Maleni Ivan oduševio je čitavo selo i već je omiljeni stanovnik: Nakon čitavih 13 godina rođena beba u udaljenom ivanjičkom mestu Kovilje (FOTO)

10:00

Aktuelno 0

Nisu vredne stanovnike udaljenog ivanjičkog sela Kovilje tokom prethodnog perioda zaobišle mnoge muke, ipak više od svega obradovala ih je vest da su nakon 13 godina dobili novog stanovnika, bebu Ivana. Mila i Miloš Bojović ponosni su roditelji preslatkog dečaka, i veoma srećni što su na ovaj način obradovali čitavo selo.

beba
rina

- Svi su mnogo bili srećni, jer se ovde plač bebe nije začuo duže od deset godina. Nema sumnja da je Ivan već sad omiljeni u selu. Ja sam oldlučio ovde da ostanem, svoj na svome, bavimo se poljoprivredom. Nije lako, ali od poštenog rada ipak može da se živi. Jedino što bi nam mnogo značilo jesu ti bolji putevi, ništa više nama ne treba. Sve možemo sami, rekao je za RINU Miloš.

Bojoviće u Kovilju obišao je i predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, koji je malom Ivanu darivao auto sedište, ali i kako običaji nalažu, neki dinar na kolevku.

beba rina
 

- Verujte da je ovo bila vest koja nas je sve obradovala u lokalnoj samoupravi, znate li šta znači kad se u jednom tako udaljenom selu sa surovim uslovima života posle više od jedne decenije rodi beba. Mi smo tu da pomognemo, znamo da je infrastruktura ključna i na tome uz pomoć države aktivno radimo, a put do Kovilja je na listi prioriteta i radovi su već započeti”, kazao je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

beba rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

On je istakao da ništa nije teško kad se deca rađaju i da je gradnja i rekonstrukcija seoskih puteva glavni uslov za opstanak ruralnih krajeva i mladih ljudi u njima.

ZBOGOM ŠTETOČINAMA Osam organskih recepata za zaštitu biljaka!

ZBOGOM ŠTETOČINAMA Osam organskih recepata za zaštitu biljaka!

Aktuelno

18:00

13 jul, 2024

Biljni preparati koji se koriste u borbi protiv bolesti i napada štetočina imaju značajan efekat u zaštiti biljaka, a svaki proizvođač može ih napraviti na sopstvenom gazdinstvu uz malo izdvojenog vremena i dobru volju. Evo nekoliko prirodnih preparata koji se koriste za zaštitu biljaka:

Tagovi:

Komentari(0)

Loading