Recept za ZIMNICU OD JABUKA: Retko se pravi, a mnogima je bolja od džema
Da li ste nekada pravili zimnicu od jabuka?
Sastojci:
- 480 g jabuka, tanko nasečenih
- 120 ml belog vinskog sirćeta
- 120 ml jabukovog sirćeta
- 240 ml vode
- 4 kašike meda
- 2 kašike smeđeg šećera
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica celih karanfilića
- 2 mahune anisa
- 2 štapića cimeta
Recept za zimnicu od jabuka:
Za ovu zimnicu podelite nasečene jabuke u staklene tegle veličine 2 litre, ostavljajući pola cm prostora na vrhu svake tegle. U šerpi na srednjoj vatri kuvajte sirće, vodu, med, smeđi šećer, so, karanfilić i mahune anisa i promešajte da se sjedine. Pustite da tečnost za kiseljenje provri i kuvajte 2 minuta, dok se so i šećer ne rastvore. Skinite posudu sa vatre.
Možda vas zanima:
Recept za KOH OD PIRINČA: Starinska poslastica koja se prenosi s generacije na generaciju (VIDEO)
Za koh od pirinča su vam potrebni sastojci koje verovatno već imate u kihinji
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Možda vas zanima:
Recept za KOH OD PIRINČA: Starinska poslastica koja se prenosi s generacije na generaciju (VIDEO)
Za koh od pirinča su vam potrebni sastojci koje verovatno već imate u kihinji
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Možda vas zanima:
Recept za KOH OD PIRINČA: Starinska poslastica koja se prenosi s generacije na generaciju (VIDEO)
Za koh od pirinča su vam potrebni sastojci koje verovatno već imate u kihinji
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Jabuke prelijte vrelom tečnošću, ravnomerno raspoređujući u svaku teglu. Dodajte štapić cimeta u svaku teglu. Zavrnite poklopce na tegle i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi. Prebacite tegle u frižider i ostavite da odstoje najmanje 48 sati pre jela. Što duže ih ostavite u tečnosti, ukus će biti jači.
(Stvar ukusa)
NIJE POSVEĆENA DEVOJCI Potresna priča kako je nastala pesma grupe "Bolero" koju su volele generacije, a sluša se i danas
Pesma “Jelena” grupe Bolero u pozadini ima potresnu priču. Iako su mnogi mislili da je ova pesma posvećena nekoj devojci po imenu “Jelena”, istina je drugačija.
Recept za ZIMNICU OD JABUKA: Retko se pravi, a mnogima je bolja od džema
Da li ste nekada pravili zimnicu od jabuka?
BLAGO PRIRODE Posle kiše preplave šume u Srbiji, a evo koje su najčešće i najpoznatije pečurke kod nas
Posle kiše šume u Srbiji prošaraju se raznovrsnim pečurkama, a mnogi ljubitelji prirode i gurmani se sa strašću krenu da beru ovo blago prirode.
NE MOŽE BRŽE A PRSTE DA POLIŽEŠ Oblanda koju ćete stalno praviti - gotova za tren, deca će je obožavati
Svi smo u škripcu sa vremenom, što zbog posla, što zbog drugih obaveza, pa vam donosimo recept za jednostavnu oblandu koja se baš brzo pravi a savršenog je ukusa.
TRIK ZLATA VREDAN: Ogulite pečenu papriku JEDNIM POTEZOM (VIDEO)
Sigurno ste mnogo puta probali, ali vam nikako nije polazilo za rukom da ogulite papriku u jednom potezu
Komentari(0)