Kineski radnici porušili dotrajali most u Lučanima: Niče novi preko reke Bjelice u naselju Dljin, on će u značajnoj meri ubrzati saobraćaj (FOTO)

12:00

Aktuelno 0

Kineska kompanija China Communications and Construction (CCCC) kojoj je javno preduzeće „Srbija putevi“ poverilo izgradnju deonice auto puta Beograd Požega, a u okviru tog posla i izgradnju dva mosta na reci Bjelici, otpočela je svoje radove na uklanjanju i izgradnji, najpre novog mosta u Krstacu.

Bjelica
rina

Naime, pre dva dana kineski izvođači radova su otpočeli rušenje starog mosta u Krstacu. Trenutno, intenzivno rade na uklanjanju betonskih delova starog mosta i na pripremi terena za postavljanje betonskih nosača za novi most na reci Bjelici..

- Izražavam izuzetnu zahvalnost Vladi Republike Srbije i JP „Putevi Srbije“ koji su najpre prepoznali značaj prolaska auto puta kroz teritoriju opštine Lučani a zatim i kvalitetno realizvali najveći deo ovog projekta. Izgradnjom auto – puta, zajedno sa mostovima u Krstacu i Dljinu, svih pristupnih puteva a zatim i izgradnjom ulaznog putnog pravca sa magistrale u Lučane koja sledi, opština Lučani će biti vitalno saobraćajno revitalizovana, što će omogućiti njen još intenzivniji privredni i ekonomski razvoj kao i bržu komunikaciju sa svim delovima Srbije pa i Evrope - kazao je za RINU, prvi čovek opštine Lučani Milivoje Dolović.

Bjelica rina
 

S obzirom da se mostovi u Krstacu i Dljinu nalaze na državnom putu drugog A reda, na deonici puta Lučani-Lis, obezbeđeni su alternativni putni pravci, i to: Lučani, Potajnik, Tijanje, Turica- Guča ili preko kineskog mosta kroz gradilište u Krstacu. Za sada se saobraćaj na ovim putnim pravcima odvija neometano i bez posebnih zadržavanja.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pre rušenja mosta u Dljinu, biće pistavljen privremeni tzv. mokri prelaz preko reke Bjelice u blizini dljinskog mosta i time će se obezbediti neometan saobraćaj na toj putnoj deonici, dok budu trajali radovi na izgradnje novog mosta preko reke Bjelice u Dljinu. Svi radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading