"CARSKA REBRA" SA KUPUSOM Mesu retko ko može da odoli, pogotovo ovom kulinarskom specijalitetu
Kupus može biti sveži i kiseli, s tim da je onda način pripema malo drugačiji. Stari recept juga Srbije.

Sastojci:
3 kg svežeg ili kiselog kupusa
1 kg carskih dimljenih rebara
3 glavice crnog luka,
Možda vas zanima:

STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"

ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...
Možda vas zanima:

STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"

ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...
Možda vas zanima:

STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"

ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...
4 crvene suve paprike,
crni biber u zrnu,
glavica belog luka,
aleva ljuta paprika
Priprema:
Kupus oprati u dve vode, odbaciti spoljašnje listove i svaku glavicu preseći na manje parčiće.
Meso i ostale sastojke iseći na veće komade.
Ako se priprema sa svežim kupusom, meso prethodno obariti.
Povrće sitno iseckati, slagati u lonac red kupusa, red mesa, red povrća.
Naliti sa vodom da ogrezne.
Na kraju poklopiti sa liskom kupusa ili manjim keramičkim tanjirom.
Kada proključa, temperaturu smanjiti i lagano kuvati (krčkati) poluotvoreno nekoliko sati, najbolje u zemljanom loncu, ako se radi o kiselom kupusu.
Slatki, sveži kupus sa obarenim mesom, kuvati oko sat vrenena, a na kraju zapržiti sa klasičnom zaprškom na crvenoj paprici.
Povremeno nalivati sa vodom.
Prijatno!
Izvor: južna srbija

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk
Komentari(0)