BAKIN KOLAČ SA VIŠNJAMA Proveren recept s merama na kašiku, uvek uspe!
Brzi kolač koji svi vole.
Bakin kolač sa višnjama pravo je zadovoljstvo koje vraća u detinjstvo, kada se celom kućom širio miris tek pečenog testa i sočnih višanja. Ovo je jedan od onih jednostavnih, a opet nezamenjivih recepata koji se prenosi s kolena na koleno. Sve što vam treba jeste nekoliko sastojaka i mere na kašiku – upravo onako kako su to radile naše bake. Uz minimalan trud, dobićete kolač koji je mekan, ukusan i savršeno osvežavajući zahvaljujući kiselkastim višnjama.
Sastojci:
300-400 g odleđenih višanja
4 jaja
10 kašika šećera
16 kašika jogurta
16 kašika brašna
14 kašika ulja
1 prašak za pecivo
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutiti cela jaja sa šećerom, dodati jogurt, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Masu sipati u podmazan i brašnom posut pleh, i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta. Izvaditi, rasporediti očišćene i oceđene višnje i vratiti u rernu. Peći još 20 minuta. Čačkalicom proveriti da li je kolač unutra pečen. Gotov hladan kolač posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
(Trpeza)
BAKIN KOLAČ SA VIŠNJAMA Proveren recept s merama na kašiku, uvek uspe!
Brzi kolač koji svi vole.
Ceo život ste rusku salatu pravili pogrešno! Konačno progovorile ruske domaćice, niste bili ni blizu sa receptom
Evo kako se ona pravi u Rusiji
PRIGODNE ZA DOBAR POČETAK DANA Piroške sa sirom, mekane, ukusne, ne upijaju masnoću
Kad ih jednom probate, stalno ćete ih praviti.
Domaćice iz Vojvodine otkrile kako da napravite slavsko žito za 10 minuta: Potrebno je samo ovo - gotovo za čas
Domaćice iz Vojvodine su otkrile kako da slavsko žito spremite za 10 minuta!
STARINSKI DESERT KOJI VRAĆA U DETINJSTVO Sočne jabuke iz rerne punjene orasima i suvim grožđem
Desert čiji ukus će vas oduševiti.
Komentari(0)