SAVRŠEN RECEPT ZA BRZ RUČAK: Aromatična čorba od oslića

Izvor: Kiza Rock

19:00

Gastronomija 0

Čorba od oslića sa povrćem je vrlo lagana i ukusna

bela čorba
Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 1 luk sitno iseckan
  • 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckanog
  • 250 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
  • 250 g šargarepe, isečene na kockice
  • 1 paprika, iseckana na kockice
  • 200 g praziluka sitno isečenog
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1¼ litra povrtnog bujona
  • 1 lovorov list
  • 10 g mirođije
  • 400 g fileta oslića
  • 1 limun, korica i sok

Recept za čorbu od oslića sa povrćem:

Za čorbu zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite luk 5-7 minuta dok ne omekša. Pomešajte beli luk, krompir, šargarepu, papriku, praziluk i paradajz pire i kuvajte još 3-5 minuta. Zalijte bujonom i umešajte lovorov list. Pustite da provri, a zatim poklopite i kuvajte 15 minuta dok povrće ne omekša.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Većinu mirođije sitno iseckajte, ostavite nekoliko celih grančica. Ribu isecite na komade veličine zalogaja i začinite solju, biberom i sa malo limunovog soka. Dodajte ribu u supu zajedno sa prstohvatom limunove korice i seckane mirođije. Krčkajte na laganoj vatri 5-7 minuta dok se riba ne skuva. Izvadite lovorov list i začinite čorbu po ukusu, po potrebi dodajte još limunovog soka ili korice. Uživajte.

Mondo

pita

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek

Gastronomija

21:00

22 oktobar, 2025

Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Komentari(0)

Loading