POSNA ŠTRUDLA S ORASIMA Ukusan, mekan, rumen tradicionalni rolat zamirisaće po komšiluku (RECEPT)

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Tradicionalni vojvođanski specijalitet u vreme posta.

štrudla sa orasima
Printscreen/Youtube

Zasladite se u ove dane posta ovom posnom štrudlom sa orasima odličnog ukusa. 

Sastojci:

Testo:

- 300g brašna/T400 meko

Možda vas zanima:

- 2 kašike šećera

Možda vas zanima:

- 1 vanilin šećer/10g

Možda vas zanima:

- prstohvat soli

Možda vas zanima:

- 1 kašičica suvog kvasca

Možda vas zanima:

- malo narendane korice limuna

Možda vas zanima:

- 50g otopljenog margarina

Možda vas zanima:

- 1 kašika ulja

Možda vas zanima:

- 150ml mlake vode

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Fil sa orasima:

- 250g mlevih oraha
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 70-100ml vrele vode
- 2 kašike džema po izboru

I još:

- 50g omekšalog margarina za premazivanje testa
- malo ulja za premazivanje rolata
- šećer u prahu za posipanje.

Pogledajte video recept sa pripremom:

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading