OVO CVEĆE PRVO PROCVETA I POSLEDNJE UVENE: Lako je za održavanje, sunce mu ne može ništa, a ulepšaće svaki prozor

Lepote Srbije

12:00

Aktuelno 0

Da li ste znali da se PETUNIJE mogu saditi već krajem februara i početkom marta

petunije
Shutterstock

Jedna od najzahvalnijih letnjih biljaka jeste petunija. Ona svojim cvetićima raznih boja upotpunjuje savršeno svaki kutak, bilo da je reč o balkonu, prozoru ili bašti. Otporna je na jako sunce i veoma je zahvalna za održavanje. Sve što treba da uradite jeste da je svakodnevno zalivate kako ne bi dehidrirala.

Ukoliko ste ljubitelj padajućih petunija, iliti surfinija, možete ih okačiti isto na neko sunčano mesto. Postupak nege je isti kao i kod obične vrste. One cvetaju još od ranog proleća. Veoma su dobar ukras za svaku baštu i cvetaju sve do kasne jeseni. Najjači miris imaju tamno plave, koje svojom jakom bojom privlače leptire i insekte.

Preporučuje se da ovu biljku sadite u velike saksije, tako što ćete ih posaditi u grupi od nekoliko sadnica. Kada je u pitanju temperatura vode, ona ne bira pa je možete zalivati i toplom i hladnom (iako je najbolje mlakom). Kada je reč o orezivanju, ona se ne orezuje! Samo je potrebno da precvetale cvetiće otkinete kako bi mogli da izrastu novi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

(Mondo)

Nebojša Đurić

Njegova medalja sija kao zlato, a pasoš spreman za Olimpijske igre: Paraatletičar Nebojša Djurić zasluženo na putu za Pariz

Aktuelno

18:00

19 jul, 2024

Povodom osvajanja srebrne medalje na Svetskom paraatletskom prvenstvu u Japanu i plasmana na Paraolimpijske igre u Parizu u kabinetu gradonačelnice Užica, priređen je prijem za paraatletičara Nebojšu Đurića i njegovog trenera Miloša Zarića. Uz čestitke na osvajanju medalje i sjajnom rezultatu, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević poželela je Đuriću novo odličje u Parizu i poručila da će sportisti kao i do sada imati punu podršku grada.

Komentari(0)

Loading