KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Porcija od 100 g sadrži tek oko 85 kalorija. Pritom, kalorije u ovom obroku uglavnom potiču od ugljenih hidrata.
Ovaj hranljiv obrok glavna je "zvezda" ove dijete, kojom za četiri dana možete izgubiti dva do tri kilograma. Naime, kompleksni ugljeni hidrati u kačamaku nas, s jedne strane, dugo drže sitim, a s druge stimulišu dobro varenje.
Prirodne materije iz kačamaka se lako vare i ne utiču na povećanje telesne težine, a kačamak možete i pomešati sa povrćem, ili preliti jogurtom kojima ima mali procenat mlečne masti.
Možda vas zanima:
Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka
Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak
Možda vas zanima:
Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka
Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak
Možda vas zanima:
Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka
Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak
Prvi dan
400 g palente, 1 krastavac, 1 paradajz, 1 jabuka, 2 litra vode.
Drugi dan
Ponovite meni od prvog dana.
Treći dan
400 g palente, salata od 300 g zelene salate, 200 g svežeg kupusa, 2 šargarepe, malo limunovog soka i 1 kašičice maslinovog ulja, 2 litra vode, 3 šolje zelenog čaja bez šećera.
Četvrti dan
Ponovite meni od trećeg dana.
Da bi vam kačamak bio saveznik u mršavljenju, treba da vodite računa da ga kuvate bez mleka, šećera ili putera.
Sastojci:
50 g kukuruznog brašna, 200 ml vode, pola kašičice maslinovog ulja.
Priprema:
Vodu sipajte u šerpu i malo posolite. Ostavite da proključa, pa dodajte brašno. Kuvajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta. Kad se skuva, dodajte maslinovo ulje i promešajte.
Dok ste na kačamak dijeti veoma je važno i da pijete dovoljnu količinu vode.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Komentari(0)