KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija

Porcija od 100 g sadrži tek oko 85 kalorija. Pritom, kalorije u ovom obroku uglavnom potiču od ugljenih hidrata.
Ovaj hranljiv obrok glavna je "zvezda" ove dijete, kojom za četiri dana možete izgubiti dva do tri kilograma. Naime, kompleksni ugljeni hidrati u kačamaku nas, s jedne strane, dugo drže sitim, a s druge stimulišu dobro varenje.
Prirodne materije iz kačamaka se lako vare i ne utiču na povećanje telesne težine, a kačamak možete i pomešati sa povrćem, ili preliti jogurtom kojima ima mali procenat mlečne masti.
Možda vas zanima:

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

Kačamak sa prženim crnim lukom i sirom – zaboravljena varijanta iz Stare planine
Zaboravite na instant palentu – u jugoistočnoj Srbiji, naročito po selima oko Stare planine i Pirota, kačamak se pravio od krupno mlevenog kukuruznog brašna, kuvao dugo, a posluživao sa prženim crnim lukom, ovčijim sirom i mašću.
Možda vas zanima:

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

Kačamak sa prženim crnim lukom i sirom – zaboravljena varijanta iz Stare planine
Zaboravite na instant palentu – u jugoistočnoj Srbiji, naročito po selima oko Stare planine i Pirota, kačamak se pravio od krupno mlevenog kukuruznog brašna, kuvao dugo, a posluživao sa prženim crnim lukom, ovčijim sirom i mašću.
Možda vas zanima:

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

Kačamak sa prženim crnim lukom i sirom – zaboravljena varijanta iz Stare planine
Zaboravite na instant palentu – u jugoistočnoj Srbiji, naročito po selima oko Stare planine i Pirota, kačamak se pravio od krupno mlevenog kukuruznog brašna, kuvao dugo, a posluživao sa prženim crnim lukom, ovčijim sirom i mašću.
Prvi dan
400 g palente, 1 krastavac, 1 paradajz, 1 jabuka, 2 litra vode.
Drugi dan
Ponovite meni od prvog dana.
Treći dan
400 g palente, salata od 300 g zelene salate, 200 g svežeg kupusa, 2 šargarepe, malo limunovog soka i 1 kašičice maslinovog ulja, 2 litra vode, 3 šolje zelenog čaja bez šećera.
Četvrti dan
Ponovite meni od trećeg dana.
Da bi vam kačamak bio saveznik u mršavljenju, treba da vodite računa da ga kuvate bez mleka, šećera ili putera.
Sastojci:
50 g kukuruznog brašna, 200 ml vode, pola kašičice maslinovog ulja.
Priprema:
Vodu sipajte u šerpu i malo posolite. Ostavite da proključa, pa dodajte brašno. Kuvajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta. Kad se skuva, dodajte maslinovo ulje i promešajte.
Dok ste na kačamak dijeti veoma je važno i da pijete dovoljnu količinu vode.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru
Komentari(0)