5 VRSTA JELA POGUBNIH PO SRCE Ova hrana dovodi do starenja srčanog mišića, tvrde kardiolozi
Veliki deo populacije ne brine šta jede. Pri tom pušimo, ne vežbamo, sedimo, a to sve pogubno utiče na srce.

Iako preovlađuje mišljenje da se bolesti srca javljaju pretežno u starijem životnom dobu, ni mlađi nisu imuni na ovaj problem. Osim toga, nedostatak fizičke aktivnosti, nepravilna ishrana kao i loše životne navike mogu povećati rizik od nastanka različitih bolesti.
Po broju oduzetih života, kardiovaskularna oboljenja zauzimaju neslavno prvo mesto. Zato stručnjaci upozoravaju koja hrana može negativno uticati i ubrzati starenje srca.
Crveno meso
Ova vrsta mesa bogata je zasićenim mastima. Ove “loše” masti nalaze se i u drugim namirnicama – jajima, pavlaci, puteru i punomasnim sirevima. Mogu uticati na podizanje nivoa lošeg holesterola, ali i pojavu gojaznosti i dijabetesa.
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.

Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Peciva i brza hrana
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Možda vas zanima:

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren
Urme su savršene kada želite da se "očistite" od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim

ČIČAK Neugledna biljka moćnog dejstva, EVO kako se priprema čaj lekovitih svojstava
Čičak (lat. Arctium lappa) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ova biljka ima brojna lekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za različite svrhe.
Perkarske proizvode i brzu hrana treba maksimalno izbegavati jer sadrže trans masti, velike količine začina, šećera, pojačivača ukusa. Sve to negativno utiče na zdravlje našeg organizma.
Alkohol
Prekomerna konzumacija alkohola je izuzetno štetna opcija – može da poremeti san, izazove dehidrataciju i poveća rizik od nastanka moždanog udara i srčanih oboljenja. Alkohol može da poveća šanse za pojavu krvnih ugrušaka i povećanog krvnog pritiska.
FOTO:RINA
Prekomerna konzumacija kafe i pića koji sadrže kofein
Preterivanje sa kafom i pićima koja sadrže kofein može povećati rizik od prijevremenog starenja. Ukoliko pijete više od 1-2 šoljice ovog napitka, velika količina kofeina može negativno uticati na rad srca.
Prženo i presoljeno meso
Prženo i presoljeno mesto može izazvati dehidrataciju, povećan krvni pritisak i pojavu drugih kardiovaskularnih oboljenja. Zato ne treba preterivati sa ovom hranom.
Izvor: b92
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna
Komentari(0)