Zlatiborske krave sada daju organsko mleko, stočari prilagodili svoj način rada novim uslovima
Jedini konzervans koji se koristi je so

Sa planine Zlatibor i iz njihove mlekare "Naša Zlatka" sada stiže i organsko mleko, jer su u prethodnom periodu dobijeni svi neophodni sertifikati za proizvodnju mlečnih poizvoda i mleka na ovaj način. Prooizvodjači koji saradjuju sa ovom mlekarom takođe su prilagodili svoj način rada novim uslovima. Smatraju da se uz subvencije od mlečnog govedarstva može živeti.
- Ono što je najvažnije jeste da se nikako ne meša organsko i obično mleko. Ona se kod nas u mlekari primaju različitim danima. Jedini konzervans koji se koristi je so. Takođe, u mlekari je otvoren i pogon za proizvodnju organske hrane, kažu za RINU u Eko agraru sa Zlatibora.
Za sada je oko desetak proizvodjača uključeno u proizvodnju organskog mleka, a planirano je da se taj broj proširi od proleća.
Možda vas zanima:

Neverovatno - ovo ima samo u Srbiji: Goran kupio 16 krava i napravio veselje za 300 ljudi, pop došao i osveštao mu dupke punu štalu
Srbija je poznata po svojim velikim veseljima koja traju i po nekoliko dana. Tada se uživa u društvu, muzici i ukusnoj domaćoj hrani. I dok se razlozi za veselja u srpskom narodu već dobro znaju, jedan domaćin iz ivanjičkog sela podno planine Mučanj iznenadio je sve. Naime, Goran Kurćubić kupio je 16 krava, napunio je svoju štalu do poslednjeg mesta i odlučio je to da proslavi sa svojim komšijama, prijateljima i rodbinom. Napravio je veselje za pamćenje.

Poskupljenje ove namirnice donelo i bolju računicu za vredne stočare, Sedlarevići iz Dragačeva ne odustaju od proizvodnje
Sa 130 krava proširujemo farmu na 150 grla, dnevno prodamo preko 1500 litara mleka
Možda vas zanima:

Neverovatno - ovo ima samo u Srbiji: Goran kupio 16 krava i napravio veselje za 300 ljudi, pop došao i osveštao mu dupke punu štalu
Srbija je poznata po svojim velikim veseljima koja traju i po nekoliko dana. Tada se uživa u društvu, muzici i ukusnoj domaćoj hrani. I dok se razlozi za veselja u srpskom narodu već dobro znaju, jedan domaćin iz ivanjičkog sela podno planine Mučanj iznenadio je sve. Naime, Goran Kurćubić kupio je 16 krava, napunio je svoju štalu do poslednjeg mesta i odlučio je to da proslavi sa svojim komšijama, prijateljima i rodbinom. Napravio je veselje za pamćenje.

Poskupljenje ove namirnice donelo i bolju računicu za vredne stočare, Sedlarevići iz Dragačeva ne odustaju od proizvodnje
Sa 130 krava proširujemo farmu na 150 grla, dnevno prodamo preko 1500 litara mleka
Možda vas zanima:

Neverovatno - ovo ima samo u Srbiji: Goran kupio 16 krava i napravio veselje za 300 ljudi, pop došao i osveštao mu dupke punu štalu
Srbija je poznata po svojim velikim veseljima koja traju i po nekoliko dana. Tada se uživa u društvu, muzici i ukusnoj domaćoj hrani. I dok se razlozi za veselja u srpskom narodu već dobro znaju, jedan domaćin iz ivanjičkog sela podno planine Mučanj iznenadio je sve. Naime, Goran Kurćubić kupio je 16 krava, napunio je svoju štalu do poslednjeg mesta i odlučio je to da proslavi sa svojim komšijama, prijateljima i rodbinom. Napravio je veselje za pamćenje.

Poskupljenje ove namirnice donelo i bolju računicu za vredne stočare, Sedlarevići iz Dragačeva ne odustaju od proizvodnje
Sa 130 krava proširujemo farmu na 150 grla, dnevno prodamo preko 1500 litara mleka
Marić kaže da postoji još zainteresovanih proizvođača koji bi sa konverzijom trebali da krenu od proleća. Mlekara bi trebalo u narednom periodu takođe da poširi svoje kapacitete.
Od 2011. godine opština Čajetina podržava poljoprivredna gazdinstva na svom području i stimuliše ih raznim afirmativnim podsticajima preko PD „Zlatiborski eko agrar“.

DA LI JE ŠTETNIJI ŠEĆER ILI SO? Naučnici tvrde ovo, bićete totalno šokirani
Namirnice koje se dosta nalaze u hrani u skrivenom obliku dovode do toga da nismo zapravo svesni u kolikoj meri ih unosimo.

Mnogima je omiljena, ali jedna grupa ljudi treba da bude pažljiva sa LUBENICOM
Sa svojim sočnim crvenim mesom i osvežavajućim ukusom, lubenica nije samo ukusno voće (odnosno povrće) već je prava poslastica koja donosi olakšanje tokom vrelih letnjih dana.

ZAŠTO PARADAJZ PUCA I PRE BRANJA I 6 NAČINA DA TO SPREČITE: Savet iskustnih baštovana
Čim se paradajz "raspukne" dok je još na stabljici - to znači samo jedno: ubrzano propadanje

Gde greši srpski narod kad obeležava zadušnice? Sveštenik kaže da često imamo pogrešna uverenja kad idemo na groblje
Zadušnice su dan koji je određen da se snažnije i jasnije posvećemo mrtvim pokojnicima

Sutra su letnje Zadušnice: Ovo nikako ne nosite na groblje
Letnje Zadušnice, koje se u narodu nazivaju još i Duhovske, obeležavaju se uvek subotom i to pred praznik Svete Trojice (Duhovi ili Pedesetnica), što je 50 dana posle Vaskrsa i 10 nakon Spasovdana.
Komentari(0)