TRADICIONALNI RECEPT ZA POSNE MANTIJE Savršeno jelo za vašu slavu, a gosti će biti oduševljeni ukusom
Posne mantije su savršeno predjelo za vašu slavu.

Sastojci
TESTO
600 gr brašna
Možda vas zanima:

DANAS JE SVETI SIMEON MIROTOČIVI Uradite jednu stvar za sreću i zdravlje vaše dece
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, 26. februar slave kao dan Svetog Simeona Mirotočivog - tj. dan kada se upokojio otac Svetog Save

DANAS SLAVIMO PRENOS MOŠTIJU SVETOG JOVANA ZLATOUSTOG Ako uradite jednu stvar sve će vam u životu ići lakše
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju dan posvećen prenosu moštiju Svetog Jovana Zlatoustog
Možda vas zanima:

DANAS JE SVETI SIMEON MIROTOČIVI Uradite jednu stvar za sreću i zdravlje vaše dece
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, 26. februar slave kao dan Svetog Simeona Mirotočivog - tj. dan kada se upokojio otac Svetog Save

DANAS SLAVIMO PRENOS MOŠTIJU SVETOG JOVANA ZLATOUSTOG Ako uradite jednu stvar sve će vam u životu ići lakše
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju dan posvećen prenosu moštiju Svetog Jovana Zlatoustog
Možda vas zanima:

DANAS JE SVETI SIMEON MIROTOČIVI Uradite jednu stvar za sreću i zdravlje vaše dece
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, 26. februar slave kao dan Svetog Simeona Mirotočivog - tj. dan kada se upokojio otac Svetog Save

DANAS SLAVIMO PRENOS MOŠTIJU SVETOG JOVANA ZLATOUSTOG Ako uradite jednu stvar sve će vam u životu ići lakše
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju dan posvećen prenosu moštiju Svetog Jovana Zlatoustog
3 dcl vode
1 dcl ulja
250 gr margarina
FIL
2 glavice luka
3-4 krompira
malo ulja
1 kesica mlevenog bibera
1 ravna kašika Vegete
Priprema
Testo: Zamesiti brašno sa vodom i uljem. Dobijeno testo ostaviti da odstoji 1 sat. Razvući testo oklagijom što tanje, pa premazati sa 1/3 posnog margarina. Preklopiti testo i ostaviti ga da stoji oko 2 sata. Ovo ponoviti još dva puta tj. sve dok ima margarina. Posle trećeg puta ostaviti još 2 sata da testo stoji. Razvučeno testo seći na kocke željene veličine, staviti kašičicu fila, skupiti suprotne strane kocke i okrenuti da skupljena strana bude dole. Malo spljoštiti da se za vreme pečenja ne bi otvorile. Ređati u blago podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatkastu boju.
Fil: Na malo ulja izdinstati sitno seckani luk, dodati rendani krompir i dinstati zajedno. Kada je gotovo staviti biber i vegetu i sve zajedno promešati.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

Ritual dve kašike: Slatko od ružinih latica kao mirisna dobrodošlica
Jedna od najlepših srpskih tradicija krije se u jednostavnoj poslastici – slatku od ružinih latica, simbolu gostoprimstva i topline doma.

Mama Buba napravila PROJU po receptu iz 19. veka i raspametila domaćice: VELIKI SRPSKI KUVAR od zaborava sačuvao pravo blago
Recept za proju iz 19. veka sadrži i neke neobične dodatke, na primer šećer. Proja, staro srpsko jelo, tradicionalno se pravi od kukuruznog brašna, vode i soli.

TORTA LAŽNA MAĐARICA BEZ BRAŠNA I PEČENJA GOTOVA ZA 20 MINUTA: Odmah pravite DUPLU meru
Recept za kolač koji svi Srbi vole

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Komentari(0)