U ovim gradovima u Srbiji biće organizovanog dočeka za Novu godinu

Lepote Srbije

12:00

Aktuelno 0

Iako je doček tek za pet dana, praznična euforija uveliko vlada. Turističke organizacije se gotovo takmiče da privuku posetioce i ugode građanima.

U ovim gradovima u Srbiji biće organizovanog dočeka za Novu godinu
Shutterstock

Doček nove 2024. godine u Požarevcu počeće već od podneva dečjim programom i nastupom lokalnih bendova raznovrsnih muzičkih žanrova, jer već drugu godinu Turistička organizacija bira da podrži svoje talente i uštedi u budžetu.

"U devet nam počinje glavni program, dva muzička sastava Nemir i strast i Vudu čajld sve do pola jedan naredne noći i nezaobilazan vatromet tačno u ponoć", objašnjava Vasilije Baldić, direktor Turističke organizacije Požarevac.

Paketići za decu deliće se u velikom broju gradova, a na Zlatiboru, 28. decembra, nakon koncerta Leontine i dečjeg hora Čarolija, svoje paketiće dobiće sva deca iz opštine Čajetina.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Za Novu godinu za 31.dDecembar očekuje nas nastup na Kraljevom trgu Saše Matića u 21 čas. U ponoć koncert trubačkog orkestra Dejana Jevđića. Služiće se kuvano vino, rakija i vatromet za posetioce i verujemo da će veliki broj posetilaca doći na Kraljev trg", ističe Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

U Subotici se u okviru Vinter festa posetiocima nudi kuvano vino, gastronomski specijaliteti, kao i koncerti.

"U najluđoj noći zabavljaće nas duvački orkestar Bobana Markovića, a Subotičani će u novu godinu ući uz taktove "Na lepom plavom Dunavu", koje će 29. 12. u velikoj većnici Grada Subotice izvesti simfonijski orkestar", naglašava Nešo Radulović, iz TO Subotice.

Trideset prvog u Zaječaru nastupiće Tropikal bend, ali za ovaj doček u fokus stavili su najmlađe i organizovali Zaječaroliju.

"Ova manifestacija će okupiti veliki broj najmlađih naših sugrađana i njihovih drugara iz okolnih gradova i opština, gde će povorka maskirane dece se kretati zatvorenim ulicama grada i doći do gradskog trga, gde će se desiti taj centralni događaj na kojem ćemo nagraditi najkreativnije maske", kaže Dragana Gojgić Rajković, direktorka TO Zaječar.

U Čačku je zimska čarolija u Sportskom centru već uveliko počela. Novu godinu dočekaće uz Peđu Jovanovića, ali bez vatrometa.

@lepotesrbijee Najviši vodopad u Srbiji visok je 71 metar i nalazi se na Kopaoniku u oblasti Jelovarnik, u okviru nacionalnog parka, na nadmorskoj visini od oko 1.500 metara! Nalazi se 25 kilometara zapadno od Brusa i na oko 2,5 kilometara istočno od Pančićevog vrha! #srbija #lepotesrbije #vodopadjelovarnik #fyp #fypシ゚viral #serbia #foryou #foryoupage ♬ original sound - LepoteSrbije
osečina

Ne daj Bože nikome ovakav osećaj, ovo se ne pamti u poslednjih 40 godina: Meštani sela u Osečini danas sabiraju ogromnu štetu nakon nevremena

Aktuelno

13:00

24 jun, 2024

Nakon jakog nevremena Štab za vanredne situacije Osečina u pogodđenim delovima opštine proglašena je vanredna situacija. Predsednik opštine Osečina Nikola Tomić i predsednik Skupštine opštine Svetozar Gačić od sinoć su na terenu. Ogromne štete nevreme je nanelo na stambenim, pomoćnim objektima, poljoprivredi ali i nad domaćim životinjama u selu Tuđin, Sirdija, Selu Osečini, varošici Osečina, delu sela Plužac.

Komentari(0)

Loading