RADNO VREME ZANATSKIH I TRGOVINSKIH OBJEKATA ZA VREME PRAZNIKA: Različita satnica za 1. maj i Vaskrs

19:00

Aktuelno 0

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane prvomajskih i vaskršnjih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u saopštenju Sekretarijata za privredu.

prodavnica
Shutterstock

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda kojom se uređuje radno vreme trgovinskih formata i zanatskih objekata u vreme prvomajskih i vaskršnjih praznika 2024. godine, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda rade prema sledećem rasporedu: - za vreme prvomajskih praznika: u utorak, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati;

u sredu, 1. maja, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni;

u četvrtak, 2. maja, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati;

– za vreme vaskršnjih praznika: u petak, 3. maja (Veliki petak), dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr) moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati;

u subotu, 4. maja, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati;

u nedelju, 5. maja (Vaskrs), dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni;

u ponedeljak, 6. maja (drugi dan Vaskrsa), dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U dane prvomajskih i vaskršnjih praznika, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice tokom ovih praznika na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane prvomajskih i vaskršnjih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u saopštenju Sekretarijata za privredu.

zlatibor

Mladi iz ove opštine ne odlaze u Beograd, Beograđani dolaze kod njih: Otvoren Centar za mlade na Zlatiboru – mesto gde će razvijati svoja znanja, veštine i talente

Aktuelno

10:00

8 jul, 2024

Opština Čajetina važi za jednu od onih u unutrašnjosti Srbije iz koje mladi ređe odlaze, nego što je to slučaj možda u nekim drugim krajevima Srbije. Blizina Zlatibora i mogućnost pronalaska posla samo su neki od razloga. Kako bi imali sve potrebne sadržaje kao i njihovi vršnjaci u većim gradovima na Zlatiboru je svečano otvoren Centar za mlade u prisustvu ministra turizma i omladine Huseina Memića, predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, kao i koordinatorke Kancelarije za mlade Čajetina Dejane Stevanović.

Komentari(0)

Loading