GULAŠ SA PIVOM: Raspametiće i one izbirljive
Sočni ručak zbog za celu porodicu

Potrebno je:
- 500 g junetine
- 500 ml piva
- 1 crni luk
- par kobasica
- 1 ljuta papričica
- 1 sveža paprika
- 2 paradajza
- peršunov list
- kašika masti
- prstohvat kumina
- so
- biber
Priprema:
Sečeni crni luk izdinstajte na masti. Dodajte junetinu i kobasicu sečenu na kolutiće, pa dinstajte oko 15 minuta i dodajte malo vode. Dodajte papriku i paradajz, pa začinite. Zalijte pivom i krčkajte oko sat do sat i po na srednjoj temperaturi. Služite gulaš uz prilog po izboru.
(Trpeza)
Možda vas zanima:

Crna proja za duše mrtvih: Zaboravljeno jelo iz planinskih sela oko Tare
Proja bez masti i mleka, ostavljana na prozoru kao dar duhovima predaka

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
Možda vas zanima:

Crna proja za duše mrtvih: Zaboravljeno jelo iz planinskih sela oko Tare
Proja bez masti i mleka, ostavljana na prozoru kao dar duhovima predaka

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Najbolja uskršnja torta ''Spartak'': Domaćice je godinama prave za veliki praznik - recept sa kojim nema greške
Jedna od najčešćih gosti na uskršnjoj trpezi je svakako slojevita torta ''Spartak''

Zaboravljeni sirup od borovih iglica: Prirodni lek koji su Srbi koristili protiv kašlja i “teške krvi”
Recept iz Zlatibora i Golije: zeleni napitak mladih devojaka i starinskog imuniteta

Ovaj uskršnji slatki hleb mora da se nađe na stolu u nedelju! Unosi duh praznika i nestaje u trenu
Ako ne pojedete sve, možete ga držati u kesama i zamrznutog i do tri meseca.

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.
Komentari(0)