SPECIJALITET IZ ŠUMADIJSKOG KRAJA Jednostavna priprema tradicionalnog srpskog deserta
Obradujte ukućane ukusnom poslasticom.
Ova torta je tradicionalni slatkiš iz Šumadije, koji karakterišu namirnice koje su upravo sa ovog područja, suve šljive, med, rakija prepečenica… Vole je svi putnici namernici, a pošto se jednostavno priprema, ovo je prava prilika da obradujete najmilije.
SASTOJCI:
Možda vas zanima:
GDE JE SRBIJA BILA U DOBA DINOSAURUSA? Pojavila se zanimljiva mapa koja vas vraća u prošlost, svi su odlepili za njom, a potpuno je besplatna (FOTO)
Ona čak pokriva period od pre 750 miliona godina do danas.
TURCI SU GA ZVALI PALEŽ, A NALAZI SE ODMAH PORED BEOGRADA Kako su se nekad zvali gradovi u Srbiji?
Da je Beograd nekad bio Singidunum, svi znamo. A kako su se nekad zvali gradovi u Srbiji ipak znaju samo meštani istog.
Možda vas zanima:
GDE JE SRBIJA BILA U DOBA DINOSAURUSA? Pojavila se zanimljiva mapa koja vas vraća u prošlost, svi su odlepili za njom, a potpuno je besplatna (FOTO)
Ona čak pokriva period od pre 750 miliona godina do danas.
TURCI SU GA ZVALI PALEŽ, A NALAZI SE ODMAH PORED BEOGRADA Kako su se nekad zvali gradovi u Srbiji?
Da je Beograd nekad bio Singidunum, svi znamo. A kako su se nekad zvali gradovi u Srbiji ipak znaju samo meštani istog.
Možda vas zanima:
GDE JE SRBIJA BILA U DOBA DINOSAURUSA? Pojavila se zanimljiva mapa koja vas vraća u prošlost, svi su odlepili za njom, a potpuno je besplatna (FOTO)
Ona čak pokriva period od pre 750 miliona godina do danas.
TURCI SU GA ZVALI PALEŽ, A NALAZI SE ODMAH PORED BEOGRADA Kako su se nekad zvali gradovi u Srbiji?
Da je Beograd nekad bio Singidunum, svi znamo. A kako su se nekad zvali gradovi u Srbiji ipak znaju samo meštani istog.
10 palačinki, 300 g mlevenih oraha, 100 ml bagremovog meda, 100 ml mleka, 500 g suvih šljiva, 50 ml rakije prepečenice, 150 ml slatke pavlake, 4 belanca, 250 g šećera i kesica vanilin šećera.
PRIPREMA:
Orahe prelijte vrućim mlekom, dodajte med i vanilin šećer. Zatim dodajte 400 g sitno sečenih šljiva koje ste prethodno prelili rakijom. Kada se fil ohladi, dodajte ulupanu pavlaku i filujte palačinke, te ih slažite jednu na drugu kao tortu. Belanca i šećer dobro umutite u čvrsti sneg i premažite celu tortu i ukrasite preostalim suvim šljivama iz prepečenice. Tortu zatim stavite u rernu zagrejanu na 200°C, pecite oko četiri minuta da blago porumeni i dobije vatrenu boju.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO: Koje god jelo da pravite imaće neverovatan ukus
Dodajte jedan sastojak u mleveno meso i biće ukusno i sočno
3 STARINSKA JELA OD KOPRIVE: Srbi su vekovima verovali da JAČAJU TELO u proleće i da obavezno treba da se nađu na stolu
Kopriva u Srbiji ima status maltene svete biljke, dok naši stari obožavaju jela koja u sebi sadrže ovu biljku
Recept za slane štapiće sa sirom: Spremite pecivo kao iz pekare
Ako vam je potrebno brzo pecivo, imamo rešenje
MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač
POSNI SPECIJALITET: Recept za kupusnjak sa mladim lukom (VIDEO)
Preukusno posno jelo koje će vas oduševiti
Komentari(0)