KUPUS SALATA ĆE BITI MEKANA SAMO AKO U NJU DODATE MALO OVOGA: Profesionalni kuvari otkrili tajni sastojak koji vam nikad ne bi pao na pamet
Kupus salata se kod nas jede uz većinu jela. Naročito uz pasulj, a domaćice ih često spremaju i za razne proslave.

Ono što muči sve jeste kako da isečete kupus, a da ne oduzme previše truda.
Jer, kupus ne valja da bude iseckan previše sitno, pošto može da se pretvori u kašu, ali ni previše krupno jer onda ne može da “pokupi” začine i postane nezgodan za jelo.
Da biste iseckali kupus za salatu koja će biti savršena, potrebno je da primenite jednostavnu tehniku i da zaboravite klasično rende ili velike noževe za rezanje kupusa. Sve što vam treba je ljuštilica za čišćenje povrća.
Možda vas zanima:

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru
Možda vas zanima:

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru
Možda vas zanima:

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru
Glavicu kupusa isecite na polovine, a potom i na četvrtine. Spustite četvrtinu glavice kupusa na dasku, uzmite ljuštilicu za povrće i povlačite gore-dole po unutrašnjosti kupusa.
Shutterstock
Salata će biti podjednako isečena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro upiti sve začine ili već gotov dresing. Pored toga, posao će biti brzo obavljen, a domaćica neće morati da uloži mnogo snage da bi spremila salatu.
Da bi salata bila što ukusnija, obavezno uz so dodajte i malo šećera, standardno – ulje i sirće, ali i malo vode.
Dobro izmešajte salatu i ostavite da odstoji petnaestak minuta pre nego što ćete je poslužiti uz glavno jelo. Zahvaljujući vodi kupus će dodatno omekšati, a šećer će “podići” slani ukus, pa će salata biti neodoljiva.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.
Komentari(1)

"...Salata će biti podjednako isečena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro upiti sve začine ili već gotov dresing...". Šta ti je to "dresing" u srpskoj kupus-salati? Odakle li si i gde su učio/la srpski jezik i sta si imao/la?