RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU Uz ove trikove će biti ukusnija nego ikad
U nastavku pročitajte recept za najbolju sarmu.
Sarma je jedno od omiljenih jela na našoj trpezi, a sigurno da svaka domaćica ima svoj provereni recept kako da joj ispadne najbolje.
Ipak, postoje neke cake koje ce garantovano pomoći da napravite najbolju sarmu do sada, a mi vam otkrivamo koje su to.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
1. U smesu za sarmu uvek dodajte nešto suvog mesa, sarma će dobiti finiji ukus, ali ipak morate da pazite da zbog suvog mesa ne bude prežestoka.
2. Pre nego što stavite suvo meso u sarmu obavezno ga prokuvajte
3. Veoma je bitno da kiseli kupus pre pripreme isperete kako sarma ne bi bila preslana.
4. Kada sve pripremite i prodinstate luk, promešajte sve sastojke. Tada možete da počnete sa motanjem sarmi.
5. Uzmite deo smese, oblikujte ga i položite u list kupusa. Meso nežno zarolajte u kupus i na kraju presavite rubove, kako bi smesa za vreme kuvanja ostala unutar lista.
6. Na dno lonca, pre slaganja sarmi, stavite kožu od slanine. Tako ćete sprečiti da sarma zagori.
7. Nakon kože od slanine stavite deo iseckajte kupus, na koji ćete slagati sarme.
8. Kada iskoristite celu smesu i napunite lonac sarmama na vrh stavite ostatak iseckanog kupusa.
9. Sarme sada možete da stavite da se kuvaju oko sat i po.
10. Na kraju možete zapržiti sarmu s malo brašna i crvene paprike ili laganijom varijantom s pireom od paradajza.
U nastavku pročitajte recept za najbolju sarmu.
Shutterstock
Sastojci:
700 grama junećeg mlevenog mesa (od plećke) 1 glavica kiselog kupusa 100 grama slanine 100 grama pirinča 1 glavica luka 2 čena belog luka 1 kašičica crvene paprike u prahu 1 lovorov list so biber po želji
Priprema:
Glavici kupusa odvojite listove i iseckajte koren na listu, da listovi ne budu žilavi i debeli. Beli i crni luk sitno iseckajte, te slaninu iseckajte na male kockice. Luk prodinstajtr na malo ulja da uvene. U mleveno meso dodajte so, biber, crvenu papriku, dinstani luk, slaninu iseckanu na kockice i pirinač, te dobro promešajte. Po potrebi dodajte malo vode. U listove kupusa zamotajte meso i presavite rubove. Ostatak kupusa iseckajte na rezance, složite u lonac i uz malo vode i sve zajedno kuvajte 1,5 sat na laganoj vatri.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Komentari(1)
cuj,srpska sarma????pa ovo je tursko jelo,kao i sve oko nas,kao da zivimo u turskoj.