"CARSKA REBRA" SA KUPUSOM Mesu retko ko može da odoli, pogotovo ovom kulinarskom specijalitetu
Kupus može biti sveži i kiseli, s tim da je onda način pripema malo drugačiji. Stari recept juga Srbije.

Sastojci:
3 kg svežeg ili kiselog kupusa
1 kg carskih dimljenih rebara
3 glavice crnog luka,
Možda vas zanima:

STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"

ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...
Možda vas zanima:

STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"

ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...
Možda vas zanima:

STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"

ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...
4 crvene suve paprike,
crni biber u zrnu,
glavica belog luka,
aleva ljuta paprika
Priprema:
Kupus oprati u dve vode, odbaciti spoljašnje listove i svaku glavicu preseći na manje parčiće.
Meso i ostale sastojke iseći na veće komade.
Ako se priprema sa svežim kupusom, meso prethodno obariti.
Povrće sitno iseckati, slagati u lonac red kupusa, red mesa, red povrća.
Naliti sa vodom da ogrezne.
Na kraju poklopiti sa liskom kupusa ili manjim keramičkim tanjirom.
Kada proključa, temperaturu smanjiti i lagano kuvati (krčkati) poluotvoreno nekoliko sati, najbolje u zemljanom loncu, ako se radi o kiselom kupusu.
Slatki, sveži kupus sa obarenim mesom, kuvati oko sat vrenena, a na kraju zapržiti sa klasičnom zaprškom na crvenoj paprici.
Povremeno nalivati sa vodom.
Prijatno!
Izvor: južna srbija

TRADICIONALNO PIĆE SRPSKOG DOMAĆINSTVA Piće sa oštrim ukusom nezamenljivo je na skoro svakom trpezarijskom stolu u zemlji
Rakija je najcenjeniji od svih pića u Srbiji.

Trik zlata vredan: Domaćice, evo kako da vam gibanica uvek bude vazdušasta, tako je jednostavno
Ukoliko želite da vam gibanica bude mekana i vazdušasta ovo obavezno uradite.

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica
Komentari(0)