BAKIN KOLAČ SA VIŠNJAMA Proveren recept s merama na kašiku, uvek uspe!

16:00

Gastronomija 0

Brzi kolač koji svi vole.

kolač sa višnjama
Shutterstock

Bakin kolač sa višnjama pravo je zadovoljstvo koje vraća u detinjstvo, kada se celom kućom širio miris tek pečenog testa i sočnih višanja. Ovo je jedan od onih jednostavnih, a opet nezamenjivih recepata koji se prenosi s kolena na koleno. Sve što vam treba jeste nekoliko sastojaka i mere na kašiku – upravo onako kako su to radile naše bake. Uz minimalan trud, dobićete kolač koji je mekan, ukusan i savršeno osvežavajući zahvaljujući kiselkastim višnjama.

Sastojci: 

300-400 g odleđenih višanja

4 jaja

10 kašika šećera

16 kašika jogurta

16 kašika brašna

14 kašika ulja

1 prašak za pecivo

šećer u prahu za posipanje

Priprema:
Umutiti cela jaja sa šećerom, dodati jogurt, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Masu sipati u podmazan i brašnom posut pleh, i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta. Izvaditi, rasporediti očišćene i oceđene višnje i vratiti u rernu. Peći još 20 minuta. Čačkalicom proveriti da li je kolač unutra pečen. Gotov hladan kolač posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

(Trpeza)

Komentari(0)

Loading