NE POSTOJI BOLJI RECEPT ZA SELJAČKU PROJU Napravite staro srpsko jelo koje su generacije obožavale
Sa ovim receptom nema greške.

Kod naših predaka se gotovo uvek na stolu nalazila proja od svega nekoliko sastojaka i to ne bez razloga! Kako biste je napravili, uopšte vam nije potrebno mnogo novca, a pravi je izvor mnogih hranljivih materija koje poboljšavaju rad organizma, te je odlična zamena za beli hleb. Da ne pričamo o neodoljivom ukusu, posebno kada je topla!
Naime, kukuruzno brašno, koji je glavni sastojak proje, je dobar izvor tiamina, magnezijuma, selena, vitamina B6 i folne kiseline. Kako sadrži brojne vitamine i mineralne, doprinosi bolje radu srca, kao i borbi sa viškom kilograma.
Možda vas zanima:

NEMOJTE BACATI STARI HLEB Cela Srbija ih voli, idealni su za večeru, a ovaj recept će vam pomoći da ih napravite
Nema greške s ovim receptom.

SLATKIŠ KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Postoji čak tri verzije njegovog imena, ali je ukus uvek fantastičan
Poseban ukus daje im spoj seckanih i mlevenih oraha sa limunom koji se dodaje u šećerni sirup.
Možda vas zanima:

NEMOJTE BACATI STARI HLEB Cela Srbija ih voli, idealni su za večeru, a ovaj recept će vam pomoći da ih napravite
Nema greške s ovim receptom.

SLATKIŠ KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Postoji čak tri verzije njegovog imena, ali je ukus uvek fantastičan
Poseban ukus daje im spoj seckanih i mlevenih oraha sa limunom koji se dodaje u šećerni sirup.
Možda vas zanima:

NEMOJTE BACATI STARI HLEB Cela Srbija ih voli, idealni su za večeru, a ovaj recept će vam pomoći da ih napravite
Nema greške s ovim receptom.

SLATKIŠ KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Postoji čak tri verzije njegovog imena, ali je ukus uvek fantastičan
Poseban ukus daje im spoj seckanih i mlevenih oraha sa limunom koji se dodaje u šećerni sirup.
Takođe, budući da ne sadrži gluten, dobar je dodatak ishrani osobama koje su osetljive na njega, kao i onim koji pate od celijakije.
Printscreen/Youtube/Bakinakuhinja
Potrebni sastojci za pravu seljačku proju:
400 g krupno mlevenog kukuruznog brasna
220 ml mlake vode
1/ 2 kesice praška za pecivo
mast za podmazivanje
1 ravna kašičica soli
mast za podmazivanje
Način pripreme:
U mlakoj vodi razmutite prašak za pecivo i so, pa sipajte u 400 grama kukuruznog brašna. Masa treba da je žitka, nešto gušća od testa za palačinke. Sve to varjačom izmešati i sipati u tepsiju podmazanu mašću.
Tepsiju staviti u unapred zagrejanu rernu na 230 stepeni i peći oko 15-20 min, odnosno dok korica ne postane tamno smeđa. Kada se proja ispeče, ovlaš je poprskajte vodom i ostavite da se prohladi. Potom je požete poslužiti uz bilo koje jelo, a jesti je i samu uz času jogurta ili mleka, jer ima fenomenalan ukus.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Komentari(0)