TARANA SA PILETINOM Tradicionalni recept za đuveč iz Južne Srbije donosi užitak u ručku koji je zagarantovan! (RECEPT)
Vrаnjskа trpezа obiluje zаčinimа, testeninom i jаkim аlkoholnim nаpicimа. Vаžnа je sаmo veštinа konzumirаnjа, trebа uživаti u jelu i piću, jesti i piti lаgаno i polаko u umerenim količinаmа i užitаk je zаgаrаntovаn.

I pritom аko se u pozаdini čuje vrаnjskа pesmа i igrа zаdovoljstvo prekorаčаvа grаnicu sаtisfаkcije odnosno njenog vrhuncа. Još аko se i vidi vrаnjskа mesečinа, njen odsjаj i toplinа podrаzumevаju užitаk celog čovekog bićа. Vrаnje je mesto gde se dobro jede i pritom uživа. A to se ne može opisаti i dočаrаti, to trebа osetiti. Pа izvolite!
SASTOJCI:
2 glavice crnog luka
1 kg pilećeg mesa
1 paprika
2 ljute papričice
2 paradajza
So, vegeta, biber, aleva paprika
peršun
250 gr tarane (đuveč)
NAČIN PRIPREME:
Na zagrejanom ulju propržiti luk, dodati papriku, ljute papričice i paradajz sečen na kocke. Propržiti. Dodati kuvano pileće meso. Prodinstati sa malo vode. Dodati vegetu, so, biber, alevu papriku i peršun i dobro promešati. Na kraju dodati taranu(đuveč) i naliti vodom. Zapeći u rerni oko 10-tak minuta.
Možda vas zanima:

SPECIJALITET JUGA SRBIJE, PROPEĆ Zaboravljena starinska pita koju ste davno jeli kod svojih baka, majki-recept koji je vredan probati (VIDEO)
Propeć je slana pita koja se često sprema na jugu Srbije. Potiče sa Kosova i Metohije i proširila se na prostore oko Vladičinog Hana, Vranja, Bujanovca.

ČUVENA AJNPREN ČORBA IZ VOJVODINE Idealno predjelo, jako je jednostavna za napraviti, a istovremeno vrlo ukusna (RECEPT)
Ajnpren čorba je čorba čije ime potiče od originalnog naziva koji glasi: "Einbrennsuppe", a na našim prostorima ime joj varira od kraja do kraja, najčešće verzije imena su "Ampre", "Anpre, "Amper", "Anpren", klin čorba i mnogi su je probali...
Možda vas zanima:

SPECIJALITET JUGA SRBIJE, PROPEĆ Zaboravljena starinska pita koju ste davno jeli kod svojih baka, majki-recept koji je vredan probati (VIDEO)
Propeć je slana pita koja se često sprema na jugu Srbije. Potiče sa Kosova i Metohije i proširila se na prostore oko Vladičinog Hana, Vranja, Bujanovca.

ČUVENA AJNPREN ČORBA IZ VOJVODINE Idealno predjelo, jako je jednostavna za napraviti, a istovremeno vrlo ukusna (RECEPT)
Ajnpren čorba je čorba čije ime potiče od originalnog naziva koji glasi: "Einbrennsuppe", a na našim prostorima ime joj varira od kraja do kraja, najčešće verzije imena su "Ampre", "Anpre, "Amper", "Anpren", klin čorba i mnogi su je probali...
Možda vas zanima:

SPECIJALITET JUGA SRBIJE, PROPEĆ Zaboravljena starinska pita koju ste davno jeli kod svojih baka, majki-recept koji je vredan probati (VIDEO)
Propeć je slana pita koja se često sprema na jugu Srbije. Potiče sa Kosova i Metohije i proširila se na prostore oko Vladičinog Hana, Vranja, Bujanovca.

ČUVENA AJNPREN ČORBA IZ VOJVODINE Idealno predjelo, jako je jednostavna za napraviti, a istovremeno vrlo ukusna (RECEPT)
Ajnpren čorba je čorba čije ime potiče od originalnog naziva koji glasi: "Einbrennsuppe", a na našim prostorima ime joj varira od kraja do kraja, najčešće verzije imena su "Ampre", "Anpre, "Amper", "Anpren", klin čorba i mnogi su je probali...
Prijatno!
Izvor: izvor net

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)