DOMAĆE JAGODE STIGLE I NA BEOGRADSKE PIJACE: Evo kolika je cena po kilogramu

Lepote Srbije

13:00

Aktuelno 0

Vremenske prilike su ove godine išle na ruku poljoprivrednim proizvođačima

Jagode
Rina

Prve jagode su stigle na beogradske pijace, a cene se kreću od 400 dinara, pa sve do 1.200 dinara za kilogram.

Vremenske prilike su ove godine išle na ruku poljoprivrednim proizvođačima. Prve jagode su već rodile i prodaju se na beogradskim pijacama, a kako prodavci tvrde sve su domaće i ukusne. MONDO je posetio tri beogradske pijace, a cene za kilogram ove voćke se dosta razlikuju.

Na Kalenić pijaci se domaće jagode prodaju za 1.200 dinara po kilogramu. Kako kaže prodavac stigle su iz Čačka i sitne su. One krupnije se prodaju za 400 do 500 dinara po kilogramu, zavisi od tezge do tezge. Na Zemunskoj pijaci se domaće jagode prodaju po ceni od 500-600 dinara za kilogram.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Žena koja je pazarila ove jagode je rekla za naš portal da je kupila kilogram, ali da nije baš bila zadovoljna. "Moram da kažem da su bezukusne, daleko od toga da su domaće. Kupila sam kilogram i gorko zažalila, idu u kolače", rekla je žena na pijaci. Beograđanin koji je pazario na pijaci u Borči kaže da na ovu pijacu još uvek nisu stigle "one krupnije".

"Pazario sam neke - II klasu i Grčke, 540 dinara. Onih krupnijih ni nema", rekao je za naš portal. Kako smo juče pisali, jagode su stigle i na čačanske pijace. Prodavci su rekli da je njihova cena 450 po kilogramu, što je za oko 50 dinara jeftinije nego prošle godine.

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Komentari(0)

Loading