TRADICIONALNI RECEPT ZA POSNE MANTIJE Savršeno jelo za vašu slavu, a gosti će biti oduševljeni ukusom
Posne mantije su savršeno predjelo za vašu slavu.

Sastojci
TESTO
600 gr brašna
Možda vas zanima:

DANAS JE SVETI SIMEON MIROTOČIVI Uradite jednu stvar za sreću i zdravlje vaše dece
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, 26. februar slave kao dan Svetog Simeona Mirotočivog - tj. dan kada se upokojio otac Svetog Save

DANAS SLAVIMO PRENOS MOŠTIJU SVETOG JOVANA ZLATOUSTOG Ako uradite jednu stvar sve će vam u životu ići lakše
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju dan posvećen prenosu moštiju Svetog Jovana Zlatoustog
Možda vas zanima:

DANAS JE SVETI SIMEON MIROTOČIVI Uradite jednu stvar za sreću i zdravlje vaše dece
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, 26. februar slave kao dan Svetog Simeona Mirotočivog - tj. dan kada se upokojio otac Svetog Save

DANAS SLAVIMO PRENOS MOŠTIJU SVETOG JOVANA ZLATOUSTOG Ako uradite jednu stvar sve će vam u životu ići lakše
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju dan posvećen prenosu moštiju Svetog Jovana Zlatoustog
Možda vas zanima:

DANAS JE SVETI SIMEON MIROTOČIVI Uradite jednu stvar za sreću i zdravlje vaše dece
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, 26. februar slave kao dan Svetog Simeona Mirotočivog - tj. dan kada se upokojio otac Svetog Save

DANAS SLAVIMO PRENOS MOŠTIJU SVETOG JOVANA ZLATOUSTOG Ako uradite jednu stvar sve će vam u životu ići lakše
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju dan posvećen prenosu moštiju Svetog Jovana Zlatoustog
3 dcl vode
1 dcl ulja
250 gr margarina
FIL
2 glavice luka
3-4 krompira
malo ulja
1 kesica mlevenog bibera
1 ravna kašika Vegete
Priprema
Testo: Zamesiti brašno sa vodom i uljem. Dobijeno testo ostaviti da odstoji 1 sat. Razvući testo oklagijom što tanje, pa premazati sa 1/3 posnog margarina. Preklopiti testo i ostaviti ga da stoji oko 2 sata. Ovo ponoviti još dva puta tj. sve dok ima margarina. Posle trećeg puta ostaviti još 2 sata da testo stoji. Razvučeno testo seći na kocke željene veličine, staviti kašičicu fila, skupiti suprotne strane kocke i okrenuti da skupljena strana bude dole. Malo spljoštiti da se za vreme pečenja ne bi otvorile. Ređati u blago podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatkastu boju.
Fil: Na malo ulja izdinstati sitno seckani luk, dodati rendani krompir i dinstati zajedno. Kada je gotovo staviti biber i vegetu i sve zajedno promešati.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)