SPECIJALITET IZ ŠUMADIJSKOG KRAJA Jednostavna priprema tradicionalnog srpskog deserta
Obradujte ukućane ukusnom poslasticom.
![SPECIJALITET IZ ŠUMADIJSKOG KRAJA Jednostavna priprema tradicionalnog srpskog deserta](/data/images/2021-10-05/15700_screenshot-4_f.png?timestamp=1701471600)
Ova torta je tradicionalni slatkiš iz Šumadije, koji karakterišu namirnice koje su upravo sa ovog područja, suve šljive, med, rakija prepečenica… Vole je svi putnici namernici, a pošto se jednostavno priprema, ovo je prava prilika da obradujete najmilije.
![](/data/images/2021-10-01/15699_21.png)
SASTOJCI:
Možda vas zanima:
![lavirint](/data/images/2024-07-04/92881_1517445-3920942-1719999708batocinalavirintnajvecievropafotorina5-ff-ls_f.jpg)
GORAN USPEO DA NAPRAVI NEŠTO ŠTO DO SADA NIJE VIĐENO U SRBIJI: 10 godina se trudio, vidite ovo čudo! (FOTO)
Staze u u lavirintu su duge preko tri ipo kilometra i potrebno je najmanje 45 minuta da se sa vodičem prođe kroz sam lavirint
![Srbija](/data/images/2024-04-15/84274_9567864_f.jpg)
10 NEVEROVATNIH ČINJENICA O SRBIJI KOJE SIGURNO NISTE ZNALI: Prvi zapisi o vampirima nastali su upravo ovde!
Svoju zemlju, kojom nazivamo onu gde smo rođeni i gde smo odrasli, uvek volimo najviše.
Možda vas zanima:
![lavirint](/data/images/2024-07-04/92881_1517445-3920942-1719999708batocinalavirintnajvecievropafotorina5-ff-ls_f.jpg)
GORAN USPEO DA NAPRAVI NEŠTO ŠTO DO SADA NIJE VIĐENO U SRBIJI: 10 godina se trudio, vidite ovo čudo! (FOTO)
Staze u u lavirintu su duge preko tri ipo kilometra i potrebno je najmanje 45 minuta da se sa vodičem prođe kroz sam lavirint
![Srbija](/data/images/2024-04-15/84274_9567864_f.jpg)
10 NEVEROVATNIH ČINJENICA O SRBIJI KOJE SIGURNO NISTE ZNALI: Prvi zapisi o vampirima nastali su upravo ovde!
Svoju zemlju, kojom nazivamo onu gde smo rođeni i gde smo odrasli, uvek volimo najviše.
Možda vas zanima:
![lavirint](/data/images/2024-07-04/92881_1517445-3920942-1719999708batocinalavirintnajvecievropafotorina5-ff-ls_f.jpg)
GORAN USPEO DA NAPRAVI NEŠTO ŠTO DO SADA NIJE VIĐENO U SRBIJI: 10 godina se trudio, vidite ovo čudo! (FOTO)
Staze u u lavirintu su duge preko tri ipo kilometra i potrebno je najmanje 45 minuta da se sa vodičem prođe kroz sam lavirint
![Srbija](/data/images/2024-04-15/84274_9567864_f.jpg)
10 NEVEROVATNIH ČINJENICA O SRBIJI KOJE SIGURNO NISTE ZNALI: Prvi zapisi o vampirima nastali su upravo ovde!
Svoju zemlju, kojom nazivamo onu gde smo rođeni i gde smo odrasli, uvek volimo najviše.
10 palačinki, 300 g mlevenih oraha, 100 ml bagremovog meda, 100 ml mleka, 500 g suvih šljiva, 50 ml rakije prepečenice, 150 ml slatke pavlake, 4 belanca, 250 g šećera i kesica vanilin šećera.
PRIPREMA:
Orahe prelijte vrućim mlekom, dodajte med i vanilin šećer. Zatim dodajte 400 g sitno sečenih šljiva koje ste prethodno prelili rakijom. Kada se fil ohladi, dodajte ulupanu pavlaku i filujte palačinke, te ih slažite jednu na drugu kao tortu. Belanca i šećer dobro umutite u čvrsti sneg i premažite celu tortu i ukrasite preostalim suvim šljivama iz prepečenice. Tortu zatim stavite u rernu zagrejanu na 200°C, pecite oko četiri minuta da blago porumeni i dobije vatrenu boju.
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)