SVI ISKUSNI PEKARI KORISTE OVAJ TRIK KAKO BI IM TESTO BILO MEKANO I SVEŽE DANIMA: U brašno dodaju 2 posebna sastojka
Trik pekara za mekano i sveže testo koje traje danima obavezno ispobajte, rezultat će vas oduševiti!

Iskusni pekari uvek imaju svoje tajne za savršeno testo, te prave neodoljive kiflice, perece, krofne, štapiće koji danima budu mekani. Ukoliko se pitate kako im to polazi za rukom - caka je u dva sastojka koja obavezno dodaju u brašno pre nego što ga zamese.
"Čarobne namirnice" su zapravo kukuruzni skrob i običan griz koji se koristi u dečjoj ishrani.
Skrob pomaže testu da bude lakše i prozračnije, a samim tim i mekše. S druge strane, kad se mala količina griza pomeša sa običnim pšeničnim brašnom, oslobađa testo od viška vlage.
Možda vas zanima:

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje

Zašto se uveče ne daje nož, hleb ili ogledalo? Tri zabrane koje narod ne krši ni bez objašnjenja
U srpskoj tradiciji postoje predmeti koji se posle zalaska sunca ne smeju davati iz ruke u ruku – jer se veruje da prenose svađu, nesreću ili gubitak
Možda vas zanima:

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje

Zašto se uveče ne daje nož, hleb ili ogledalo? Tri zabrane koje narod ne krši ni bez objašnjenja
U srpskoj tradiciji postoje predmeti koji se posle zalaska sunca ne smeju davati iz ruke u ruku – jer se veruje da prenose svađu, nesreću ili gubitak
Možda vas zanima:

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje

Zašto se uveče ne daje nož, hleb ili ogledalo? Tri zabrane koje narod ne krši ni bez objašnjenja
U srpskoj tradiciji postoje predmeti koji se posle zalaska sunca ne smeju davati iz ruke u ruku – jer se veruje da prenose svađu, nesreću ili gubitak
Na kilogram brašna ide puna kašika kukuruznog skroba i ravna kašičica griza.
Shutterstock
Prema rečima nutricionista, kukuruzni skrob može imati brojne blagodeti po naš organizam:
- U malim količinama hrani nervne ćelije i stimuliše rast mišićnih vlakana.
- Pokreće proces čišćenja tkiva od toksina.
- Dobar za proizvodnju dijetetskih proizvoda.
- U stanju je da snizi nivo šećera u krvi i održi ga na željenom nivou. Iz tog razloga se često preporučuje osobama sa dijabetesom.
- Doprinosi normalizaciji procesa zgrušavanja krvi, smanjuju rizik od razvoja hipertenzije i anemije.
- Proizvodi na bazi kukuruznog skroba pozitivno utiču na stanje nervnog sistema. Oni mogu ublažiti simptome epilepsije, depresije i poboljšati raspoloženje nakon dugotrajnog stresa.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Slatko i lako: Stari srpski recept za tufahije, desert koji osvaja na prvi zalogaj
Nekada su naše bake znale da pravi ukus najviše zavisi od jednostavnosti i kvalitetnih sastojaka, a upravo je takav stari srpski desert – tufahije. Iako mnogi misle da je reč o bosanskoj poslastici, tufahije su već decenijama prisutne i u Srbiji, gde su ih domaćice sa velikom pažnjom pripremale u posebnim prilikama.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.
Komentari(1)

Celim krajem od Tašmajdna,preko glavne pošte,crkva Sv.Marka i Skupštine su se prostirala razna groblja.Čak postoje i naznake da su mošti Sv.Save Turci spalili na platou gde je sada crkva Sv.Marka jer je to na najvišem grebenu,a da bi iz daleka videle pobunjene Lale- Banaćani.