SJAJAN TRIK: Kako da vam se kiseli kupus nikad ne pokvari
Jedan trik može spasiti vašu turšiju...
Počelo je polako kiseljenje kupusa, nakon spremanja ajvara, sada je na red došao i on.
Ipak, mnogima se i nakon višegodišnjeg iskustva dogodi da im ukiseljen kupus brzo propadne.
Zato vam donosimo trik koji će to sigurno sprečiti, kao i osnovna pravila zbog kojih će najlepša turšija uspeti i početnicima.
Možda vas zanima:
Zbog ovakvog kiselog kupusa nećete izlaziti iz kuće: Sto puta bolji od sarme, pašćete na kolena
Samo izgledom podseća na nju, a mnogo je ukusnije.
Ovo je pravo vreme da se kiseli kupus – veoma je važno znati kada ćete ga staviti da se kiseli
Šta je potrebno za najbolji kiseli kupus?
Možda vas zanima:
Zbog ovakvog kiselog kupusa nećete izlaziti iz kuće: Sto puta bolji od sarme, pašćete na kolena
Samo izgledom podseća na nju, a mnogo je ukusnije.
Ovo je pravo vreme da se kiseli kupus – veoma je važno znati kada ćete ga staviti da se kiseli
Šta je potrebno za najbolji kiseli kupus?
Možda vas zanima:
Zbog ovakvog kiselog kupusa nećete izlaziti iz kuće: Sto puta bolji od sarme, pašćete na kolena
Samo izgledom podseća na nju, a mnogo je ukusnije.
Ovo je pravo vreme da se kiseli kupus – veoma je važno znati kada ćete ga staviti da se kiseli
Šta je potrebno za najbolji kiseli kupus?
Najprostiji recept
Na 30 kg kupusa stavlja se kilogram soli. Skinu se prvi listovi, na korenu se nožem zareže krstić i glavice se ređaju u bure. S obzirom da su okrugle i da ih je nemoguće lepo složiti, nekoliko glavica kupusa treba preseći na četvrtine i polovine i njih ugurati između celih glavica kako bi sve glavice čvrsto stajale.Zatim se naliva voda u bure, tako da bude dva prsta iznad glavica na vrhu, pa se odozgo stavi drveni ili plastični pritiskač.
Preko pritiskača ljudi obično stavljaju kamen ili veću teglu napunjenu vodom, i to je u redu kada je bure puno do vrha. Ali, ako vam je ostalo prostora, rizikujete da se kupus brže pokvari, zbog dotoka vazduha. U ovom slučaju najbolje je napuniti veću najlon kesu vodom i staviti je preko kupusa.
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
Komentari(0)