SAVRŠEN RECEPT ZA BRZ RUČAK: Aromatična čorba od oslića

Izvor: Kiza Rock

19:00

Gastronomija 0

Čorba od oslića sa povrćem je vrlo lagana i ukusna

bela čorba
Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 1 luk sitno iseckan
  • 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckanog
  • 250 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
  • 250 g šargarepe, isečene na kockice
  • 1 paprika, iseckana na kockice
  • 200 g praziluka sitno isečenog
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1¼ litra povrtnog bujona
  • 1 lovorov list
  • 10 g mirođije
  • 400 g fileta oslića
  • 1 limun, korica i sok

Recept za čorbu od oslića sa povrćem:

Za čorbu zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite luk 5-7 minuta dok ne omekša. Pomešajte beli luk, krompir, šargarepu, papriku, praziluk i paradajz pire i kuvajte još 3-5 minuta. Zalijte bujonom i umešajte lovorov list. Pustite da provri, a zatim poklopite i kuvajte 15 minuta dok povrće ne omekša.

Većinu mirođije sitno iseckajte, ostavite nekoliko celih grančica. Ribu isecite na komade veličine zalogaja i začinite solju, biberom i sa malo limunovog soka. Dodajte ribu u supu zajedno sa prstohvatom limunove korice i seckane mirođije. Krčkajte na laganoj vatri 5-7 minuta dok se riba ne skuva. Izvadite lovorov list i začinite čorbu po ukusu, po potrebi dodajte još limunovog soka ili korice. Uživajte.

Mondo

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading