Što su se bahatili - bahatili su se: Postavljena kamere na ključnim pribojskim saobraćajnicama, policija automatki beleži svaki prekršaj

12:00

Aktuelno 0

Bahati vozači koji silu deomonstriraju po ulicama Priboja sada će biti lakše sankcionisani, jer su kamere za kontrolu saobraćaja postavljene na tri ključne lokacije, uključujući centar grada, naselja Jarmovac i Mramorje i od danas automatski će beležiti svaki prekršaj.

PRiboj
Rina

- Kontrola saobraćaja pomoću kamera postala je sve učestalija mera za održavanje reda i disciplini u saobraćaju, a Priboj se pridružuje brojnim gradovima širom Srbije koji koriste ovu tehnologiju kako bi unapredili bezbednost na putevima. Postavljanje kamera na tri ključne lokacije u Priboju ima za cilj da smanji brzinu, spreči prekršaje i poveća svest vozača o potrebi poštovanja saobraćajnih pravila, potvrdjeno je za RINU.

Naselja Jarmovac i Mramorje, kao i centar grada, identifikovani su kao područja sa povećanim rizikom od saobraćajnih incidenata, stoga je postavljanje kamera na ovim lokacijama bila neminovnost. Osim što će nadgledati brzinu kretanja vozila, kamere će takođe pratiti druge prekršaje poput prolaska na crveno svetlo i nepropisnog preticanja, a kazne će stizati na kućnu adresu vozača.

Cilj ovih mera nije samo kažnjavanje vozača koji krše propise, već i podizanje svesti o važnosti bezbedne vožnje i poštovanja saobraćajnih pravila.

Očekuje se da će kontrola saobraćaja putem kamera doprineti smanjenju broja saobraćajnih nesreća i povreda, stvarajući sigurnije puteve za sve stanovnike Priboja.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading