RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU Uz ove trikove će biti ukusnija nego ikad
U nastavku pročitajte recept za najbolju sarmu.
Sarma je jedno od omiljenih jela na našoj trpezi, a sigurno da svaka domaćica ima svoj provereni recept kako da joj ispadne najbolje.
Ipak, postoje neke cake koje ce garantovano pomoći da napravite najbolju sarmu do sada, a mi vam otkrivamo koje su to.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
1. U smesu za sarmu uvek dodajte nešto suvog mesa, sarma će dobiti finiji ukus, ali ipak morate da pazite da zbog suvog mesa ne bude prežestoka.
2. Pre nego što stavite suvo meso u sarmu obavezno ga prokuvajte
3. Veoma je bitno da kiseli kupus pre pripreme isperete kako sarma ne bi bila preslana.
4. Kada sve pripremite i prodinstate luk, promešajte sve sastojke. Tada možete da počnete sa motanjem sarmi.
5. Uzmite deo smese, oblikujte ga i položite u list kupusa. Meso nežno zarolajte u kupus i na kraju presavite rubove, kako bi smesa za vreme kuvanja ostala unutar lista.
6. Na dno lonca, pre slaganja sarmi, stavite kožu od slanine. Tako ćete sprečiti da sarma zagori.
7. Nakon kože od slanine stavite deo iseckajte kupus, na koji ćete slagati sarme.
8. Kada iskoristite celu smesu i napunite lonac sarmama na vrh stavite ostatak iseckanog kupusa.
9. Sarme sada možete da stavite da se kuvaju oko sat i po.
10. Na kraju možete zapržiti sarmu s malo brašna i crvene paprike ili laganijom varijantom s pireom od paradajza.
U nastavku pročitajte recept za najbolju sarmu.
Sastojci:
700 grama junećeg mlevenog mesa (od plećke) 1 glavica kiselog kupusa 100 grama slanine 100 grama pirinča 1 glavica luka 2 čena belog luka 1 kašičica crvene paprike u prahu 1 lovorov list so biber po želji
Priprema:
Glavici kupusa odvojite listove i iseckajte koren na listu, da listovi ne budu žilavi i debeli. Beli i crni luk sitno iseckajte, te slaninu iseckajte na male kockice. Luk prodinstajtr na malo ulja da uvene. U mleveno meso dodajte so, biber, crvenu papriku, dinstani luk, slaninu iseckanu na kockice i pirinač, te dobro promešajte. Po potrebi dodajte malo vode. U listove kupusa zamotajte meso i presavite rubove. Ostatak kupusa iseckajte na rezance, složite u lonac i uz malo vode i sve zajedno kuvajte 1,5 sat na laganoj vatri.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo
DVA BRZA I ZDRAVA RECEPTA Posne poslastice sa medom, gotove za deset minuta, svi će ih OBOŽAVATI!
Bliži se kraj Vaskršnjeg posta. Cvetna nedelja je u toku i već se oseća radost Vaskrsa. danas donosimo dva brza i zdrava recepta da se zasladite.
3 STARINSKA JELA OD KOPRIVE: Srbi su vekovima verovali da JAČAJU TELO u proleće i da obavezno treba da se nađu na stolu
Kopriva u Srbiji ima status maltene svete biljke, dok naši stari obožavaju jela koja u sebi sadrže ovu biljku
ZDRAVA I UKUSNA Posna čorba od KOPRIVE, naberete je i za čas napravite ovo ODLIČNO jelo!
Posna čorba od kopriva je ukusno i zdravo jelo koje možete lako pripremiti, pogotovu što je sada vreme kada kopriva može lako da se pronađe i nabere, a veoma je bogata vitaminima.
cuj,srpska sarma????pa ovo je tursko jelo,kao i sve oko nas,kao da zivimo u turskoj.