LOVAČKI PAPRIKAŠ NA DRUGAČIJI NAČIN Tradicionalno jelo u Vojvodini s kojim nema greške (RECEPT)

Lepote Srbije

21:00

Gastronomija 0

Toliko dobar da nećete znati kad je dosta.

LOVAČKI PAPRIKAŠ NA DRUGAČIJI NAČIN Tradicionalno jelo u Vojvodini s kojim nema greške (RECEPT)
Shutterstock

S ovim jelom ne možete pogrešiti!

Sastojci:

• 750 g teleće krtine

• 200 g dimljene slanine
• 3 sveže zelene paprike
• 2 glavice luka
• 500 ml belog vina
• ulje
• so i biber

Priprema:

Isečemo meso na parčad kao za gulaš. Slaninu, luk i paprike isečemo na veću parčad.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U tiganj stavimo pola od parčića mesa, luk i paprike. Posolimo, pobiberimo, dodamo ulje i nalijemo belo vino. Kuvamo oko 2 sata na tihoj vatri.

Napunimo nauljene kalupe predhodno skuvanim pirinčem i stavimo na dva kraja činije. Serviramo paprikaš i ukrasimo mirođijom.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading