniji saveti dolaze od naših baka. I ne bi nas iznenadilo da vam baka odmah predloži jedan trik - oljuštite i isecite krompir na kocke, dodajte ga u hranu i prokuvajte. Kada je krompir do kraja kuvan, jednostavno ga izvadite. Ovaj trik je posebno efikasan za preslane čorbe, variva i jela sa dosta tečnosti. Baka zna šta radi, pa poverujte u njen mudri savet i spasite svoje jelo od suvišne soli.
Možda vas zanima:
Ova namirnica ubija holesterol, a ima je svaka srpska kuća: Suvo je zlato za zdravlje
Suvo je zlato za zdravlje
8 načina da oterate puževe iz bašte: Posle ovog više neće prilaziti vašem povrću i cveću
Kišno i vlažno vreme je kao stvoreno za puževe, jednog od najvećih štetočina u bašti. Evo kako da ih se rešite
Možda vas zanima:
Ova namirnica ubija holesterol, a ima je svaka srpska kuća: Suvo je zlato za zdravlje
Suvo je zlato za zdravlje
8 načina da oterate puževe iz bašte: Posle ovog više neće prilaziti vašem povrću i cveću
Kišno i vlažno vreme je kao stvoreno za puževe, jednog od najvećih štetočina u bašti. Evo kako da ih se rešite
Možda vas zanima:
Ova namirnica ubija holesterol, a ima je svaka srpska kuća: Suvo je zlato za zdravlje
Suvo je zlato za zdravlje
8 načina da oterate puževe iz bašte: Posle ovog više neće prilaziti vašem povrću i cveću
Kišno i vlažno vreme je kao stvoreno za puževe, jednog od najvećih štetočina u bašti. Evo kako da ih se rešite
Klin klinom, ili so - šećerom
Ako slučajno nemate krompir pri ruci, možete se osloniti na dobar stari šećer. Uzmite kašiku i stavite malo šećera u čorbu ili sos. Neka se šećer otapa nekoliko sekundi, ali pazite da se ne otopi potpuno ili da vam kašika sa šećerom ne upadne u sos - to bi samo pokvarilo ukus umesto da ga popravi. Dakle, budite pažljivi sa šećerom, jer on može biti spasitelj u ovakvim situacijama.
Kora hleba
Treće rešenje - koricu odstajalog hleba potopite u sos na nekoliko minuta da upije višak soli.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)