TRADICIONALNI RECEPT ZA POSNE MANTIJE Savršeno jelo za vašu slavu, a gosti će biti oduševljeni ukusom

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Posne mantije su savršeno predjelo za vašu slavu.

TRADICIONALNI RECEPT ZA POSNE MANTIJE Savršeno jelo za vašu slavu, a gosti će biti oduševljeni ukusom
printscreen youtube

 

Sastojci

TESTO

600 gr brašna

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

3 dcl vode

1 dcl ulja

250 gr margarina

 

FIL

2 glavice luka

3-4 krompira

malo ulja

1 kesica mlevenog bibera

1 ravna kašika Vegete

Priprema

Testo: Zamesiti brašno sa vodom i uljem. Dobijeno testo ostaviti da odstoji 1 sat. Razvući testo oklagijom što tanje, pa premazati sa 1/3 posnog margarina. Preklopiti testo i ostaviti ga da stoji oko 2 sata. Ovo ponoviti još dva puta tj. sve dok ima margarina. Posle trećeg puta ostaviti još 2 sata da testo stoji. Razvučeno testo seći na kocke željene veličine, staviti kašičicu fila, skupiti suprotne strane kocke i okrenuti da skupljena strana bude dole. Malo spljoštiti da se za vreme pečenja ne bi otvorile. Ređati u blago podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatkastu boju.

Fil: Na malo ulja izdinstati sitno seckani luk, dodati rendani krompir i dinstati zajedno. Kada je gotovo staviti biber i vegetu i sve zajedno promešati.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading