OVAKO SE PRAVE NAJMEKŠE KNEDLE ZA SUPU: U ovom iznenađujućem sastojku je TAJNA, provereno uspeva! (RECEPT)

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Tajni sastojak savršenih knedli.

OVAKO SE PRAVE NAJMEKŠE KNEDLE ZA SUPU: U ovom iznenađujućem sastojku je TAJNA, provereno uspeva! (RECEPT)
Shutterstock

Nekada ručak nije mogao da se zamisli bez pileće supe ili one sa knedlama. Priprema supe je vrlo jednostostavna, ali ako knedle ne napravite kako treba one mogu da budu tvrde. U moru recepata za savršene knedle za supu mi vam nudimo jedan od najboljih. Više ne morate da strepite da li ste sve dobro odradili, jer jedan trik sastojak vadi situaciju.

U pitanju je jogurt koji će sigurno omekšati knedle, čak i ako ste u nekom koraku pogrešili.

Sastojci:

50 g kukuruznog brašna
40 g griza
100 ml jogurta
1/4 kašičice soli
prstohvat šećera
1 kašičica seckanog peršuna
1 jaje
1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Odvojite žumanca i belanca, pa žumance umutite sa šećerom.U belanca dodajte prstohvat soli i umutite u čvrst šne. Pomešajte žumanca i belanca i lagano sjedinite, pa dodajte jogurt, kukuruno brašno, sekani peršun i maslinovo ulje. Lagano sjedinite sve sastojke, pa pomoću dve kašičice oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuvajte.

(mondo)

 

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading