NE POSTOJI BOLJI RECEPT ZA SELJAČKU PROJU Napravite staro srpsko jelo koje su generacije obožavale
Sa ovim receptom nema greške.

Kod naših predaka se gotovo uvek na stolu nalazila proja od svega nekoliko sastojaka i to ne bez razloga! Kako biste je napravili, uopšte vam nije potrebno mnogo novca, a pravi je izvor mnogih hranljivih materija koje poboljšavaju rad organizma, te je odlična zamena za beli hleb. Da ne pričamo o neodoljivom ukusu, posebno kada je topla!
Naime, kukuruzno brašno, koji je glavni sastojak proje, je dobar izvor tiamina, magnezijuma, selena, vitamina B6 i folne kiseline. Kako sadrži brojne vitamine i mineralne, doprinosi bolje radu srca, kao i borbi sa viškom kilograma.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Takođe, budući da ne sadrži gluten, dobar je dodatak ishrani osobama koje su osetljive na njega, kao i onim koji pate od celijakije.
Printscreen/Youtube/Bakinakuhinja
Potrebni sastojci za pravu seljačku proju:
400 g krupno mlevenog kukuruznog brasna
220 ml mlake vode
1/ 2 kesice praška za pecivo
mast za podmazivanje
1 ravna kašičica soli
mast za podmazivanje
Način pripreme:
U mlakoj vodi razmutite prašak za pecivo i so, pa sipajte u 400 grama kukuruznog brašna. Masa treba da je žitka, nešto gušća od testa za palačinke. Sve to varjačom izmešati i sipati u tepsiju podmazanu mašću.
Tepsiju staviti u unapred zagrejanu rernu na 230 stepeni i peći oko 15-20 min, odnosno dok korica ne postane tamno smeđa. Kada se proja ispeče, ovlaš je poprskajte vodom i ostavite da se prohladi. Potom je požete poslužiti uz bilo koje jelo, a jesti je i samu uz času jogurta ili mleka, jer ima fenomenalan ukus.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.
Komentari(0)