NE POSTOJI BOLJI RECEPT ZA SELJAČKU PROJU Napravite staro srpsko jelo koje su generacije obožavale
Sa ovim receptom nema greške.
 
                                
Kod naših predaka se gotovo uvek na stolu nalazila proja od svega nekoliko sastojaka i to ne bez razloga! Kako biste je napravili, uopšte vam nije potrebno mnogo novca, a pravi je izvor mnogih hranljivih materija koje poboljšavaju rad organizma, te je odlična zamena za beli hleb. Da ne pričamo o neodoljivom ukusu, posebno kada je topla!
Naime, kukuruzno brašno, koji je glavni sastojak proje, je dobar izvor tiamina, magnezijuma, selena, vitamina B6 i folne kiseline. Kako sadrži brojne vitamine i mineralne, doprinosi bolje radu srca, kao i borbi sa viškom kilograma.
Možda vas zanima:
 
            NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:
 
            NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:
 
            NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Takođe, budući da ne sadrži gluten, dobar je dodatak ishrani osobama koje su osetljive na njega, kao i onim koji pate od celijakije.
                                                                                            
                                                
                                                
                                                                                                                                                                                                                                            
                                            
                                            
                                        
                                                                                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                     Printscreen/Youtube/Bakinakuhinja
                                            
                                        
                                    
                                                                                    
                                                                                            Printscreen/Youtube/Bakinakuhinja
                                        
                                                                                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
Potrebni sastojci za pravu seljačku proju:
400 g krupno mlevenog kukuruznog brasna
                                                                                            
                                                
                                                
                                                                                                                                                                                                                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                220 ml mlake vode
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                1/ 2 kesice praška za pecivo
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                mast za podmazivanje
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                1 ravna kašičica soli
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                mast za podmazivanje
                                            
                                            
                                            
                                        
                                                                                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
Način pripreme:
U mlakoj vodi razmutite prašak za pecivo i so, pa sipajte u 400 grama kukuruznog brašna. Masa treba da je žitka, nešto gušća od testa za palačinke. Sve to varjačom izmešati i sipati u tepsiju podmazanu mašću.
Tepsiju staviti u unapred zagrejanu rernu na 230 stepeni i peći oko 15-20 min, odnosno dok korica ne postane tamno smeđa. Kada se proja ispeče, ovlaš je poprskajte vodom i ostavite da se prohladi. Potom je požete poslužiti uz bilo koje jelo, a jesti je i samu uz času jogurta ili mleka, jer ima fenomenalan ukus.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
 
            Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
 
            Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
 
            APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
 
            Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
 
            Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
 
                 
             
            
Komentari(0)