TRADICIONALNI RECEPT ZA POSNE MANTIJE Savršeno jelo za vašu slavu, a gosti će biti oduševljeni ukusom
Posne mantije su savršeno predjelo za vašu slavu.

Sastojci
TESTO
600 gr brašna
Možda vas zanima:

DANAS JE SVETI SIMEON MIROTOČIVI Uradite jednu stvar za sreću i zdravlje vaše dece
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, 26. februar slave kao dan Svetog Simeona Mirotočivog - tj. dan kada se upokojio otac Svetog Save

DANAS SLAVIMO PRENOS MOŠTIJU SVETOG JOVANA ZLATOUSTOG Ako uradite jednu stvar sve će vam u životu ići lakše
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju dan posvećen prenosu moštiju Svetog Jovana Zlatoustog
Možda vas zanima:

DANAS JE SVETI SIMEON MIROTOČIVI Uradite jednu stvar za sreću i zdravlje vaše dece
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, 26. februar slave kao dan Svetog Simeona Mirotočivog - tj. dan kada se upokojio otac Svetog Save

DANAS SLAVIMO PRENOS MOŠTIJU SVETOG JOVANA ZLATOUSTOG Ako uradite jednu stvar sve će vam u životu ići lakše
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju dan posvećen prenosu moštiju Svetog Jovana Zlatoustog
Možda vas zanima:

DANAS JE SVETI SIMEON MIROTOČIVI Uradite jednu stvar za sreću i zdravlje vaše dece
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, 26. februar slave kao dan Svetog Simeona Mirotočivog - tj. dan kada se upokojio otac Svetog Save

DANAS SLAVIMO PRENOS MOŠTIJU SVETOG JOVANA ZLATOUSTOG Ako uradite jednu stvar sve će vam u životu ići lakše
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju dan posvećen prenosu moštiju Svetog Jovana Zlatoustog
3 dcl vode
1 dcl ulja
250 gr margarina
FIL
2 glavice luka
3-4 krompira
malo ulja
1 kesica mlevenog bibera
1 ravna kašika Vegete
Priprema
Testo: Zamesiti brašno sa vodom i uljem. Dobijeno testo ostaviti da odstoji 1 sat. Razvući testo oklagijom što tanje, pa premazati sa 1/3 posnog margarina. Preklopiti testo i ostaviti ga da stoji oko 2 sata. Ovo ponoviti još dva puta tj. sve dok ima margarina. Posle trećeg puta ostaviti još 2 sata da testo stoji. Razvučeno testo seći na kocke željene veličine, staviti kašičicu fila, skupiti suprotne strane kocke i okrenuti da skupljena strana bude dole. Malo spljoštiti da se za vreme pečenja ne bi otvorile. Ređati u blago podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatkastu boju.
Fil: Na malo ulja izdinstati sitno seckani luk, dodati rendani krompir i dinstati zajedno. Kada je gotovo staviti biber i vegetu i sve zajedno promešati.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)