Učitelj car iz Tutina ne odustaje: Samonicijativno i dodatno opremio učiniocu za svoje đake, sada je ona pravi mali raj

16:00

Aktuelno 0

Muhamed Dreković, učitelj iz Tutina je čovek o kom je početkom školske godine pričala čitava Srbija. On je samoinicijativno, svojim sredstvima, ali i uz pomoć prijatelja tokom letnjeg rasputsa kompletno sredio i opremio učiniocu za svoje učenike. Medjutim, on tu nije stao pa je potpuno sredio učiniocu za svoje đake i od nje napravio pravi raj.

učionica
rina

Ceo enterijer je renoviran, uključujući i parket, klupe i stolice su ofarbane, zidovi okrečeni i postavljeni ormarići. Želeo sam da deca imaju lep prostor i da im bude prijatno dok su u školi, jer ovo je njihova druga kuća. Preko klupa su stavljene zaštitne folije, postavljen je televizor i pametna tabla, rekao je za RINU Muhamed.

On dodaje da je od velikog značaja to što su u učionici postavljeni ormarići za decu.

- Oni svi nose veoma teške torbe, oko 15 kilograma teži jedan ranac. Zato mi je cilj da se oni u tom smislu rasterete, a voleo bih da ovaj moja inicijativa bude motiv drugim školama u Srbiji da takođe urade nešto slično, kaže ovaj učitelj za primer.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Muhamedovom inicijativom, voljom i ažurnošću svi su bili oduševljeni. Osim dece i roditelja, njegov gest pohvalio je i Besim Hamzagić, novoimenovani pomoćnik predsednika opštine Tutin, koji je Muhameda nazvao i “učiteljem godine”.

- Učitelj Muhamed održao je lekciju celoj zajednici, a posebno nama koji se bavimo javnim poslom. Samoinicijativno je opremio i uredio učionicu za svoje učenike. Desetak ovakvih ljudi koji imaju visoku svest o javnom dobru bi bilo dovoljno da se promeni stanje u celom gradu. Čestitam Muhamedu Drekoviću, učitelj godine, samo još da ustanovimo nagradu”, napisao je tada Hamzagić na svom facebook profilu.

osečina

Ne daj Bože nikome ovakav osećaj, ovo se ne pamti u poslednjih 40 godina: Meštani sela u Osečini danas sabiraju ogromnu štetu nakon nevremena

Aktuelno

13:00

24 jun, 2024

Nakon jakog nevremena Štab za vanredne situacije Osečina u pogodđenim delovima opštine proglašena je vanredna situacija. Predsednik opštine Osečina Nikola Tomić i predsednik Skupštine opštine Svetozar Gačić od sinoć su na terenu. Ogromne štete nevreme je nanelo na stambenim, pomoćnim objektima, poljoprivredi ali i nad domaćim životinjama u selu Tuđin, Sirdija, Selu Osečini, varošici Osečina, delu sela Plužac.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading