LOVAČKI PAPRIKAŠ NA DRUGAČIJI NAČIN Tradicionalno jelo u Vojvodini s kojim nema greške (RECEPT)

Teodora Tojagić

21:00

Gastronomija 0

Toliko dobar da nećete znati kad je dosta.

LOVAČKI PAPRIKAŠ NA DRUGAČIJI NAČIN Tradicionalno jelo u Vojvodini s kojim nema greške (RECEPT)
Shutterstock

S ovim jelom ne možete pogrešiti!

Sastojci:

• 750 g teleće krtine
• 200 g dimljene slanine
• 3 sveže zelene paprike
• 2 glavice luka
• 500 ml belog vina
• ulje
• so i biber

Priprema:

Isečemo meso na parčad kao za gulaš. Slaninu, luk i paprike isečemo na veću parčad.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U tiganj stavimo pola od parčića mesa, luk i paprike. Posolimo, pobiberimo, dodamo ulje i nalijemo belo vino. Kuvamo oko 2 sata na tihoj vatri.

Napunimo nauljene kalupe predhodno skuvanim pirinčem i stavimo na dva kraja činije. Serviramo paprikaš i ukrasimo mirođijom.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading