RECEPT KOJI OBARA SA NOGU STRANCE Upustila se u neverovatan biznis i pokazalo se kao pun pogodak, njene majstorije ruše sve granice
Za žene na selu, naročito starije životne dobi karakteristično je da se bave pripremom zimnice, slatke ili kisele i uglavnom je to za porodične potrebe i za bliže prijatelje.

Jedna od tih žena je i Branka Joksić iz čačanskog sela Ježevica, koja je u pripremi slatke zimnice otišla korak dalje i odlučila da svoje umeće prezentuje javnosti. Kao članica Udruženja žena „Evgenija“ posećivala je razne manifestacije i na takvim okupljanjima privukla je veliku pažnju ljubitelja domaće i zdrave hrane.
„Sa odlaskom u penziju želela sam još nešto da radim i da doprinesem što se tiče finansijskog dela. Ovo je moja velika ljubav, volela sam uvek to da pravim, malo po malo proširilo se a kada se radi sa puno ljubavi ništa nije teško. Evo, deset punih godina kako radim preradu voća, najpre jagoda u maju domaća i šumska, potom kajsija, borovnica, razno voće kako stiže, pa završim sa dunjom. Veliki je izazov pripremiti, da bude lepo i ukusno i da zadovolji kriterijume kupaca, to je najvažnije i za mene velika nagrada, kada mi kažu da je lepo na oko a onda i ukusno“, kaže Branka Joksić.
Možda vas zanima:

NI TAKSISTI NISU DOLAZILI OVDE Meštani ovog skrivenog sela na našoj prelepoj planini nakon nekoliko decenija dočekali prvi asfalt
Nekoliko hiljada ljudi koji žive u Devićima na Goliji decenijama je bilo na velikim mukama.

PRAVA JE PRILIKA DA GA POSETITE TOKOM ZIME Srpsko selo jedinstveno u svetu, iza njega se krije nestvarna priča (FOTO)
Reč je o selu na obroncima Stare planine čija će vas priča potpuno fascinirati!
Možda vas zanima:

NI TAKSISTI NISU DOLAZILI OVDE Meštani ovog skrivenog sela na našoj prelepoj planini nakon nekoliko decenija dočekali prvi asfalt
Nekoliko hiljada ljudi koji žive u Devićima na Goliji decenijama je bilo na velikim mukama.

PRAVA JE PRILIKA DA GA POSETITE TOKOM ZIME Srpsko selo jedinstveno u svetu, iza njega se krije nestvarna priča (FOTO)
Reč je o selu na obroncima Stare planine čija će vas priča potpuno fascinirati!
Možda vas zanima:

NI TAKSISTI NISU DOLAZILI OVDE Meštani ovog skrivenog sela na našoj prelepoj planini nakon nekoliko decenija dočekali prvi asfalt
Nekoliko hiljada ljudi koji žive u Devićima na Goliji decenijama je bilo na velikim mukama.

PRAVA JE PRILIKA DA GA POSETITE TOKOM ZIME Srpsko selo jedinstveno u svetu, iza njega se krije nestvarna priča (FOTO)
Reč je o selu na obroncima Stare planine čija će vas priča potpuno fascinirati!
Ova vredna domaćica ističe da za žene na selu posla ima tokom cele godine, a u sezoni pripreme zimnice još i više. Kako kaže, najviše truda i vremena treba za slatko od šljiva punjeno orasima, koje je ujedno i brend naše sagovornice.
„Najponosnija sam na svoj specijalitet koji sam naučila od svekrve a to je slatko od šljiva punjeno orahom. Za pripremu treba malo više vremena a postupak je sledeći:
Na dva litra vode ide dva kilograma šećera, prethodno očistimo šljive i one stoje u vinobranu da ne izgube boju. Potom se isperu, punimo ih orasima i kada se šećer ušpinuje kuvamo, ne radimo velike količine jer kada su manje količine ukusnije je i lakše se pripremi“, objašnjava Branka.
Za ovaj domaći proizvod zainteresovali su se i stranci pa tako slatko iz Ježevice stiže do Italije i Slovenije.
„Kupci su oduševljeni, dopada im se pakovanje a o ukusu da ne pričam. Izvesne količine završavaju u Sloveniji i u Italiji, jako puno ide preko. Što se tiče tržišta, zapravo nije lako prodati, najlakše bi bilo plasirati sveže voće, međutim, kako cene variraju i otkup često nije siguran, ovako kroz preradu spasimo voće od propadanja pa će se već naći kupac, uglavnom trebamo biti zadovoljni“, zaključuje domaćica iz Ježevice.

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku
Komentari(0)