RECEPT ZA NAJBOLJU RIBLJU ČORBU:Pravi se brzo i lako, a savršena je za posne slave
Riblja čorba je specijalitet koji mnogi obožavaju, a može se praviti na hiljadu različitih načina, saznajte kako da je napravite sa prženim oslićem
Mnogi se plaše da se upuste u pripremu riblje čorbe, misleći da je previše komplikovano, ali evo kako da brzo i lako napravite čorbu od prženog oslića koju ćete obožavati. Savršena je za posne slave.
Sastojci:
- prženi oslić - 6-7 parčića
- crveni luk - 1 glavica
- beli luk - 2-3 čena
- šargarepa - 1
- paradajz sok - 300 ml
- suva ljuta papričica - 1
- mlevena crvena slatka i ljuta paprika - po ukusu
- so - po ukusu
- biber - po ukusu
- origano - po ukusu
- brašno - 2 kašike
- ulje - po potrebi
- voda - po potrebi
- peršunov list - po želji
Priprema:
Možda vas zanima:
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
OVAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJA RIBLJA ČORBA ZA VREME POSTA: Pikantna i jednostavna - recept dunavskog alasa
Najukusnija riblja čorba za vreme posta koja je pikantna i jednostavna po receptu dunavskog alasa
Možda vas zanima:
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
OVAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJA RIBLJA ČORBA ZA VREME POSTA: Pikantna i jednostavna - recept dunavskog alasa
Najukusnija riblja čorba za vreme posta koja je pikantna i jednostavna po receptu dunavskog alasa
Možda vas zanima:
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
OVAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJA RIBLJA ČORBA ZA VREME POSTA: Pikantna i jednostavna - recept dunavskog alasa
Najukusnija riblja čorba za vreme posta koja je pikantna i jednostavna po receptu dunavskog alasa
Na malo ulja upržite sitno naseckanu glavicu crnog luka. Dodajte brašno i pržite dok ne porumeni. Sklonite sa vatre i dodajte po jednu kašičicu mlevene slatke i ljute paprike. Nalijte oko litar mlake vode.
Šargarepu isecite na tanke kolutiće, beli luk sitno naseckajte i po želji ljutu papričicu. Ribu očistite od kostiju, izlomite na parčiće i stavite u čorbu. Nalijte paradajz sok.
Dodajte navedene začine po ukusu i kuvajte oko 30 minuta. Po potrebi dolijte mlaku vodu, pa skuvanu čorbicu pospite svežim peršunom.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Komentari(0)