Koliko dugo pečenje može da stoji u fižideru
Skladištenje hrane donosi mnoga pitanja i zabrinutost, posebno kada je reč o mesnim proizvodima. Svaka vrsta mesa ima svoj rok trajanja u frižideru ili zamrzivaču.

Piletina
Sirova piletina u frižideru traje samo dan ili dva (na temperaturi od 5 Celzijevih stepeni ili hladnije), ali do godinu dana u zamrzivaču (na temperaturi od -18 ili hladnije). Kuvana piletina može da stoji u frižideru nekoliko dana, a može i da se zaledi pa da se pojede u razmaku od dva do šest meseci.
Crveno meso i svinjetina
Možda vas zanima:

SPECIJALITETI ZBOG KOJIH SU STRANCI LJUBOMORNI NA NAS Ovih 20 jela i pića najbolje predstavljaju Srbiju, koje je vaše omiljeno? (FOTO)
Srpska kultura je takva da je hrana zaista raznovrsna i svako će pronaći nešto za sebe.

SVI PRAVIMO OGROMNU GREŠKU Evo zašto nikako ne treba čuvati jaja i mleko u vratima frižidera
Sigurno da ste i vi ovo radili, ili još uvek radite.
Možda vas zanima:

SPECIJALITETI ZBOG KOJIH SU STRANCI LJUBOMORNI NA NAS Ovih 20 jela i pića najbolje predstavljaju Srbiju, koje je vaše omiljeno? (FOTO)
Srpska kultura je takva da je hrana zaista raznovrsna i svako će pronaći nešto za sebe.

SVI PRAVIMO OGROMNU GREŠKU Evo zašto nikako ne treba čuvati jaja i mleko u vratima frižidera
Sigurno da ste i vi ovo radili, ili još uvek radite.
Možda vas zanima:

SPECIJALITETI ZBOG KOJIH SU STRANCI LJUBOMORNI NA NAS Ovih 20 jela i pića najbolje predstavljaju Srbiju, koje je vaše omiljeno? (FOTO)
Srpska kultura je takva da je hrana zaista raznovrsna i svako će pronaći nešto za sebe.

SVI PRAVIMO OGROMNU GREŠKU Evo zašto nikako ne treba čuvati jaja i mleko u vratima frižidera
Sigurno da ste i vi ovo radili, ili još uvek radite.
Crveno meso i svinjetina, kao i pečenje, mogu da budu u frižideru do pet dana, a mogu da se zalede na period od četiri do 12 meseci. Preostalo obrađeno meso će trajati tri do četiri dana u frižideru i dva do šest meseci ako se zamrzne.
Mleveno meso
Meveno meso, kao što su govedina, teletina, svinjetina ili piletina, može da stoji u frižideru jedan do dva dana, a mogu da se zamrznu na period od tri do četiri meseca.
Viršle i salame
Viršle i salame mogu u frižideru mogu da budu dve nedelje neotvorene i trebalo bi nakon otvaranja da se pojedu najduže za pet dana, piše Reader's Digest. U zamrzivaču će trajati mesec do dva meseca.
Slanina i kobasice
Slanina koja stoji u frižideru bi trebalo da se pojede za nedelju dana, a kobasica u roku od dva dana. I jedno i drugo se može zamrznuti na mesec dana, a neke kobasice mogu stajati u zamrzivaču i do dva meseca.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Komentari(0)