POSNA A SLASNA Vasina torta, prste da poližeš
Ako volite Vasinu tortu a vreme je posta, imamo rešenje. Napravite posnu Vasinu tortu. Ukus se ne razlikuje, savršena je za slavsku trpezu ili neku svečanost a kao i poslastica za ukućane.
300 g posnog keksa
250 g oraha
250 g margarina
750 ml posne slatke pavlake
100 g šećera u prahu + 2 kašike
100 g posne čokolade
1 pomorandža
Priprema:
Izblendajte keks i 120 g oraha zajedno. Zatim u činiji pomešajte pola količine mlevenog keksa, kao i pola količine mlevenih oraha. Smesi dodajte pola margarina, kao i pet kašika posne slatke pavlake. Smesu dobro sjedinite.
U okrugli kalup nauljen i obložen pek papirom, sipajte smesu, lepo je poravnajte i utisnite. Umutite pavlaku koja vam je ostala sa šećerom u prahu. Onda u činiji pomešajte preostali margarin, pa mu dodajte šećer u prahu (2 kašike) i čokoladu. Sve dobro sjedinite mikserom, pa sipajte sok od pomorandže i rendanu koru, kao i pola količine umućene slatke pavlake. Sjedinite smesu dobro.
Zatim dodajte ostatak oraha i keksa. Promešajte pa sipajte preko keksa i poravnajte. Onda dodajte i preostalu umućenu slatku pavlaku i poravnajte. Na kraju, dekorišite sa seckanim orasima.
Prijatno!
UŠTIPCI OD POVRĆA Posno jelo bogatog ukusa koje će vas odlično zasititi
Uz sezonsku salatu i parče hleba imaćete odličan ručak.
DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.
Recept za malo drugačije palačinke: Pahuljast i neodoljv desert (VIDEO)
Spremite palačinke kao oblačiće
STARINSKA PITA SA KISELIM KUPUSOM I PRAZILUKOM Ima samo tri sastojka i pravi se veoma brzo
Slana posna pita, savršena za večeru
Mesarski trik odobrili kuvari i kuvarice: Jedna stvar odmah menja ukus mesa, sočnije je, gosti će se otimati oko sarmi
Uvek će se tražiti jedna više...
Komentari(0)