OBOŽAVAĆETE IH Dve posne poslastice sa medom, gotove za deset minuta
Dva brza i zdrava recepta da se zasladite za vreme Božićnog posta, kad jednom probate, stalno ćete ih praviti.

Susam štanglice sa medom:
Sastojci:
200 g susama
200 g meda
Priprema: Susam kratko propržite, dodajte med i dobro izmešajte. Stavite smesu u kalup i ostavite da se stegne.
Shutterstock
Lešnik kuglice:
Sastojci:
200 g mlevenih pečenih lešnika
100 grama posnog keksa
200 g meda
organski kakao prah
Priprema: Dobro izmešajte lešnike, med i plazmu, oblikujte male kuglice i uvaljajte ih u organski kakao prah.
Uživajte u ovim jednostavnim a predivnim poslasticama!

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini
Komentari(0)