RAKIJA OD ŽALFIJE JE JAČA JE OD SVAKE HEMIJE: Ova 3 recepta obavezno sačuvajte za zdravlje vas i vaše porodice
Bake naše znaju razne cake kad je lečenje prirodnim putem u pitanju.

Da ne bi odmah išli doktoru, probajte se prvo prirodno lečiti ovim receptima naših baka…
Žalfija je posebna biljka, ona je dobra za grlo i infekcije disajnih puteva ali i za razne infekcije u ustima. Odlična je za želudačne probleme i problem sa crevima.
Žalfija pomaže kod visokih temperature tela, bolova u telu i groznice koje se pojave pre prehlade.
Možda vas zanima:

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.
Možda vas zanima:

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.
Možda vas zanima:

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.
Naučno je dokazano da cimet ubija veliki broj bakterija čak i one koje su otporne na antibiotike.
Samo jedna kašičica cimeta ubija čak 99,5 % bakterija u samo tri dana.
Rakija od žalfije:
250 grama listova žalfije treba potopiti u 1,5 litar čiste domaće rakije.
Neka tako stoji 3 sedmice pa procedite i dodajte 1,5 kilograma bagremovog meda.
U staklene flaše prespite i neka tako stoji još 3 sedmice.
Ponekad promućkajte, a pije se svaki dan po mala kašičica jednom dnevno.
Napominjemo da je ovo izuzetno zdrav i dobar recept za celu porodicu.
Tinktura za prevenciju bolesti:
U decilitar 70% etil alkohola, stavite 20 grama listića sitne žalfije.
Neka tako odstoji na toplom mesec dana.
U malo vode ubacite 15-tak kapi i piti 3 puta dnevno.
Deca i trudnice ovo ne smeju koristiti.
Žalfija i cimet protiv bronhitisa:
Dve kašike šećera istopite i prelijte sa pola litra mleka.
Kada prokuva sklonite sa vatre i dodajte kašičicu sitne žalfije i pola kašičice cimeta u prahu.
Neka tako odstoji desetak minuta, procedite i pijte tri puta dnevno.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Mama Buba napravila PROJU po receptu iz 19. veka i raspametila domaćice: VELIKI SRPSKI KUVAR od zaborava sačuvao pravo blago
Recept za proju iz 19. veka sadrži i neke neobične dodatke, na primer šećer. Proja, staro srpsko jelo, tradicionalno se pravi od kukuruznog brašna, vode i soli.
Komentari(0)