GULAŠ SA PIVOM: Raspametiće i one izbirljive

Izvor: Kiza Rock

18:00

Gastronomija 0

Sočni ručak zbog za celu porodicu

gulaš
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g junetine
  • 500 ml piva
  • 1 crni luk
  • par kobasica
  • 1 ljuta papričica
  • 1 sveža paprika
  • 2 paradajza
  • peršunov list
  • kašika masti
  • prstohvat kumina
  • so 
  • biber

Priprema:
Sečeni crni luk izdinstajte na masti. Dodajte junetinu i kobasicu sečenu na kolutiće, pa dinstajte oko 15 minuta i dodajte malo vode. Dodajte papriku i paradajz, pa začinite. Zalijte pivom i krčkajte oko sat do sat i po na srednjoj temperaturi. Služite gulaš uz prilog po izboru. 

(Trpeza)

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

Komentari(0)

Loading