RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU Uz ove trikove će biti ukusnija nego ikad
U nastavku pročitajte recept za najbolju sarmu.

Sarma je jedno od omiljenih jela na našoj trpezi, a sigurno da svaka domaćica ima svoj provereni recept kako da joj ispadne najbolje.
Ipak, postoje neke cake koje ce garantovano pomoći da napravite najbolju sarmu do sada, a mi vam otkrivamo koje su to.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
1. U smesu za sarmu uvek dodajte nešto suvog mesa, sarma će dobiti finiji ukus, ali ipak morate da pazite da zbog suvog mesa ne bude prežestoka.
2. Pre nego što stavite suvo meso u sarmu obavezno ga prokuvajte
3. Veoma je bitno da kiseli kupus pre pripreme isperete kako sarma ne bi bila preslana.
4. Kada sve pripremite i prodinstate luk, promešajte sve sastojke. Tada možete da počnete sa motanjem sarmi.
5. Uzmite deo smese, oblikujte ga i položite u list kupusa. Meso nežno zarolajte u kupus i na kraju presavite rubove, kako bi smesa za vreme kuvanja ostala unutar lista.
6. Na dno lonca, pre slaganja sarmi, stavite kožu od slanine. Tako ćete sprečiti da sarma zagori.
7. Nakon kože od slanine stavite deo iseckajte kupus, na koji ćete slagati sarme.
8. Kada iskoristite celu smesu i napunite lonac sarmama na vrh stavite ostatak iseckanog kupusa.
9. Sarme sada možete da stavite da se kuvaju oko sat i po.
10. Na kraju možete zapržiti sarmu s malo brašna i crvene paprike ili laganijom varijantom s pireom od paradajza.
U nastavku pročitajte recept za najbolju sarmu.
Shutterstock
Sastojci:
700 grama junećeg mlevenog mesa (od plećke) 1 glavica kiselog kupusa 100 grama slanine 100 grama pirinča 1 glavica luka 2 čena belog luka 1 kašičica crvene paprike u prahu 1 lovorov list so biber po želji
Priprema:
Glavici kupusa odvojite listove i iseckajte koren na listu, da listovi ne budu žilavi i debeli. Beli i crni luk sitno iseckajte, te slaninu iseckajte na male kockice. Luk prodinstajtr na malo ulja da uvene. U mleveno meso dodajte so, biber, crvenu papriku, dinstani luk, slaninu iseckanu na kockice i pirinač, te dobro promešajte. Po potrebi dodajte malo vode. U listove kupusa zamotajte meso i presavite rubove. Ostatak kupusa iseckajte na rezance, složite u lonac i uz malo vode i sve zajedno kuvajte 1,5 sat na laganoj vatri.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Komentari(1)

cuj,srpska sarma????pa ovo je tursko jelo,kao i sve oko nas,kao da zivimo u turskoj.