TRADICIONALNI KOSOVSKI SPECIJALITET - FILIJA Jedna od najlepših naših slojevitih pita pravi se samo od 5 SASTOJAKA
Filija je poznato jelo sa Kosova i Metohije, nekada je bila nezaobilazni deo trpeze, a danas mnoge domaćice ne znaju za ovo neodoljivo ukusno jelo!

Filija je stari kosovski specijalitet za čije spremanje je potrebno samo malo strpljenja, jer proces pravljenja nije uopšte težak. Trud će vam se sigurno isplatiti, jer ćete pri prvom zalogaju shvatiti zašto slovi za jedno od najlepših pita na našim prostorima!
Potrebne namirnice:
350 g kajmaka Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale. Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale. Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale. Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale. Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put
Možda vas zanima:
SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Možda vas zanima:
SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Možda vas zanima:
SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Možda vas zanima:
SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Možda vas zanima:

SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale.

TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put
Možda vas zanima:

SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale.

TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put
Možda vas zanima:

SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale.

TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put
Kako se pravi filija?
Umutite jaja, pa dodajte brašno i vodu. Sjedinite mikserom, testo treba da bude kao za palačinke. Rernu dobro zagrejte na 250°C, a rešetku podignite na najvišu poziciju. Uzmite tepsiju, nauljite je, pa sipajte smesu kutlačom. Kružnim pokretim pomerajte tepsiju, da se smesa lepo razlije po dnu (treba da bude tanak sloj). Stavite u rernu i pecite dok ne porumeni. Kajmak premažite preko ispečene palačinke. Sipajte novi sloj smese i opet kružnim pokretima razlijte po tepsiji. Vratite u rernu i tako ponavljajte dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji red treba da bude palačinka. Isecite i služite. Koristite samo gornje grejače u rernu, donje isključite.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(2)

Ceca
02.02.2023 13:20
Da
05.02.2023 23:48
@Ceca - И моја,баш испод сача,по 3-4 сата би то трајало.Покушаћу у рерни.
Kako je tu pitu pravila moja tetka,ali ispod sača❤️