RECEPT ZA NAJBOLJU RIBLJU ČORBU:Pravi se brzo i lako, a savršena je za posne slave
Riblja čorba je specijalitet koji mnogi obožavaju, a može se praviti na hiljadu različitih načina, saznajte kako da je napravite sa prženim oslićem

Mnogi se plaše da se upuste u pripremu riblje čorbe, misleći da je previše komplikovano, ali evo kako da brzo i lako napravite čorbu od prženog oslića koju ćete obožavati. Savršena je za posne slave.
Sastojci:
- prženi oslić - 6-7 parčića
- crveni luk - 1 glavica
- beli luk - 2-3 čena
- šargarepa - 1
- paradajz sok - 300 ml
- suva ljuta papričica - 1
- mlevena crvena slatka i ljuta paprika - po ukusu
- so - po ukusu
- biber - po ukusu
- origano - po ukusu
- brašno - 2 kašike
- ulje - po potrebi
- voda - po potrebi
- peršunov list - po želji
Priprema:
Možda vas zanima:

IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.

OVAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJA RIBLJA ČORBA ZA VREME POSTA: Pikantna i jednostavna - recept dunavskog alasa
Najukusnija riblja čorba za vreme posta koja je pikantna i jednostavna po receptu dunavskog alasa
Možda vas zanima:

IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.

OVAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJA RIBLJA ČORBA ZA VREME POSTA: Pikantna i jednostavna - recept dunavskog alasa
Najukusnija riblja čorba za vreme posta koja je pikantna i jednostavna po receptu dunavskog alasa
Možda vas zanima:

IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.

OVAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJA RIBLJA ČORBA ZA VREME POSTA: Pikantna i jednostavna - recept dunavskog alasa
Najukusnija riblja čorba za vreme posta koja je pikantna i jednostavna po receptu dunavskog alasa
Na malo ulja upržite sitno naseckanu glavicu crnog luka. Dodajte brašno i pržite dok ne porumeni. Sklonite sa vatre i dodajte po jednu kašičicu mlevene slatke i ljute paprike. Nalijte oko litar mlake vode.
Šargarepu isecite na tanke kolutiće, beli luk sitno naseckajte i po želji ljutu papričicu. Ribu očistite od kostiju, izlomite na parčiće i stavite u čorbu. Nalijte paradajz sok.
Dodajte navedene začine po ukusu i kuvajte oko 30 minuta. Po potrebi dolijte mlaku vodu, pa skuvanu čorbicu pospite svežim peršunom.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)