Veliki beli krug, a u njemu sunce: Neobičan prizor na nebu iznad Kosjerića, meštanin Milan sve zabeležio kamerom

16:00

Aktuelno 0

Sunčani dani na nebu iznad Kosjerića, kako kažu meštani, ostavili su iza sebe neobičan trag. Naime, oko suncu su primetili neverovatan krug koji je bio praćen duginim bojama.

sunce
rina

- Iznad nas pojavila se duga, mogu slobodno da kažem da je imala oko 10 kilometara, medjutim to ne bi bilo ništa neobično da se oko sunca nije pojavio krug koji do sada nismo vidjali - kazao je Milan Božović iz Kosjerića za agenciju RINA.

Ova pojava na nebu nije ga ostavila ravnodušnim i krenuo je na internetu da istražuje i vidi o čemu se radi. Tada je shvatio da je u pitanju prirodni fenomen zvani "halo efekat".

sunce rina
 

- To je optička pojava, koja nastaje refrakcijom i refleksijom svetlosti na ledenim kristalima u cirusnim ili cirostratusnim oblacima. To je svetli prsten oko Sunca ili Meseca, koji moze biti jednobojna bela svetlost ili sastavljen od celog spektra duginih boja - priča Božović.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

sunce rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

On dodaje, da na nebu iznad Kosjerića ovakva pojava nije baš potpuna retkost i da su se nakon njegovog zapažanja javili oni koji su i ranije viđali halo efekat.

Pomoć prijatelja

PRIMER PRAVOG PRIJATELJA Za pomoć oboleloj prijateljici rešio je da se odrekne najdražih stvari

Aktuelno

19:00

16 jun, 2024

Priboj – Da se tek u teškoj situaciji najbolji prijatelji prepoznaju pokazuje i primer koji stiže iz Priboja. Naime, Ani Spajić (36) prošle godine dijagnostifikovan je karcinom limfnim žlezda, a jedina nada za ovu mladu ženu jeste preskupo lečenje u Nemačkoj i potrebno je skupiti čak 300.000 evra. Njen najbolji prijatelj takođe iz Proboja, Nemanja Minić, nije ni mogao a ni želeo da sedi skrštenih ruku i odmah je rešio da koliko je u njegovoj moći pomogne drugarici.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading