OVO JE JEDINI PRAVI RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE: Svi zaboravljaju KLJUČNI sastojak koji im daje specifičan UKUS, a tek kada ih iskombinujete sa SALATOM OD KROMPIRA
Iako postoji mnogo načina za pripremu bečkih šnicli, pronašli smo recept sa kojim nema greške. Biće spolja hrskave, unutra sočne, savršeno ispečene i nećete moći da im odolite! Uz njih odlično ide salata od krompira.
Savršena kombinacija za ručak.
Sastojci za salatu od krompira:
800 g krompira
4 kašike ulja od repice
1 kašika srednje ljutog senfa
350 ml supe od povrća
5-6 kašika sirćeta (od belog vina)
1 manji krastavac
so, biber
Sastojci za šnicle:
4 tanka teleća odreska (od oko 125 g)
Možda vas zanima:
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
Možda vas zanima:
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
Možda vas zanima:
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
Možda vas zanima:
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
Možda vas zanima:
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
Možda vas zanima:
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
Možda vas zanima:
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
Možda vas zanima:
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
Možda vas zanima:
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
Možda vas zanima:
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
Možda vas zanima:
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
Priprema:
Možda vas zanima:
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
Možda vas zanima:
Ručak koji ćete obožavati: Da li ste nekada ovako spremali kupus?
Kupus pripremljen na malo dugačiji način
Ručak po receptu naših baka: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam zagrejati dušu
Pripremite ovo domaće jelo i uz njega dodajte bilo koju salatu
Skuvajte krompir s korom u slanoj vodi. Propržite luk na ulju 15 minuta. Dodajte senf i supu od povrća i zakuvajte. Začinite sirćetom, solju i biberom. Oljuštite krompir, isecite i ostavite da odstoji u toploj supi barem 20 minuta. Dodajte vlašac i krastavac. Još jednom posolite i pobiberite
Istucite šnicle da budu oko 0,5 cm debljine. U dubokom tanjiru pomiješaj jaja s pavlakom i prstohvatom soli. Na druga dva tanjira stavite brašno i prezlu. Zagrejte tiganj.
Rastopite maslac na srednjoj temperaturi (neka bude oko 1 cm maslaca u tiganju).Posolite i pobiberite šnicle, uvaljajte u brašno, otresite višak brašna, a potom provucite odreske kroz razmućeno jaje, uvaljajte u prezlu i oprezno istresite višak.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
TARTUFI Najskuplja jestiva gljiva kojom Srbija ne oskudeva, beli su posebno na ceni, evo koju cifru dostižu
Tartufi u Srbiji nisu retka pojava. Tartuf je najcenjenija i najskuplja jestiva gljiva na svetu, a pored izuzetnog ukusa, čuvena je i po svojim lekovitim svojstvima.
POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti.
NAJBOLJI NAČIN DA SAČUVATE JAGODE: Ovo je najbolji način da oterate štetočine, nema potrebe za hemikalijama
Važno je samo da vrećica bude prozirna kako bi vazduh mogao da dopre do jagoda...
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
UZ DOMAĆI HLEB, SIR I KAJMAK VAŠA POPARA ĆE PROGOVORITI STO JEZIKA: Još kada sve sami napravite od nule, zlata je vredna
Ovo je tako jednostavno i lagano jelo, a velika muka stoji iza njega, saznajte šte je sve potrebno da bi se napravila popara
Komentari(0)