Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

Sastojci:
1,5 kg paprika
1,5 kg krastavčića
1,5 kg zelenog paradajza
1,5 kg šargarepe
3,5 l vode
1,5 l sirćeta, razblaženog 9%
10 kašika soli
9 kašika šećera
1 vinobran
Recept za šarenu zimnicu:
Kako biste napravili šarenu zimnicu, prvo operite povrće. Naribajte kupus, očistite papriku i isecite je na trake, a narendajte šargarepu, krastavce isecite na kolutove, a paradajz na kriške.
Ubacite sve povrće u posudu i izmešajte. Prokuvajte u šerpi vodu, sirće, so, šećer i vinobran pa dok je vrelo prelijte povrće. Pokrijte čistom krpom i umotajte u ćebe.
Možda vas zanima:

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!

OVAKVU CVEKLU SRBI JOŠ NISU JELI: Starinski recept koji će se svima svideti, tajna je u jednom zaboravljenom začinu
Zimnica od cvekle je odličan prilog uz jela, vrlo je začinjena, a začine možete da prilagođavate i birate po ukusu
Možda vas zanima:

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!

OVAKVU CVEKLU SRBI JOŠ NISU JELI: Starinski recept koji će se svima svideti, tajna je u jednom zaboravljenom začinu
Zimnica od cvekle je odličan prilog uz jela, vrlo je začinjena, a začine možete da prilagođavate i birate po ukusu
Možda vas zanima:

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!

OVAKVU CVEKLU SRBI JOŠ NISU JELI: Starinski recept koji će se svima svideti, tajna je u jednom zaboravljenom začinu
Zimnica od cvekle je odličan prilog uz jela, vrlo je začinjena, a začine možete da prilagođavate i birate po ukusu
Ostaviti da odstoji 24 sata, a u međuvremenu promešajte 2-3 puta. Povrće ubacite u čiste tegle koje nisu zagrejane i pritisnite da se slože, pa sipajte tečnost u kojoj je stajalo. Pritisnite povrće, tako da voda bude iznad.
(Mondo)

Tradicionalni recept: Srpska popara – ukus detinjstva i jednostavnosti
Popara je tradicionalno srpsko jelo koje osvaja svojom jednostavnošću, ukusom i toplinom, a posebno je draga zbog nostalgije koju budi.

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.
Komentari(0)