OVO JE JEDINI PRAVI RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE: Svi zaboravljaju KLJUČNI sastojak koji im daje specifičan UKUS, a tek kada ih iskombinujete sa SALATOM OD KROMPIRA

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Iako postoji mnogo načina za pripremu bečkih šnicli, pronašli smo recept sa kojim nema greške. Biće spolja hrskave, unutra sočne, savršeno ispečene i nećete moći da im odolite! Uz njih odlično ide salata od krompira.

bečka šnicla
unsplash.com

Savršena kombinacija za ručak.

Sastojci za salatu od krompira:

800 g krompira

3 manje glavice luka (sitno iseckanog)
4 kašike ulja od repice
1 kašika srednje ljutog senfa
350 ml supe od povrća
5-6 kašika sirćeta (od belog vina)
1 manji krastavac
so, biber

Sastojci za šnicle:

4 tanka teleća odreska (od oko 125 g)

Možda vas zanima:

2 jaja

Možda vas zanima:

2 kašike pavlake

Možda vas zanima:

4 kašike brašna

Možda vas zanima:

8 kašika prezle

Možda vas zanima:

oko 150 g maslaca

Možda vas zanima:

2 limuna

Možda vas zanima:

4 kašike sitno iseckanih listića peršuna

Možda vas zanima:

so, biber

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Skuvajte krompir s korom u slanoj vodi. Propržite luk na ulju 15 minuta. Dodajte senf i supu od povrća i zakuvajte. Začinite sirćetom, solju i biberom. Oljuštite krompir, isecite i ostavite da odstoji u toploj supi barem 20 minuta. Dodajte vlašac i krastavac. Još jednom posolite i pobiberite

Istucite šnicle da budu oko 0,5 cm debljine. U dubokom tanjiru pomiješaj jaja s pavlakom i prstohvatom soli. Na druga dva tanjira stavite brašno i prezlu. Zagrejte tiganj.

Rastopite maslac na srednjoj temperaturi (neka bude oko 1 cm maslaca u tiganju).Posolite i pobiberite šnicle, uvaljajte u brašno, otresite višak brašna, a potom provucite odreske kroz razmućeno jaje, uvaljajte u prezlu i oprezno istresite višak.

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading