Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

Sastojci:
1,5 kg paprika
1,5 kg krastavčića
1,5 kg zelenog paradajza
1,5 kg šargarepe
3,5 l vode
1,5 l sirćeta, razblaženog 9%
10 kašika soli
9 kašika šećera
1 vinobran
Recept za šarenu zimnicu:
Kako biste napravili šarenu zimnicu, prvo operite povrće. Naribajte kupus, očistite papriku i isecite je na trake, a narendajte šargarepu, krastavce isecite na kolutove, a paradajz na kriške.
Ubacite sve povrće u posudu i izmešajte. Prokuvajte u šerpi vodu, sirće, so, šećer i vinobran pa dok je vrelo prelijte povrće. Pokrijte čistom krpom i umotajte u ćebe.
Možda vas zanima:

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!

OVAKVU CVEKLU SRBI JOŠ NISU JELI: Starinski recept koji će se svima svideti, tajna je u jednom zaboravljenom začinu
Zimnica od cvekle je odličan prilog uz jela, vrlo je začinjena, a začine možete da prilagođavate i birate po ukusu
Možda vas zanima:

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!

OVAKVU CVEKLU SRBI JOŠ NISU JELI: Starinski recept koji će se svima svideti, tajna je u jednom zaboravljenom začinu
Zimnica od cvekle je odličan prilog uz jela, vrlo je začinjena, a začine možete da prilagođavate i birate po ukusu
Možda vas zanima:

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!

OVAKVU CVEKLU SRBI JOŠ NISU JELI: Starinski recept koji će se svima svideti, tajna je u jednom zaboravljenom začinu
Zimnica od cvekle je odličan prilog uz jela, vrlo je začinjena, a začine možete da prilagođavate i birate po ukusu
Ostaviti da odstoji 24 sata, a u međuvremenu promešajte 2-3 puta. Povrće ubacite u čiste tegle koje nisu zagrejane i pritisnite da se slože, pa sipajte tečnost u kojoj je stajalo. Pritisnite povrće, tako da voda bude iznad.
(Mondo)

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)