SVI ISKUSNI PEKARI KORISTE OVAJ TRIK KAKO BI IM TESTO BILO MEKANO I SVEŽE DANIMA: U brašno dodaju 2 posebna sastojka
Trik pekara za mekano i sveže testo koje traje danima obavezno ispobajte, rezultat će vas oduševiti!
Iskusni pekari uvek imaju svoje tajne za savršeno testo, te prave neodoljive kiflice, perece, krofne, štapiće koji danima budu mekani. Ukoliko se pitate kako im to polazi za rukom - caka je u dva sastojka koja obavezno dodaju u brašno pre nego što ga zamese.
"Čarobne namirnice" su zapravo kukuruzni skrob i običan griz koji se koristi u dečjoj ishrani.
Skrob pomaže testu da bude lakše i prozračnije, a samim tim i mekše. S druge strane, kad se mala količina griza pomeša sa običnim pšeničnim brašnom, oslobađa testo od viška vlage.
Možda vas zanima:
Penzioneri iz Beograda otkrili ubedljivo najbolji hleb: Za njim vlada opšta pomama, a ovako ga možete napraviti kod kuće
Saznajte šta je hleb od kiselog testa, kako se pravi i da li je ovo njegova najzdravija varijanta
Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?
Možda vas zanima:
Penzioneri iz Beograda otkrili ubedljivo najbolji hleb: Za njim vlada opšta pomama, a ovako ga možete napraviti kod kuće
Saznajte šta je hleb od kiselog testa, kako se pravi i da li je ovo njegova najzdravija varijanta
Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?
Možda vas zanima:
Penzioneri iz Beograda otkrili ubedljivo najbolji hleb: Za njim vlada opšta pomama, a ovako ga možete napraviti kod kuće
Saznajte šta je hleb od kiselog testa, kako se pravi i da li je ovo njegova najzdravija varijanta
Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?
Na kilogram brašna ide puna kašika kukuruznog skroba i ravna kašičica griza.
Prema rečima nutricionista, kukuruzni skrob može imati brojne blagodeti po naš organizam:
- U malim količinama hrani nervne ćelije i stimuliše rast mišićnih vlakana.
- Pokreće proces čišćenja tkiva od toksina.
- Dobar za proizvodnju dijetetskih proizvoda.
- U stanju je da snizi nivo šećera u krvi i održi ga na željenom nivou. Iz tog razloga se često preporučuje osobama sa dijabetesom.
- Doprinosi normalizaciji procesa zgrušavanja krvi, smanjuju rizik od razvoja hipertenzije i anemije.
- Proizvodi na bazi kukuruznog skroba pozitivno utiču na stanje nervnog sistema. Oni mogu ublažiti simptome epilepsije, depresije i poboljšati raspoloženje nakon dugotrajnog stresa.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
Celim krajem od Tašmajdna,preko glavne pošte,crkva Sv.Marka i Skupštine su se prostirala razna groblja.Čak postoje i naznake da su mošti Sv.Save Turci spalili na platou gde je sada crkva Sv.Marka jer je to na najvišem grebenu,a da bi iz daleka videle pobunjene Lale- Banaćani.