FANTASTIČNI KOLAČ SA SIROM, MIRIS DETINJSTVA Lenja pita po receptu naših baka, sa sirom, ali slatka!
Koliko vas je imalo priliku da proba ovaj kolač?
Ja sigurno jesam... Kad dolazite iz familije koja voli da jede i da slavi, morate biti rumeni i najedeni. Baba me je zvala: "Moj vuk". Mudra baka... Inače ne bih jela što mi "tura" pod nos.
Kako nagovoriti dete da jede luk ili kuvano ili kolač od sira? Ne ide je l' da? E pa mojoj baki i majci je to uspelo. Ne samo da sam jela nego sam i tražila repete, a tražićete i vi.
Sastojci:
150 g putera
Možda vas zanima:
ZABORAVLJENA BALKANSKA JELA: Zašto su preci koji su dolazili da žive u Beograd, neka jela ostavili tamo odakle su krenuli?! (VIDEO)
Priča o zaboravljenim balkanskim jelima - ako ne znate da napravite pastrmajliju ili solgan dolme pogledajte video.
KOLAČ S JEDNIM JAJETOM KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI U današnje vreme kada je gotovo sve dostupno, ovakvi recepti DELUJU NESTVARNO!
Da li je zaista moguće napraviti ukusan kolač sa jednim jajetom? Ne treba vam mnogo para da biste ga napravili, niti posebna lista za kupovinu.
Možda vas zanima:
ZABORAVLJENA BALKANSKA JELA: Zašto su preci koji su dolazili da žive u Beograd, neka jela ostavili tamo odakle su krenuli?! (VIDEO)
Priča o zaboravljenim balkanskim jelima - ako ne znate da napravite pastrmajliju ili solgan dolme pogledajte video.
KOLAČ S JEDNIM JAJETOM KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI U današnje vreme kada je gotovo sve dostupno, ovakvi recepti DELUJU NESTVARNO!
Da li je zaista moguće napraviti ukusan kolač sa jednim jajetom? Ne treba vam mnogo para da biste ga napravili, niti posebna lista za kupovinu.
Možda vas zanima:
ZABORAVLJENA BALKANSKA JELA: Zašto su preci koji su dolazili da žive u Beograd, neka jela ostavili tamo odakle su krenuli?! (VIDEO)
Priča o zaboravljenim balkanskim jelima - ako ne znate da napravite pastrmajliju ili solgan dolme pogledajte video.
KOLAČ S JEDNIM JAJETOM KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI U današnje vreme kada je gotovo sve dostupno, ovakvi recepti DELUJU NESTVARNO!
Da li je zaista moguće napraviti ukusan kolač sa jednim jajetom? Ne treba vam mnogo para da biste ga napravili, niti posebna lista za kupovinu.
150 g brašna
150 g krem sira
Za fil:
500 g sitnog sira (ili krem sira)
3 jaja
50 g šećera
100 g suvog grožđa
Za posipanje:
50 g šećera u prahu
Priprema:
Od putera, brašna i sira umesite glatko testo i ostavite da stoji 1 sat. Za fil, umutite žumanca sa šećerom, dodajte sir, suvo grožđe i umućena belanaca. Testo podelite na dva dela. Jedan rastanjite oklagijom i staviti na dno podmazane tepsije kao koru. Preko sipajte fil. Odozgo stavite rastanjenu drugu polovinu testa. Pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok pita ne dobije zlatno-smeđu boju. Vruću pitu pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Za više ovakvih recepata, posetite sajt Trpeza.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu, a tu je i TikTok.
NAJUKUSNIJE DOMAĆE KIFLICE SA DŽEMOM: Peku se samo 15 minuta - recept kakav do sada niste probali
Domaće kiflice sa džemom su najukusnije i peku se samo 15 minuta
KOLIKO DUGO SMEJU DA STOJE JAJA POSLE USKRSA? Svi prave grešku, a evo kako ćete znati da su se pokvarila
USKRŠNjA jaja mnogima su ukusnija nego obična. Imaju poseban ukus i šmek, te deca, ali i odrasli znaju da ih pojedu i po desetak dnevno. Naravno, ne treba u tome preterivati. Oni koji imaju zdravtsvene probleme, kao što su povišeni holesterol ili neku drugu hroničnu bolest, trebalo bi da izbegavaju žumanca.
SLANA DOBOŠ TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA NAJUKUSNIJE PREDJELO: Kremasta i lagana - sastojci za svačiji džep
Slana Doboš torta od samo 3 sastojka je najukusnija za predjelo, kremasta je i lagana, a sastojci su za svačiji džep
STARA MAĐARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Bez 1 vrste mesa ga ne sprema - trik zna samo iskusna kuvarica
Mađarska kuvarica otkrila da pravi najukusniji gulaš sa svinjetinom, a taj trik znaju samo profesionalci
SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA: Sprema se očas posla, a ukusnija je od bilo koje
Otkrivamo vam kako se pravi đurđevdanska salata, kraljica slavske trpeze.
Komentari(0)