Ovo je pravo vreme da se kiseli kupus – veoma je važno znati kada ćete ga staviti da se kiseli
Šta je potrebno za najbolji kiseli kupus?
Bez kiselog kupusa ne može da se zamisli zimska sezona i zimnica, a nije ni čudo kada se od njega prave razni specijaliteti koji su nezaobilazni na našim trpezama.
Pored toga što je veoma ukusan, kiseli kupus je izuzetno zdrav. Pravi je izvor vitamina C i K, koji tokom zimskih dana idealno podižu imunitet. Smatra se da jedenje samo 100 grama kiselog kupusa dnevno smanjuje rizik od prehlada dva puta.
Ukoliko želite da napravite najlepši kiseli kupus, pored dobrog odabira namirnica za pripremu, veoma je važni kada ćete ga staviti da se kiseli.
Možda vas zanima:
Ova namirnica ubija holesterol, a ima je svaka srpska kuća: Suvo je zlato za zdravlje
Suvo je zlato za zdravlje
NAJBOLJI ZIMSKI SPECIJALITET: Recept se prenosi sa kolena na koleno - najukusnije jelo
Naši stari se dave u kuvanom kiselom kupusu sa suvim svinjskim rebrima, a recept za najukusnije jelo se prenosi sa kolena na koleno
Možda vas zanima:
Ova namirnica ubija holesterol, a ima je svaka srpska kuća: Suvo je zlato za zdravlje
Suvo je zlato za zdravlje
NAJBOLJI ZIMSKI SPECIJALITET: Recept se prenosi sa kolena na koleno - najukusnije jelo
Naši stari se dave u kuvanom kiselom kupusu sa suvim svinjskim rebrima, a recept za najukusnije jelo se prenosi sa kolena na koleno
Možda vas zanima:
Ova namirnica ubija holesterol, a ima je svaka srpska kuća: Suvo je zlato za zdravlje
Suvo je zlato za zdravlje
NAJBOLJI ZIMSKI SPECIJALITET: Recept se prenosi sa kolena na koleno - najukusnije jelo
Naši stari se dave u kuvanom kiselom kupusu sa suvim svinjskim rebrima, a recept za najukusnije jelo se prenosi sa kolena na koleno
Preporučuje se da je najbolje vreme za kiseljenje kupusa sredina oktobra. Proces biofermentacije u kiselom kupusu zahteva da temperature budu stabilne bez previše oscilacija i to od 18 do 21 stepen. Najbolje mesto za čuvanje kupusa je u podrumu, gde nema prevelikih razlika u temperaturi, kao što nije slučaj ukoliko ga držite na balkonu.
RUČAK ZA 20 MINUTA Imamo najbolji recept za pileću džigericu koju ćete obožavati
Neki je obožavaju, drugi izbegavaju, a ona je svakako dobro oružje u borbi protiv anemije. Recept za pripremu najukusnije pileće džigerice je potpuno jednostavan
Ovo je pravo vreme da se kiseli kupus – veoma je važno znati kada ćete ga staviti da se kiseli
Šta je potrebno za najbolji kiseli kupus?
JABUKE U ŠLAFROKU Starinski recept za svačiji džep, obožavaćete ga
Specijalitet od pohovanih jabuka imaju ovaj neobičan naziv iz sledećeg razloga – šlafrok je nemačka reč za kućnu haljinu (na preklop), koju su nekada domaćice rado nosile
Ovo je najbolji trik za proveru svežine jaja – dovoljno je da uradite ovu jednu sitnicu
Ovo je najbolji trik za proveru svežine jaja – dovoljno je da samo uradite ovu jednu sitnicu!
ĆUFTE SA BRIONA Ručak koji je Jovanka spremala Titu (RECEPT)
IAKO su bili u prilici da uživaju u umeću najboljih kuvara sveta, Josip Broz Tito i njegova supruga su u trenucima odmora sami pravili omiljene specijalitete.
Komentari(0)