JOŠ UVEK NIJE KASNO DA ZASADITE CVEĆE! U maju, junu i julu uspeva dosta biljaka, a bašta se šareni

Lepote Srbije

15:00

Aktuelno 0

Pogledajte koje cveće možete da posadite u maju, junu i julu!

horoskop
Shutterstock

Proleće je uveliko došlo, iako temperature varijaju, biljke su u punom cvatu. Koje je bolje godišnje doba za sadnju cveća nego proleće? Ukoliko ste propustili da u aprilu zasadite omiljene sadnice cveća, još uvek nije kasno da to učinite u maju, pa čak i u junu i julu. 

MAJ

U maju imate mogućnost da sadite više različitih vrsta cveća koje vole toplije temperature i duže dnevno svetlo. Temperature u maju su idealne za biljke i njihovo cvetanje, nema više jutarnjih mrazeva i niskih temperatura. Mnogi baštovani upravo maj mesec smatraju cvetnim mesecom. Ljubitelji lala će sa osmehom dočekati maj mesec da zasuku rukave i posade njihove lukovice.

Cvetanje lala traje nekoliko nedelja, nakon čega obično ulaze u period mirovanja. Pored lala, maj je idealno vreme za sadnju:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ljiljana
Božura
Primula
Vejgela
Ruža
Jasmina
Abelija

JUN

S dolaskom leta, cvetnice u bašti dostižu svoj vrhunac. U junu je najvažnije da obratite više pažnje na redovno zalicanje, posebno tokom vrelih dana. Zalivajte ih rano ujtru i uveče kada sunce zađe, na taj način vam omiljeno cveće neće uvenuti. Evo nekih cvetnica koje mogu krasiti vašu baštu u junu:

Iris
Visterija
Ruža
Božur
Lupina
Zova
Kalistemon
Ruj
Hortenzija

JUL

Iako je prošlo najbolje vreme za cvetnice i leto je u punom jeku, i dalje možete svojoj bašti da dodate šarenila. Jul je idealan mesec za sadnju biljaka poput ljiljana, lepog Jove, perunike, žbunastog floksa. Održavajte redovno svoje cvetnice tako što ćete im uklanjati korov, dobrodošla je i prihranjivanje u vidu đubriva.  Pogledajte koje cveće je najbolje da sadite u julu:

Floks

Ljiljan
Jadranska lepotica
Anemona
Lepi Jova
Perunika
Kantarion

(Mondo)

Pomoć prijatelja

PRIMER PRAVOG PRIJATELJA Za pomoć oboleloj prijateljici rešio je da se odrekne najdražih stvari

Aktuelno

19:00

16 jun, 2024

Priboj – Da se tek u teškoj situaciji najbolji prijatelji prepoznaju pokazuje i primer koji stiže iz Priboja. Naime, Ani Spajić (36) prošle godine dijagnostifikovan je karcinom limfnim žlezda, a jedina nada za ovu mladu ženu jeste preskupo lečenje u Nemačkoj i potrebno je skupiti čak 300.000 evra. Njen najbolji prijatelj takođe iz Proboja, Nemanja Minić, nije ni mogao a ni želeo da sedi skrštenih ruku i odmah je rešio da koliko je u njegovoj moći pomogne drugarici.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading