Krompir je najjednostavniji proizvod koje možete sami uzgojiti jer ne zahteva puno pažnje.

Proizvodnja i uzgajanje sopstvenog krompira nikada nije bilo lakša. Možete napraviti sopstvenu baštu u vašem dvorištu koristeći samo nekoliko stvari.
Da biste započeli ovaj projekat potrebno vam je sledeće:
– Ograda od žice koje su visoke 4 metra i široke 8 metara
Možda vas zanima:

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Bez njega se ne može zamisliti nedeljni ručak, u čačanski kraj ga doneli kaluđeri: Guča je prestonica krompira u tom delu Srbije, i slavili su svoj dan
Bez njega ne može da se zamisli skoro nijedan nedeljni ručak i sprema se na mnogo načina. Krompir je jedna od najvažnijih i najomiljenijih osnovnih namirnica u Srbiji. Zbog svojih vrednosti, krompir je: treći najviše korišćeni usev na svetu, posle pirinča i pšenice, četvrta kultura u svetu po setvenim površinama, iza kukuruza, pirinča i pšenice; Peti proizvod u svetu po proizvedenim količinama, iza kukuruza, šećera, pirinča i pšenice.
Možda vas zanima:

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Bez njega se ne može zamisliti nedeljni ručak, u čačanski kraj ga doneli kaluđeri: Guča je prestonica krompira u tom delu Srbije, i slavili su svoj dan
Bez njega ne može da se zamisli skoro nijedan nedeljni ručak i sprema se na mnogo načina. Krompir je jedna od najvažnijih i najomiljenijih osnovnih namirnica u Srbiji. Zbog svojih vrednosti, krompir je: treći najviše korišćeni usev na svetu, posle pirinča i pšenice, četvrta kultura u svetu po setvenim površinama, iza kukuruza, pirinča i pšenice; Peti proizvod u svetu po proizvedenim količinama, iza kukuruza, šećera, pirinča i pšenice.
Možda vas zanima:

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Bez njega se ne može zamisliti nedeljni ručak, u čačanski kraj ga doneli kaluđeri: Guča je prestonica krompira u tom delu Srbije, i slavili su svoj dan
Bez njega ne može da se zamisli skoro nijedan nedeljni ručak i sprema se na mnogo načina. Krompir je jedna od najvažnijih i najomiljenijih osnovnih namirnica u Srbiji. Zbog svojih vrednosti, krompir je: treći najviše korišćeni usev na svetu, posle pirinča i pšenice, četvrta kultura u svetu po setvenim površinama, iza kukuruza, pirinča i pšenice; Peti proizvod u svetu po proizvedenim količinama, iza kukuruza, šećera, pirinča i pšenice.
Možda vas zanima:

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Bez njega se ne može zamisliti nedeljni ručak, u čačanski kraj ga doneli kaluđeri: Guča je prestonica krompira u tom delu Srbije, i slavili su svoj dan
Bez njega ne može da se zamisli skoro nijedan nedeljni ručak i sprema se na mnogo načina. Krompir je jedna od najvažnijih i najomiljenijih osnovnih namirnica u Srbiji. Zbog svojih vrednosti, krompir je: treći najviše korišćeni usev na svetu, posle pirinča i pšenice, četvrta kultura u svetu po setvenim površinama, iza kukuruza, pirinča i pšenice; Peti proizvod u svetu po proizvedenim količinama, iza kukuruza, šećera, pirinča i pšenice.
Možda vas zanima:

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Bez njega se ne može zamisliti nedeljni ručak, u čačanski kraj ga doneli kaluđeri: Guča je prestonica krompira u tom delu Srbije, i slavili su svoj dan
Bez njega ne može da se zamisli skoro nijedan nedeljni ručak i sprema se na mnogo načina. Krompir je jedna od najvažnijih i najomiljenijih osnovnih namirnica u Srbiji. Zbog svojih vrednosti, krompir je: treći najviše korišćeni usev na svetu, posle pirinča i pšenice, četvrta kultura u svetu po setvenim površinama, iza kukuruza, pirinča i pšenice; Peti proizvod u svetu po proizvedenim količinama, iza kukuruza, šećera, pirinča i pšenice.
Možda vas zanima:

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji
Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Bez njega se ne može zamisliti nedeljni ručak, u čačanski kraj ga doneli kaluđeri: Guča je prestonica krompira u tom delu Srbije, i slavili su svoj dan
Bez njega ne može da se zamisli skoro nijedan nedeljni ručak i sprema se na mnogo načina. Krompir je jedna od najvažnijih i najomiljenijih osnovnih namirnica u Srbiji. Zbog svojih vrednosti, krompir je: treći najviše korišćeni usev na svetu, posle pirinča i pšenice, četvrta kultura u svetu po setvenim površinama, iza kukuruza, pirinča i pšenice; Peti proizvod u svetu po proizvedenim količinama, iza kukuruza, šećera, pirinča i pšenice.
Prvo, postavite stubove za ogradu u kvadratnom obliku. Uverite se da su odvojene 18 cm jedna od druge. Ovo je temelj za vaš krompir. Zatim uzmite žicu i omotajte je oko stubova i dobro pričvrstite.
Dodajte slamu u centar ograde. Kada od slame formirate strukturu u obliku gnezda u sredinu dodajte kompost ili zemlju da biste stvorili okruženje u kome krompir može rasti.
Uzmite dva kilograma krompira (oko 8 srednjih krompira) i isecite ih. Ako možete, potrudite se da krompir bude proklijao jer to funkcioniše kao seme.
Stavite krompir u zemlju i uverite se da su zeleni pupoljci okrenuti prema slami. Onda pokrijte krompir sa nekoliko centimetara zemlje i položite još jedan red krompira. Uradite to dok nestane krompira.
Slama pomaže da tlo ostane oko 10 stepeni toplije što pospešuje rast krompira.
U slučaju da nema kiše, zalijte krompir u nekoliko navrata.
Berba je još jednostavnija. Sedmicu nakon što procveta, mladi krompiri spremni su za vađenje.
Ne morate čupati celu biljku nego samo razgrnite slamu, povadite veće gomolje i ponovo nagrnite slamu pa će manji gomolji dalje rasti.
Na ovaj način imaće krompira u izobilju i bićete zadovoljni plodovima.
(Novi.ba)

Čudo neviđeno u selima oko Niša: Još malo kraj oktobra, a procvetala jabuka! Evo šta kažu meštani
To se dešava zbog promena vremenskih uslova

SVET SLIKARSTVA NA KLIK OD VAS: Pokrenut veb-sajt koji predstavlja radove mladih umetnika
Umetnost je jedan od najboljih načina da se predstave ideje, kultura, sve što je važno i vredno pomena. Upravo to je cilj i ovog projekta koji podrazumeva izradu web-sajta koji će promovisati mlade slikare, stavljajući akcenat na uverenje da je budućnost u mladim, kreativnim ljudima.

ODLUKA KOJA ĆE OBRADOVATI LOKALCE: Ulaz u NACIONALNI PARK TARA BESPLATAN za vozila sa BB i UE tablicama!
Nakon što je nova odluka da se svima elektronski naplaćuje ulaz u NP Tara izazvala nezadovoljstvo, na osnovu inicijative direktora Nacionalnog parka Tara, Opštine Bajina Bašta i Grada Užica Nadzorni odbor Javnog preduzeća „Nacionalni park Tara“ doneo je nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o naknadama za korišćenje zaštićenog područja Nacionalnog parka Tara kojima se određuje da je za određene kategorije vozila registarskih tablica BB i UE visina naknade 0 dinara.

HIT U SRPSKOJ TOSKANI: Za kilogram grožđa u Topoli traže 200 dinara, ali se razgrabilo za par sati! Ovoliko košta najskuplje vino (FOTO)
Srpska Toskana ovog vikedna tradicionalno slavi vino, vinogradare i grožđe a očekivano Oplenačka berba je u Topolu privukla već prvog dana na hiljade ljudi. Na tezgama su vredni voćari izložili svoje proizvode, a najveća ponuda ali i potražnja je naravno za grožđem.

Bundeva čuva krvne sudove, sprečava zatvor, dobra je za mršavljenje + 3 recepta koja će vas oduševiti
Sezona bundeve je počela, a ukoliko držite dijetu - ova 3 recepta su baš za vas: niskokalorična, a ukusna
Komentari(0)