Veliki beli krug, a u njemu sunce: Neobičan prizor na nebu iznad Kosjerića, meštanin Milan sve zabeležio kamerom

16:00

Aktuelno 0

Sunčani dani na nebu iznad Kosjerića, kako kažu meštani, ostavili su iza sebe neobičan trag. Naime, oko suncu su primetili neverovatan krug koji je bio praćen duginim bojama.

sunce
rina

- Iznad nas pojavila se duga, mogu slobodno da kažem da je imala oko 10 kilometara, medjutim to ne bi bilo ništa neobično da se oko sunca nije pojavio krug koji do sada nismo vidjali - kazao je Milan Božović iz Kosjerića za agenciju RINA.

Ova pojava na nebu nije ga ostavila ravnodušnim i krenuo je na internetu da istražuje i vidi o čemu se radi. Tada je shvatio da je u pitanju prirodni fenomen zvani "halo efekat".

sunce rina
 

- To je optička pojava, koja nastaje refrakcijom i refleksijom svetlosti na ledenim kristalima u cirusnim ili cirostratusnim oblacima. To je svetli prsten oko Sunca ili Meseca, koji moze biti jednobojna bela svetlost ili sastavljen od celog spektra duginih boja - priča Božović.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

sunce rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

On dodaje, da na nebu iznad Kosjerića ovakva pojava nije baš potpuna retkost i da su se nakon njegovog zapažanja javili oni koji su i ranije viđali halo efekat.

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading