Cela Jugoslavija je mirisala na ovaj kolač: Bio je 80-ih na vrhuncu, a pogledajte njegovu jednostavnu pripremu
Iskusne domaćice su ga već pravile, a isprobajte i Vi jer će vam se provereno dopasti.

Raskošne torte su uvek bile omiljene, pogotovo ako se prave od čokolade ili oraha, ali i oni najjednostavniji i najjeftiniji kolači mogu da im pariraju.
Naše bake su pravile žuti kolač sa višnjama ili lenju pitu čiji recepti su se prenosili s kolena na koleno, a kasnije je postao omiljen i ovaj neodoljivi i osvežavajući jugoslovenski kolač sa jabukama.
Sastojci:
Za koru: 4 jajeta,100 g šećera,200 g brašna,100 ml ulja,100 ml vode,1 kesica praška za pecivo.
Možda vas zanima:


ZA SVE NOSTALGIČARE SLATKOG ZUBA Ovaj kolač je bio jako popularan na slavama za vreme bivše Jugoslavije (RECEPT)
Ukoliko ne volite previše vremena da provodite u kuhinji, ovaj kolač je savršena zanimacija za vas.
Možda vas zanima:


ZA SVE NOSTALGIČARE SLATKOG ZUBA Ovaj kolač je bio jako popularan na slavama za vreme bivše Jugoslavije (RECEPT)
Ukoliko ne volite previše vremena da provodite u kuhinji, ovaj kolač je savršena zanimacija za vas.
Možda vas zanima:


ZA SVE NOSTALGIČARE SLATKOG ZUBA Ovaj kolač je bio jako popularan na slavama za vreme bivše Jugoslavije (RECEPT)
Ukoliko ne volite previše vremena da provodite u kuhinji, ovaj kolač je savršena zanimacija za vas.
Za fil:1 kg jabuka,80 g pudinga od vanile,100 g šećera.Za ukrašanjanje:500 ml slatke pavlake.
Priprema:
Odvojte žumanca i belanca, pa belanca pomešajte sa šećerom i umutite u čvrst šne. U žumanca dodajte ulje, vodu i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro sjedinite, pa dodajte u belanca i lagano promešajte. Sipajte dobijenu smesu u tepsiju koju ste premazali puterom (ili nauljili) i posuli brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. U šerpu sipajte vodu (900 ml) i dodajte šećer, a kada proključa dodajte jabuke koje ste sitno iseckali. Ostatak vode (100 ml) pomešajte sa pudingom i dodajte u jabuke. Kada jabuke budu gotove vruć fil sipajte preko kore.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, a zatim stavite u frižider. Umutite slatku pavlaku i dekorišite kolač.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
Komentari(0)