Cela Jugoslavija je mirisala na ovaj kolač: Bio je 80-ih na vrhuncu, a pogledajte njegovu jednostavnu pripremu
Iskusne domaćice su ga već pravile, a isprobajte i Vi jer će vam se provereno dopasti.

Raskošne torte su uvek bile omiljene, pogotovo ako se prave od čokolade ili oraha, ali i oni najjednostavniji i najjeftiniji kolači mogu da im pariraju.
Naše bake su pravile žuti kolač sa višnjama ili lenju pitu čiji recepti su se prenosili s kolena na koleno, a kasnije je postao omiljen i ovaj neodoljivi i osvežavajući jugoslovenski kolač sa jabukama.
Sastojci:
Za koru: 4 jajeta,100 g šećera,200 g brašna,100 ml ulja,100 ml vode,1 kesica praška za pecivo.
Možda vas zanima:

Ovu poslasticu su Jugosloveni obožavali: Sada gotovo zaboravljeni kolač, a spremanje je lako i brzo
Prisetite se deserta koji je bio popularan 70- ih godina

Ovo su u Jugi obožavali deca i odrasli: Kolač koji su danas mnogi zaboravili, starinski recept sa kojim nema greške
Ako volite ovaj kolač napravite ga po stotinama puta isprobanom receptu bez ikakve imalo muke
Možda vas zanima:

Ovu poslasticu su Jugosloveni obožavali: Sada gotovo zaboravljeni kolač, a spremanje je lako i brzo
Prisetite se deserta koji je bio popularan 70- ih godina

Ovo su u Jugi obožavali deca i odrasli: Kolač koji su danas mnogi zaboravili, starinski recept sa kojim nema greške
Ako volite ovaj kolač napravite ga po stotinama puta isprobanom receptu bez ikakve imalo muke
Možda vas zanima:

Ovu poslasticu su Jugosloveni obožavali: Sada gotovo zaboravljeni kolač, a spremanje je lako i brzo
Prisetite se deserta koji je bio popularan 70- ih godina

Ovo su u Jugi obožavali deca i odrasli: Kolač koji su danas mnogi zaboravili, starinski recept sa kojim nema greške
Ako volite ovaj kolač napravite ga po stotinama puta isprobanom receptu bez ikakve imalo muke
Za fil:1 kg jabuka,80 g pudinga od vanile,100 g šećera.Za ukrašanjanje:500 ml slatke pavlake.
Priprema:
Odvojte žumanca i belanca, pa belanca pomešajte sa šećerom i umutite u čvrst šne. U žumanca dodajte ulje, vodu i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro sjedinite, pa dodajte u belanca i lagano promešajte. Sipajte dobijenu smesu u tepsiju koju ste premazali puterom (ili nauljili) i posuli brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. U šerpu sipajte vodu (900 ml) i dodajte šećer, a kada proključa dodajte jabuke koje ste sitno iseckali. Ostatak vode (100 ml) pomešajte sa pudingom i dodajte u jabuke. Kada jabuke budu gotove vruć fil sipajte preko kore.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, a zatim stavite u frižider. Umutite slatku pavlaku i dekorišite kolač.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)