5 VRSTA JELA POGUBNIH PO SRCE Ova hrana dovodi do starenja srčanog mišića, tvrde kardiolozi
Veliki deo populacije ne brine šta jede. Pri tom pušimo, ne vežbamo, sedimo, a to sve pogubno utiče na srce.

Iako preovlađuje mišljenje da se bolesti srca javljaju pretežno u starijem životnom dobu, ni mlađi nisu imuni na ovaj problem. Osim toga, nedostatak fizičke aktivnosti, nepravilna ishrana kao i loše životne navike mogu povećati rizik od nastanka različitih bolesti.
Po broju oduzetih života, kardiovaskularna oboljenja zauzimaju neslavno prvo mesto. Zato stručnjaci upozoravaju koja hrana može negativno uticati i ubrzati starenje srca.
Crveno meso
Ova vrsta mesa bogata je zasićenim mastima. Ove “loše” masti nalaze se i u drugim namirnicama – jajima, pavlaci, puteru i punomasnim sirevima. Mogu uticati na podizanje nivoa lošeg holesterola, ali i pojavu gojaznosti i dijabetesa.
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.

Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Peciva i brza hrana
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Perkarske proizvode i brzu hrana treba maksimalno izbegavati jer sadrže trans masti, velike količine začina, šećera, pojačivača ukusa. Sve to negativno utiče na zdravlje našeg organizma.
Alkohol
Prekomerna konzumacija alkohola je izuzetno štetna opcija – može da poremeti san, izazove dehidrataciju i poveća rizik od nastanka moždanog udara i srčanih oboljenja. Alkohol može da poveća šanse za pojavu krvnih ugrušaka i povećanog krvnog pritiska.
FOTO:RINA
Prekomerna konzumacija kafe i pića koji sadrže kofein
Preterivanje sa kafom i pićima koja sadrže kofein može povećati rizik od prijevremenog starenja. Ukoliko pijete više od 1-2 šoljice ovog napitka, velika količina kofeina može negativno uticati na rad srca.
Prženo i presoljeno meso
Prženo i presoljeno mesto može izazvati dehidrataciju, povećan krvni pritisak i pojavu drugih kardiovaskularnih oboljenja. Zato ne treba preterivati sa ovom hranom.
Izvor: b92
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu
Komentari(0)