ŽELJA ZAMIŠLJENA NA KRSTOVDAN JE JAČA OD SVEGA: Evo kako je treba izmoliti od BOGA i zašto NIKAD ne smete da gubite NADU

Lepote Srbije

13:00

Aktuelno 0

Kako da pravilno zamislite želju na Krstovdan kako bi se ostvarila

ŽELJA ZAMIŠLJENA NA KRSTOVDAN JE JAČA OD SVEGA: Evo kako je treba izmoliti od BOGA i zašto NIKAD ne smete da gubite NADU
Shutterstock

Pred nama su 3 veoma velika i moćna praznika u januaru: Krstovdan, Bogojavljenje i Sveti Jovan.

Iako je u crkvenom kalendaru obeležen sa crnim slovom, Krstovdan se poštuje i praznuje veoma pobožno, sa strogim postom koji podrazumeva suvu hranu i vodu, ali i sa iskrenom molitvom.

Ovim rigoroznim postom na vodi i hlebu, telo se priprema za ispijanje bogojavljenske vodite koja se uzima u hramu, sutradan na Bogojavljenje.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Noć između Krstovdana i Bogojavljenja smatra se najmagičnijom od svih. Hrišćani veruju da se upravo ove noći nebo otvara, a Bog sluša naše molitve. Stoga budite pažljivi šta tražite i na koji način to radite.

Dobro razmislite koliko vam je važno to što tražite, a onda sa punom verom, u ponoć, podignite glavu ka nebu i u sebi izgovorite svoju želju.

Postoji jedno pravilo koje kaže da pre nego što zaželite želju treba da sebi postavite jedno pitanje: Da li će mi ova želja biti važna za 5 godina? Ako je odgovor DA, onda je izgovorite baš ove noći.

Zašto Bog ispunjava samo pojedine želje?

Bog ipak vidi širu sliku. Ako vam u momentu nije ispunio želju, to znači da ta želja nije ni bila dobra za vas.

Jedina nada koja vam je potrebna je očekivanje da se sve događa za dobro, a ne za zlo u vašem životu. Možete očekivati dobro bez obzira na ishod. Očekivati dobro znači verovati da je Bog dobar i da Bog nikada ne greši, to je razlog zašto nas nada nikada neće razočarati na kraju.

Najbolji način življenja života je da živite kao malo dete, bez brige i očekivanja. Samo radite ono što vam donosi radost i izražavajte sebe bez straha u svakom trenutku. U potpunosti prihvatite sebe i ono što se događa bez prosuđivanja.

Kad nemate nikakvih očekivanja, vi prepuštate ishod Gospodu. Uvek možete dobiti mnogo više kada nemate očekivanja, jer je Bog u stanju da učini više od svega što možete i zamisliti.

"Šta god da nameravaš, oslušni savet neba. Sve što tkaš, vezuj konce za nebo," rekao je sveti vladika Nikolaj.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading