FANTASTIČNI KOLAČ SA SIROM, MIRIS DETINJSTVA Lenja pita po receptu naših baka, sa sirom, ali slatka!
Koliko vas je imalo priliku da proba ovaj kolač?

Ja sigurno jesam... Kad dolazite iz familije koja voli da jede i da slavi, morate biti rumeni i najedeni. Baba me je zvala: "Moj vuk". Mudra baka... Inače ne bih jela što mi "tura" pod nos.
Kako nagovoriti dete da jede luk ili kuvano ili kolač od sira? Ne ide je l' da? E pa mojoj baki i majci je to uspelo. Ne samo da sam jela nego sam i tražila repete, a tražićete i vi.
Sastojci:
150 g putera
Možda vas zanima:

Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode

Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina
Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla u, preko sto i više godina staroj, mađarskoj kuvarici svoje bake.
Možda vas zanima:

Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode

Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina
Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla u, preko sto i više godina staroj, mađarskoj kuvarici svoje bake.
Možda vas zanima:

Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode

Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina
Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla u, preko sto i više godina staroj, mađarskoj kuvarici svoje bake.
150 g brašna
150 g krem sira
Za fil:
500 g sitnog sira (ili krem sira)
3 jaja
50 g šećera
100 g suvog grožđa
Za posipanje:
50 g šećera u prahu
Priprema:
Od putera, brašna i sira umesite glatko testo i ostavite da stoji 1 sat. Za fil, umutite žumanca sa šećerom, dodajte sir, suvo grožđe i umućena belanaca. Testo podelite na dva dela. Jedan rastanjite oklagijom i staviti na dno podmazane tepsije kao koru. Preko sipajte fil. Odozgo stavite rastanjenu drugu polovinu testa. Pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok pita ne dobije zlatno-smeđu boju. Vruću pitu pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Za više ovakvih recepata, posetite sajt Trpeza.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu, a tu je i TikTok.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.

Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite

RECEPT NAŠIH BAKA ZA KIFLICE KOЈE SU SVEŽE DANIMA: Tajni sastojak koji im daje mekanu teksturu i savršen je za užinu!
Zaboravite na kupovna peciva koja se već sutradan stvrdnu! Prava tajna domaće kuhinje leži u jednostavnosti i jednom ključnom sastojku. Otkrivamo recept za savršene, mekane, vazduшаste kiflice koje ostaju sveže danima – idealne za posao, put ili školu.
Komentari(0)