"CARSKA REBRA" SA KUPUSOM Mesu retko ko može da odoli, pogotovo ovom kulinarskom specijalitetu

Lepote Srbije

08:00

Gastronomija 0

Kupus može biti sveži i kiseli, s tim da je onda način pripema malo drugačiji. Stari recept juga Srbije.

"CARSKA REBRA" SA KUPUSOM Mesu retko ko može da odoli, pogotovo ovom kulinarskom specijalitetu
Printscreen/Instagram

Sastojci:

3 kg svežeg ili kiselog kupusa

1 kg carskih dimljenih rebara

3 glavice crnog luka,

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

4 crvene suve paprike,

crni biber u zrnu,

glavica belog luka,

aleva ljuta paprika

 

Priprema:

Kupus oprati u dve vode, odbaciti spoljašnje listove i svaku glavicu preseći na manje parčiće.

Meso i ostale sastojke iseći na veće komade.

Ako se priprema sa svežim kupusom, meso prethodno obariti.

Povrće sitno iseckati, slagati u lonac red kupusa, red mesa, red povrća.

Naliti sa vodom da ogrezne.

Na kraju poklopiti sa liskom kupusa ili manjim keramičkim tanjirom.

Kada proključa, temperaturu smanjiti i lagano kuvati (krčkati) poluotvoreno nekoliko sati, najbolje u zemljanom loncu, ako se radi o kiselom kupusu.

Slatki, sveži kupus sa obarenim mesom, kuvati oko sat vrenena, a na kraju zapržiti sa klasičnom zaprškom na crvenoj paprici.

Povremeno nalivati sa vodom.

Prijatno!

Izvor: južna srbija

Komentari(0)

Loading