Cela Jugoslavija je mirisala na ovaj kolač: Bio je 80-ih na vrhuncu, a pogledajte njegovu jednostavnu pripremu
Iskusne domaćice su ga već pravile, a isprobajte i Vi jer će vam se provereno dopasti.
![Cela Jugoslavija je mirisala na ovaj kolač: Bio je 80-ih na vrhuncu, a pogledajte njegovu jednostavnu pripremu](/data/images/2023-02-12/46361_capture-678x381-1-678x381_f.jpg?timestamp=1676156400)
Raskošne torte su uvek bile omiljene, pogotovo ako se prave od čokolade ili oraha, ali i oni najjednostavniji i najjeftiniji kolači mogu da im pariraju.
Naše bake su pravile žuti kolač sa višnjama ili lenju pitu čiji recepti su se prenosili s kolena na koleno, a kasnije je postao omiljen i ovaj neodoljivi i osvežavajući jugoslovenski kolač sa jabukama.
Sastojci:
Za koru: 4 jajeta,100 g šećera,200 g brašna,100 ml ulja,100 ml vode,1 kesica praška za pecivo.
Možda vas zanima:
![proja](/data/images/2023-02-09/46087_shutterstock-143793178_f.jpg)
DORUČAK KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Jeftino, brzo i lako napravite obrok za celu porodicu
Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.
![NEKADA SU SMATRANA SPECIJALITETIMA, A DANAS SU IH MNOGI ZABORAVILI Ovih 7 jela obožavala je cela Jugoslavija, neka od njih niko ne želi više da proba](/data/images/2022-12-08/41787_shutterstock-1721007097_f.jpg)
Možda vas zanima:
![proja](/data/images/2023-02-09/46087_shutterstock-143793178_f.jpg)
DORUČAK KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Jeftino, brzo i lako napravite obrok za celu porodicu
Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.
![NEKADA SU SMATRANA SPECIJALITETIMA, A DANAS SU IH MNOGI ZABORAVILI Ovih 7 jela obožavala je cela Jugoslavija, neka od njih niko ne želi više da proba](/data/images/2022-12-08/41787_shutterstock-1721007097_f.jpg)
Možda vas zanima:
![proja](/data/images/2023-02-09/46087_shutterstock-143793178_f.jpg)
DORUČAK KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Jeftino, brzo i lako napravite obrok za celu porodicu
Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.
![NEKADA SU SMATRANA SPECIJALITETIMA, A DANAS SU IH MNOGI ZABORAVILI Ovih 7 jela obožavala je cela Jugoslavija, neka od njih niko ne želi više da proba](/data/images/2022-12-08/41787_shutterstock-1721007097_f.jpg)
Za fil:1 kg jabuka,80 g pudinga od vanile,100 g šećera.Za ukrašanjanje:500 ml slatke pavlake.
Priprema:
Odvojte žumanca i belanca, pa belanca pomešajte sa šećerom i umutite u čvrst šne. U žumanca dodajte ulje, vodu i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro sjedinite, pa dodajte u belanca i lagano promešajte. Sipajte dobijenu smesu u tepsiju koju ste premazali puterom (ili nauljili) i posuli brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. U šerpu sipajte vodu (900 ml) i dodajte šećer, a kada proključa dodajte jabuke koje ste sitno iseckali. Ostatak vode (100 ml) pomešajte sa pudingom i dodajte u jabuke. Kada jabuke budu gotove vruć fil sipajte preko kore.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, a zatim stavite u frižider. Umutite slatku pavlaku i dekorišite kolač.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)