STARINSKI RECEPT ZA PUSLICE KOJE SMO JELI ŠIROM JUGOSLAVIJE Kako da napravite najukusnije padobrance, "preteču" makaronsa
Ovi kolači dođu kao zamena za makaronse i idu odlično sa kafom. Jugoslovenske domaćice su ga znale napamet, a uspeće vam iz prve.

Padobranci su starinski kolač koji je rado bio viđen na svakoj proslavi širom bivše Jugoslavije, a po ovom jednostavnom receptu sigurno će vam uspeti iz prve. Starinski kolač od puslica koje su spojene kremom od čokolade ćete praviti non-stop.
Mnogi u šali kažu da su ovi kolači preteča francuskih makaronsa, a recept za padobrance je imala svaka domaćica u bivšoj Jugoslaviji.
Čak su se i mnoge komšinice uzmeđu sebe takmičile čiji će biti lepšeg oblika i ukusniji.
Možda vas zanima:

U bivšoj Jugoslaviji je svaka kuća imala ovaj predmet, a sada se za njega traži i po 300 evra: Pravo malo blago
Nekada se u dnevnoj sobi radnog naroda Jugoslavije, često mogao pronaći ovaj predmet, koji je danas kolekcionarski primerak.

3 najbolja načina za spremanje kompota: Ovo su stare i isprobane kombinacije, napravljene po receptu naših baka
Izbegavajte korišćenje šećera pri pripremi kompota kako bi bili što zdraviji, a ako vam šećer iz voća nije dovoljan i baš želite da ga dodatno zasladite, stavite med
Možda vas zanima:

U bivšoj Jugoslaviji je svaka kuća imala ovaj predmet, a sada se za njega traži i po 300 evra: Pravo malo blago
Nekada se u dnevnoj sobi radnog naroda Jugoslavije, često mogao pronaći ovaj predmet, koji je danas kolekcionarski primerak.

3 najbolja načina za spremanje kompota: Ovo su stare i isprobane kombinacije, napravljene po receptu naših baka
Izbegavajte korišćenje šećera pri pripremi kompota kako bi bili što zdraviji, a ako vam šećer iz voća nije dovoljan i baš želite da ga dodatno zasladite, stavite med
Možda vas zanima:

U bivšoj Jugoslaviji je svaka kuća imala ovaj predmet, a sada se za njega traži i po 300 evra: Pravo malo blago
Nekada se u dnevnoj sobi radnog naroda Jugoslavije, često mogao pronaći ovaj predmet, koji je danas kolekcionarski primerak.

3 najbolja načina za spremanje kompota: Ovo su stare i isprobane kombinacije, napravljene po receptu naših baka
Izbegavajte korišćenje šećera pri pripremi kompota kako bi bili što zdraviji, a ako vam šećer iz voća nije dovoljan i baš želite da ga dodatno zasladite, stavite med
Nije poznato kako su kolačići dobili ovo neobično ime, ali najvažnije od svega je da njihov ukus vraća u neka stara i srećnija vremena.
Napravite padobrance po starinskom receptu iskusnih domaćica i uživajte uz šoljicu kafe.
Sastojci:
Za puslice:
3 belanceta
300 g šećera
300 g mlevenih oraha
sok od limuna
Za fil:
3 žumanceta
3 kašike šećera u prahu
125 g putera
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Belanca čvrsto umutite sa šećerom, a kada počne da se pravi sneg dodajte 2 kašike limunovog soka, pa još malo umutite tako da dobijete čvrst šlag. Na kraju pažljivo ručno umešajte mlevene orahe. Malom kašičicom ili pomoću šprica oblikujte manje loptice i ređajte puslice na podmazan pleh ili stavite papir za pečenje. Trudite se da budu što manje i da ostavite veći razmak između svake puslice, jer će u toku pečenja narasti. Pecite ih u rerni na 150 stepeni oko pola sata. Vodite računa da vam puslice ostanu što belje. Dok čekate da se puslice osuše pripremite fil. U činiji dobro umutite žumanca sa šećerom u prahu, pa dodajte omekšali puter i čokoladu koju ste otopili na pari. Ohlađene puslice filujte kremom i spajajte po dve, kao što se radi za vanalice. Potrebno je da padobranci malo odstoje pre služenja, da bi malo omekšali.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)