Grobovi zarasli u korov, meštani se sami organizovali da ih očiste: Pojedini naslednici ne obilaze večne kuće svojih predaka, pa drugi moraju da ih sređuju

13:00

Aktuelno 0

Zaraslo u korov, groblje u selu Kloka od Topole konačno će dobiti noi izgleda i to zahvaljujući meštanima koji su se sami organizovali da ga očiste. Nakon prve uspešne akcije čišćenja u planu je i druga, masovnija.

groblje
rina

- Planiramo dalje sredjivanje starog dela groblja, pa se ocekuje i veći odziv meštana. Sređivanje se mora nastaviti, jer su grobna mesta zarasla u korov naročito u starom delu gde verovatno i nema naslednika koji bi posećivali večne kuće svojih predaka, kaže za RINU jedan od učesnika akcije.

U prethodnom periodu slične akcije su organizovane na još nekoliko seoskih grobalja, koja su zbog neredovnog održavanja prilično zapuštena.

Osim ovog seoskog koje je zaraslo u korov, veliki problem je i sa prebukiranošću grobalja na teritoriji opštine Topola.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

zlatibor

Mladi iz ove opštine ne odlaze u Beograd, Beograđani dolaze kod njih: Otvoren Centar za mlade na Zlatiboru – mesto gde će razvijati svoja znanja, veštine i talente

Aktuelno

10:00

8 jul, 2024

Opština Čajetina važi za jednu od onih u unutrašnjosti Srbije iz koje mladi ređe odlaze, nego što je to slučaj možda u nekim drugim krajevima Srbije. Blizina Zlatibora i mogućnost pronalaska posla samo su neki od razloga. Kako bi imali sve potrebne sadržaje kao i njihovi vršnjaci u većim gradovima na Zlatiboru je svečano otvoren Centar za mlade u prisustvu ministra turizma i omladine Huseina Memića, predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, kao i koordinatorke Kancelarije za mlade Čajetina Dejane Stevanović.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading