OPREZ U PRIRODI Evo kako se Sabahudin susreo sa OGROMNIM POSKOKOM!

19:00

Aktuelno 0

Sjenica - Na putu ka vidikovcu na Uvcu turistički vodič Sabahudin Abdagić, poznatiji kao Pešterski rendžer, ugledao je ogromnog poskoka u neposrednoj blizini i ceo taj susret snimio svojim mobilnim telefonom.

Zmija
Rina

- April i maj su meseci parenja ovih gmizvaca i aktivniji su nego inače. Ipak, godinama nisam ugledao ovolikog poskoka u ovo doba na Pešteru, rekao je za RINU Sabahudin.

On dodaje da nema razloga za strah i paniku zbog ovig gmizavaca jer nikad ne napadaju prvi, ali bi uvek sa sobom trebalo poneti manji štap ukoliko do direktnog susreta ipak dođe.

- Susret sa ovim metarskim poskokom prošao je bez većih problema, samo je nastavio svojim putem, ne obraćajući pažnju na nas. Ono što je važno da zmije nikada ne napadaju prve, jedino ako se osećaju ugroženima. Stoga je moj savet svima da kad ugledaju ovog gmizavca ne paniče, nego reaguju prisebno i mirno, naglasio je Pešterski rendžer.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U zavisnosti od nadmorske visine i staništa različite vrste zmija se mogu videti u Srbiji. Poskok je najrasprostranjenija na planinskom području, najduža i najopasnija evropska otrovnica. Poznata je i pod imenima kamenjarka i prisojkinja. Poprilično je troma zmija i nije agresivan, a kada je uznemiren počinje da sikće i pokušava da pobegne. Nasuprot verovanju, poskok ne ume da skače. Međutim, može da smota zadnji deo tela, pa onda uzdigne prednji i brzo ga izbaci napred da ugrize žrtvu, zbog toga se stiče utisak da „skače“. Doseg takvog „skoka“ je 40 cm.

Izvor/Rina

Povratak na selo

NAJBOLJA ODLUKA ZA STEFANA Kupio kuću u Kukićima za 10.000 evra, pa pokrenuo sopstveni biznis sa strugarom!

Aktuelno

17:00

21 maj, 2024

Čačak - Sve je više mladih koji se odlučuju da ostanu ili da se vrate da žive na selu, naročito u onima koji imaju dobru infrastrukturnu povezanost sa obližnjim gradovima. Bračni par Jovanović, Stefan i njegova supruga jedni su od onih koji su svetla velikog grada menjali za život u mirnim Kukćima nadomak Čačka. Preko javnog konkursa Ministarstva za brigu o selu dobili su 10.000 evra bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading