SAVRŠEN RECEPT ZA BRZ RUČAK: Aromatična čorba od oslića
Čorba od oslića sa povrćem je vrlo lagana i ukusna

Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 luk sitno iseckan
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckanog
- 250 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
- 250 g šargarepe, isečene na kockice
- 1 paprika, iseckana na kockice
- 200 g praziluka sitno isečenog
- 1 kašika paradajz pirea
- 1¼ litra povrtnog bujona
- 1 lovorov list
- 10 g mirođije
- 400 g fileta oslića
- 1 limun, korica i sok
Recept za čorbu od oslića sa povrćem:
Za čorbu zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite luk 5-7 minuta dok ne omekša. Pomešajte beli luk, krompir, šargarepu, papriku, praziluk i paradajz pire i kuvajte još 3-5 minuta. Zalijte bujonom i umešajte lovorov list. Pustite da provri, a zatim poklopite i kuvajte 15 minuta dok povrće ne omekša.
Možda vas zanima:

Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan
Možda vas zanima:

Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan
Možda vas zanima:

Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan
Većinu mirođije sitno iseckajte, ostavite nekoliko celih grančica. Ribu isecite na komade veličine zalogaja i začinite solju, biberom i sa malo limunovog soka. Dodajte ribu u supu zajedno sa prstohvatom limunove korice i seckane mirođije. Krčkajte na laganoj vatri 5-7 minuta dok se riba ne skuva. Izvadite lovorov list i začinite čorbu po ukusu, po potrebi dodajte još limunovog soka ili korice. Uživajte.
Mondo

Najbolji recept koji se pravi najviše zimi: Kada je hladno stomak najbolje ugreje pita sa jabukama i orasima
Probate ovaj savršeni recept

Najbolji recept za pitu bundevaru koji ćete videti: Napravljena sa ovakvim filom, nema kome se neće dopasti
Donosimo vam najbolji recept za pitu bundevaru koji ćete probati

Evo kako Zorica Brunclik sprema podvarak: Tajna je u jednom sastojku, a Kemišu je ovo njen omiljeni specijalitet
Ovaj stari specijalite je najbolji kada se posluži uz domaću proju

Domaća krompiruša – pita sa krompirom po receptu naših baka
Hrskava korica i mekani, sočni nadev od krompira – savršen obrok za svaku priliku

Prava bomba od ručka: Pileća kapama je obrok pun proteina i vitamina
Pileća kapama je neobičan, ali izuzetno zdrav ručak koji se lako sprema
Komentari(0)