Moravski pasulj u paprici - ubedljivo najbolje posno jelo

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Posni moravski pasulj je veoma zdrav ručak pun vlakana, a pri tome je zasitan

moravski pasulj
Shutterstock

Ako ste savladali osnove pravljenja pasulja, sada isprobajte i ovaj neobičan način kuvanja moravskog pasulja:

Potrebno:

800 grama do 1 kg pasulja

Možda vas zanima:

1 glavica belog luka

Možda vas zanima:

2 l vode

Možda vas zanima:

3-4 glavice crnog luka

Možda vas zanima:

1 kašika brašna, so, suvi začin, začinska crvena paprika, biber

Možda vas zanima:

Suva paprika za punjenje, a može da se koristi i svežu ili papriku iz turšije.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema: Pasulj stavite u vodu pa kuvajte oko sat vremena. U tiganju stavite luk da se dinsta, pa mu dodajte začine a potom i proceđen pasulj, kao i malo vode iz pasulja. Paprike punite pasuljom pa ređajte u vatrostalnu činiju ili grne. Zalijte sa malo vode iz kuvanog pasulja. Stavite sve u rernu na 200 stepeni Celzijusa oko sat i po do dva sata.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading