Recept za ZIMNICU OD JABUKA: Retko se pravi, a mnogima je bolja od džema
Da li ste nekada pravili zimnicu od jabuka?
Sastojci:
- 480 g jabuka, tanko nasečenih
- 120 ml belog vinskog sirćeta
- 120 ml jabukovog sirćeta
- 240 ml vode
- 4 kašike meda
- 2 kašike smeđeg šećera
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica celih karanfilića
- 2 mahune anisa
- 2 štapića cimeta
Recept za zimnicu od jabuka:
Za ovu zimnicu podelite nasečene jabuke u staklene tegle veličine 2 litre, ostavljajući pola cm prostora na vrhu svake tegle. U šerpi na srednjoj vatri kuvajte sirće, vodu, med, smeđi šećer, so, karanfilić i mahune anisa i promešajte da se sjedine. Pustite da tečnost za kiseljenje provri i kuvajte 2 minuta, dok se so i šećer ne rastvore. Skinite posudu sa vatre.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Jabuke prelijte vrelom tečnošću, ravnomerno raspoređujući u svaku teglu. Dodajte štapić cimeta u svaku teglu. Zavrnite poklopce na tegle i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi. Prebacite tegle u frižider i ostavite da odstoje najmanje 48 sati pre jela. Što duže ih ostavite u tečnosti, ukus će biti jači.
(Stvar ukusa)
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
Komentari(0)