Mećava preko Zlatibora se ne šali, zabrana saobraćaja za šlepere preko Borove Glave: Jak sneg pada satima, formiran pokrivač od 10 centimetara

11:00

Aktuelno 0

Tokom popodnevnih sati juče, jaka kiša u Zlatiborskom okrugu prešla je u susnežicu i sneg. Prema prvim informacijama sa terena, visina snežnog pokrivača već je oko 10 centimetara.

sneg
rina

- Snega ima i po kolovozu i mimo njega, dosta vozača je ostalo pored puta jer nemaju adekvatne gume pa ostaju zaglavljeni, Sto dodatno usporava saobraćaj - kazao je Milan R. koji se zatekao na deonici oko Zlatibora.

Zbog novonastale situacije, na teren su odmah upućene mašine užičkih “Puteva”, koje rade na prohodnosti svih deonica na teritorijama Čajetine i Bajine Bašte.

sneg rina
 

U saradnji sa saobraćajnom policijom morali smo da uvedemo zabranu saobraćaja za teretna vozila od Sevojna ka Borovoj Glavi, jer sneg pada jakim intezitetom, najviše na teritoriji Zlatibora i Tare, i za kratko vreme stvara se veliki snežni pokrivač. Putari , iako su u nultom stepenu angažovanja, uspeli su efikasno i brzo da se organizuju da angažuju dodatnu mehanizaciju kako bi se saobraćajnice održale prohodnim. Trenutno je na terenu šest kamiona, a ukoliko bude bilo neophodno uvešvće se još dodatne mehanizacije - kazao je za RINU, Alen Mušanović iz firme Putevi Užice.

sneg rina
 

Takodje, sneg nije zaobišao ni ostatak Zapadne Srbije, a vrhovi planine Kablar kod Čačka takodje su se zabeleli. 

- Dešavalo se i ranije sa padne u ovo doba godine, ali opet smo neprijatno iznenadjeni. Taman kada je voće krenulo da cveta, ovo je pravi temprersturni šok, voćarima koji uzgajaju trešnje i majsko voće ne pise se dobro, ako posle ovog snega stisne mraz, kažu meštani kablarskih sela.

U susednoj Bosni i Hercegovini, najviše snega palo je u Sarajevu, a zatim u Višegradu.

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Despotovica

STREPELI OD POPLAVA U ovom gradu se uređuje korito reke i staze za šetnju

Aktuelno

16:00

16 maj, 2024

Gornji Milanovac - Reka Despotovica koja protiče kroz Gornji Milanovac u prošlosti je stanovnicima zadavala velike probleme, naročito usled priliva bujičnih voda sa Rudnika kada je neretko dolazilo do njenog izlivanja. Ružne slike poplava iz ovog dela Srbije konačno će postati prošlost jer je u planu potpuno uređenje rećnog korita, izgradnja dva brane na ulazu u Gornji Milanovac koje će maksimano smanjiti svaki rizik od poplava u budućnosti.

Komentari(0)

Loading