TRADICIONALNI KOSOVSKI SPECIJALITET - FILIJA Jedna od najlepših naših slojevitih pita pravi se samo od 5 SASTOJAKA
Filija je poznato jelo sa Kosova i Metohije, nekada je bila nezaobilazni deo trpeze, a danas mnoge domaćice ne znaju za ovo neodoljivo ukusno jelo!

Filija je stari kosovski specijalitet za čije spremanje je potrebno samo malo strpljenja, jer proces pravljenja nije uopšte težak. Trud će vam se sigurno isplatiti, jer ćete pri prvom zalogaju shvatiti zašto slovi za jedno od najlepših pita na našim prostorima!
Potrebne namirnice:
350 g kajmaka Bolju pitu od ove niste probali, ukusno i ekonomično! Sa ovim receptom nema greške. Bolju pitu od ove niste probali, ukusno i ekonomično! Sa ovim receptom nema greške. Bolju pitu od ove niste probali, ukusno i ekonomično! Sa ovim receptom nema greške. Bolju pitu od ove niste probali, ukusno i ekonomično! Sa ovim receptom nema greške.
Možda vas zanima:
SIROTINJSKA PITA Jeftina i preukusna spremna za samo 30 minuta BOLjU NISTE PROBALI
RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Možda vas zanima:
SIROTINJSKA PITA Jeftina i preukusna spremna za samo 30 minuta BOLjU NISTE PROBALI
RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Možda vas zanima:
SIROTINJSKA PITA Jeftina i preukusna spremna za samo 30 minuta BOLjU NISTE PROBALI
RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Možda vas zanima:
SIROTINJSKA PITA Jeftina i preukusna spremna za samo 30 minuta BOLjU NISTE PROBALI
RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Možda vas zanima:

SIROTINJSKA PITA Jeftina i preukusna spremna za samo 30 minuta BOLjU NISTE PROBALI
Bolju pitu od ove niste probali, ukusno i ekonomično!

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
Možda vas zanima:

SIROTINJSKA PITA Jeftina i preukusna spremna za samo 30 minuta BOLjU NISTE PROBALI
Bolju pitu od ove niste probali, ukusno i ekonomično!

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
Možda vas zanima:

SIROTINJSKA PITA Jeftina i preukusna spremna za samo 30 minuta BOLjU NISTE PROBALI
Bolju pitu od ove niste probali, ukusno i ekonomično!

RECEPT IZ PROŠLOG VEKA Leskovačka Ačak pita koju ćete obožavati
Sa ovim receptom nema greške.
Kako se pravi filija?
Umutite jaja, pa dodajte brašno i vodu. Sjedinite mikserom, testo treba da bude kao za palačinke. Rernu dobro zagrejte na 250°C, a rešetku podignite na najvišu poziciju. Uzmite tepsiju, nauljite je, pa sipajte smesu kutlačom. Kružnim pokretim pomerajte tepsiju, da se smesa lepo razlije po dnu (treba da bude tanak sloj). Stavite u rernu i pecite dok ne porumeni. Kajmak premažite preko ispečene palačinke. Sipajte novi sloj smese i opet kružnim pokretima razlijte po tepsiji. Vratite u rernu i tako ponavljajte dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji red treba da bude palačinka. Isecite i služite. Koristite samo gornje grejače u rernu, donje isključite.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
Komentari(2)

Ceca
02.02.2023 13:20
Da
05.02.2023 23:48
@Ceca - И моја,баш испод сача,по 3-4 сата би то трајало.Покушаћу у рерни.
Kako je tu pitu pravila moja tetka,ali ispod sača❤️