TRADICIONALNI KOSOVSKI SPECIJALITET - FILIJA Jedna od najlepših naših slojevitih pita pravi se samo od 5 SASTOJAKA
Filija je poznato jelo sa Kosova i Metohije, nekada je bila nezaobilazni deo trpeze, a danas mnoge domaćice ne znaju za ovo neodoljivo ukusno jelo!

Filija je stari kosovski specijalitet za čije spremanje je potrebno samo malo strpljenja, jer proces pravljenja nije uopšte težak. Trud će vam se sigurno isplatiti, jer ćete pri prvom zalogaju shvatiti zašto slovi za jedno od najlepših pita na našim prostorima!
Potrebne namirnice:
350 g kajmaka Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale. Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale. Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale. Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale. Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put
Možda vas zanima:
SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Možda vas zanima:
SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Možda vas zanima:
SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Možda vas zanima:
SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Možda vas zanima:

SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale.

TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put
Možda vas zanima:

SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale.

TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put
Možda vas zanima:

SOČNA PITA SA SIROM I JOGURTOM: Mami na zalogaj više
Opustite se u udobnosti svog doma i uživajte u jelu na kojem su generacije odrastale.

TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put
Kako se pravi filija?
Umutite jaja, pa dodajte brašno i vodu. Sjedinite mikserom, testo treba da bude kao za palačinke. Rernu dobro zagrejte na 250°C, a rešetku podignite na najvišu poziciju. Uzmite tepsiju, nauljite je, pa sipajte smesu kutlačom. Kružnim pokretim pomerajte tepsiju, da se smesa lepo razlije po dnu (treba da bude tanak sloj). Stavite u rernu i pecite dok ne porumeni. Kajmak premažite preko ispečene palačinke. Sipajte novi sloj smese i opet kružnim pokretima razlijte po tepsiji. Vratite u rernu i tako ponavljajte dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji red treba da bude palačinka. Isecite i služite. Koristite samo gornje grejače u rernu, donje isključite.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk
Komentari(2)

Ceca
02.02.2023 13:20
Da
05.02.2023 23:48
@Ceca - И моја,баш испод сача,по 3-4 сата би то трајало.Покушаћу у рерни.
Kako je tu pitu pravila moja tetka,ali ispod sača❤️