JUŽNJAČKA POPARENICA Stari šopski recept bez mešenja i u mrsnoj i u posnoj varijanti
Poparenica je tako jednostavan, a veoma ukusan specijalitet sa juga srbije koji podseća na kosovske flije.
Nešto što se spremalo pre sto godina kad je hrana bila mnogo zdravija. Isprobajte je u posnoj varijanti, a možete i dodatkom mleka i sira dobiti mrsnu varijantu.
SASTOJCI:
250gr kukuruznog brašna
150-200gr oštrog pšeničnog brašna
2 male kašičice soli,
1 kašičica soda bikarbone
Možda vas zanima:
Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
Možda vas zanima:
Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
Možda vas zanima:
Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
Možda vas zanima:
Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
Fil-nadev:
3 praziluka
3 paprike kisele
500gr spanać
Ulje, so, biber, beli luk
Margarin ili ulje za premazivanje.
Peći u zagrejanoj rerni na 200c.
Detalje pripreme pogledajte u videu:
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Ovo je najbolji posni ručak na kašiku! Kad ga probate, zaboravite da NEMA MESA, evo u čemu je tajna
Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu
Ovu najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe su naše bake pravile: Recept se prenosi sa kolena na koleno
Recept naših baka za najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe svi zapisuju
Recept za posnu taranu sa prazilukom: Hrana koja miriše na ognjište
U danima posta, kad je zima već uzela dan i večeru, domaćice su pravile jednostavna jela koja greju i mirišu na detinjstvo. Tarana sa prazilukom je bila upravo to – topla, tiha i ukusna
Hrskava i puna nadeva: Brzinska pita sa sirom prste da poližete, nestaje sa tanjira za tren oka
Ne zahteva mnogo vremena ni kulinarskog iskustva.
Po receptu Ljiljane Blagojević, starinske i bez masti: Vanilice na 3 načina savršene za slavu i svaki dan (RECEPTI)
Jedan od omiljenih slatkiša u kojima se uživa decenijama opet je dobio svoje mesto na svečanim trpezama
Komentari(0)